ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ненормален град! Пловдивчани атакуваха в съда увеличения брой автобуси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:00 / 19.01.2019Коментари (14)40728
©
Само около 10-12 автобуса от градския транспорт не са оборудвани за работа със системата за електронното таксуване. Причината се крие в това, че решението на Общинския съвет от лятото на 2018 г., с което се увеличава броят на автобусите по някои линии, се обажалва от граждани в съда, научи Plovdiv24.bg.

Припомняме, че до края на 2018 г. трябваше да бъдат дооборудвани оставащите към онзи момент 4 линии от градския транспорт. Така вече всички 29 линии са оборудвани за електронно таксуване. Сега от ОП "ОКТ" чакат решенията на съда и едва след това ще се пристъпи към оборудването и на тези допълнителни 12-ина автобуса.

Иначе по автобусите се продават електронни билети в автобусите, продават се почасови билети от 1.50 лева от автоматите по спирките и електронни карти. От "ОКТ" дори призовават пътниците да купуват билети от автобусите. Останалите услуги ще бъдат пускани поетапно.


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Пловдивчани не са атакували повишения брой автобуси, а Общинската глупост! Не може превозвачите 5 пъти да вкарват нови автобуси, при наличието че знаят че един автобус се оборудва 2-3 дни до седмица! И не може постоянно да ги подменят! Глупаво е! Новите автобуси трябва да дойдат, да се регистрират да им се окачи система и едва тогава тръгнат да работят нормално! Има един недостатък обаче, таблата не са синхронизирани и затова един и същ автобус липсва на поредица табла т.е. Примерно автобусна линия 9, я има на спирката на Лаута, после я има на спирката срещу Метро и в един момент се появи чак на спирката на хлебозавода! Има проблем и той е огромен! Спрете с глупавите заглавия! Друг е проблема, че шофьорите и кондукторите не искат системата да проработи, защото ще останат без работа! Решението е следното, махнете всички кондуктори, увеличете броя на контрольорите и от рано до късно и оставете само шофьорите да продават билети, да видим дали няма на бързо да се оправи системата!
0
 
 
Може да ги попитате и един друг въпрос с повишена трудност. Защо след като билетът струва 1 лв., автоматите в автобусите не приемат монета от 1 лв.?
+1
 
 
Много лесно ще се оправи проблема.На който не му работи системата в автобуса за безкондуктурно таксуване да му се намалява субсидията от общината и ще си ги оправят набързо.Със системата ще се отчита реалния брой закупили билет...с кондукторите не е същото,макар от години да виждам ,че гледат да не пропускат щото ги глобяват контрольорите.И за автобусите да го направят така и да е виновен собственика на фирмата и шофьора тръгнал на курс с неизправни апарати.
на 19.01.2019 г.
+1
 
 
Проблема е и в шефчетата които ако заработи системата ще се наложи да си плащат данъците. Така цялата система на градския транспорт работи дружно за нейното саботиране... от кондуктпора през шофьорчетата та до шефчетата!
+1
 
 
а на бас че ако се разровим малко в историята ще излезне че тези закони да се обжалва от лица нямащи нищо общо с обществената поръчка и за неща нямащи нищо общо с нея ..... са били приети от червените боклуци :)
+3
 
 
След като няма да работи и след окомплектовката на тези 10-12 автобуса,защо се прави изобщо,защо е заплатена,в др.градове вече забравиха за тези неща,нови рейсове пускат ,а тук всичко се прави на парче ,още през април 2016 год. трябваше всичко да е на 6 ,но вече станахме 2019 скоро 3 год.,след като се изключва от шофьори и кондуктори -няма дотации от общината кратко точно и ясно.....
-2
 
 
Кондуктор съм, нашият автобус е оборудван, но не е "свързан със системата" по думите на общинските. Всеки ден се надявам че като си влезна в 5 сутринта в автобуса електронното ни таксуване ще работи, но уви. От цялата линия работи само на един и то благодарение на това че му счупиха прозореца и явно при джагъркането са му включили и системата. Стига сте обвинявали кондукторите за всичко.
на 19.01.2019 г.
-1
 
 
Интерсно , стига с тези простотии , старите управляващи трябва да си останат в историята , тяхното мнение вече не интересно, ясно е че са п..... и да се гледа в бъдещето ( то и Тотев и герб някой ден ще си отидат и ще има хора , които по-същия начин ще говорят) но да се замислим малко верно в Пловдив системата с градски транспорт е сбъркана от всякъде - логично е кондукторите да саботират новите технологии - щото ще загубят работа си - каква по-хубава работа да киснеш в рейса да псуваш пътниците и да дупчеш билетчета, не се изисква кой знае какво . Вече са ненужни и мрънкането ще на квадрат от тях. ( 29 линии да речем с по два автобуса на линия са 60 човека ще ходят на борсата , освен ако не станат контроли и дано поне тогава не го омажат , както става в София - на моменти 10 контроли в един рейс и съответно куп народ пътуват гратис и да не се карат за пътници , също трябва да се обучат и на проверки. Така че проблемите тепърва започват , а таблата няма да коментирам там положението е по-трагично отколко в Русе :D ) Надявам се, че докрая на мандата на Тотев поне малко ще изчистят тези проблеми. P.S. А че Славчо е уругунгел всички го знаят и защо въобще на всички е в устата - нали му свърши мандата - няма го , какво все го обсъждате ... ( или са в комбина с Тотев и си делят пари - единия да саботира другия и после си делят парите от забавените дела - това е доста стара схема и после ходят да ядат китайско :D)
+1
 
 
Няма да заработи защото не е необходима-какво ни пречи да си купуваме билет от кондуктор или от реп-ове и да си ги дупчим в перфоратор в автобуса или тролейбуса? Спрете се малко с тея смарт пинизи ве, ша са побъркате с тея смарт, онлайн и други модерни електрически простотии.
+6
 
 
Добре приемаме,че остават само тези 10-12 автобуса, защо всички останали автобуси не ги изписва на таблата ? Защо валидаторите за картите не работят МАСОВО? Аз мога да ви кажа част от нещата след разговор лично с Борислав Кръстев, той ми каза че Шофьорите и кондукторите си изключват системата (я някое кабелче прекъснато, я нещо не искало да зацепи) и Общината е безсилна с това. Така,че и като се оборудват тези 10-12 автобуса, системата пак няма да заработи, защото е саботират.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: