ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Собственичката на каракала: Няма да го дам!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:08 / 24.01.2019Коментари (34)32392
Преди дни по улиците на Пловдив бе заснет каракал, който да се разхожда свободно. Животното бе забелязано на 21 януари към 8.30 часа зад хотел "Марица" в Пловдив. Оказа се, че екоинспекцията в столицата е регистрирала по грешка дивата котка като домашна, но разрешителното вече е анулирано, а служителят, издал документа, вече не заема тази длъжност.

Въпросният каракал се казва Гръм, а стопаните му живеят в Милано. Те са категорични, че няма да го дадат на държавата. "С тази грешка на администрацията е даден един много грешен сигнал и на хората, които искат да си закупят такива животни, и на онези, които се занимават с този бизнес, които досега са били с усещането, че съвсем легално са внасяли котенцата", коментира Явор Гечев от "Четири лапи" в интервю за bTV.

В Пловдив няма нито един каракал, регистриран като домашен любимец, твърдят от местната инспекция. В квартал "Южен" обаче сигнализират за втора дива котка, освен избягалия Гръм. По закон у нас диви котки може да се отглеждат единствено в зоопарк или в спасителен център, но в никакъв случай – у дома.



Още по темата: общо новини по темата: 4
23.01.2019 »
22.01.2019 »
22.01.2019 »
21.01.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Както се разбира от репортажа, това животинче е живяло доста време със семейството. Полагани са грижи за него. От снимките, които се въртят в мрежата се вижда че хората са щастливи с котенцето. Сега изведнъж го вземат, вадят го от лукса в който е живяло и обгрижвано години наред и го настаняват в "спасителен център". От какво го спасяват? Нека т.нар. "защитници" на животното да кажат как ще му се отрази стреса от това че ще бъде отделено от семейството и натикано в някакъв миризлив кафез на "спасителен център". А на този, който качи снимката на каракала (вероятно в имато на 10 - 20 лайка) му пожелавам добрината, която сътвори да му се върне.
+1
 
 
Забраната за тези животни е за целия ЕС.Няма как в Милано да може...а тук да не може.По вероятно е И там да НЕ МОЖЕ и да снове между двата града,защото там хванат ли я няма пощада.Най вероятно там ги лъже с документа от тук.А сега спасява положението там. Ако си я беше държала в къща мачката нямаше да се размирише толкова,че си е платила където трябва.Само,че един документ издаден в нарушение на закона НЕ Е РАЗРЕШЕНИЕ!
-1
 
 
Мислите ли, че тази жена не знае за забраната за отглеждане на диви котки? Защо животното е регистрирано в София, а живее освен в Милано и в Пловдив, а не в София? Дали някой в София не е прибрал едни пари за регистрацията от уж незнаещата госпожа защото в Пловдив и е отказано? И ред други въпроси?
+4
 
 
Няма да го дава, разбира се! Това е същия чиновническо-идиотско-тъпанарски случай, както с кравата Пенка! И колко още1 Ами кончетата в Стара Планина?! Аман от буквояди и кухи лейки!
+6
 
 
Няма да го дава ! Животното е регистрирано, опитомено и се отглежда в домашни условия ! Институциите, които искат да прилапат безплатен каракал за новата зоологическа градина в Пловдив ще им излязат криви сметките...
-5
 
 
Абе глупаци ..... това е дива котка и още повече е хищник. Това не ви е нормалната домашна котка която се храни с гранули. Иначе съм абсолютно съгласен , че и кучета - питбули , дого аржентино и прочие трябва да се конфискуват.
на 24.01.2019 г.
+9
 
 
Надали тази котка е по-опасна от някой разярен питбул или нещо от сорта. Стига се филмирайте и оставете котето на жената, явно си го обича...
-5
 
 
След като в Пловдив няма нито един регистрирал каракал, как така точно този е нейн? Как ще го докаже това, след като документално това животно не съществува?
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 24.01.2019 г.
+2
 
 
"служителят, издал документа, вече не заема тази длъжност" Вече няколко пъти чувам това изречение. Явно не е уволнен, а просто е преместен на съседното бюро. Докато направи нова грешка.
+4
 
 
хаха котката вече е в милано :) ..... и тоя служител издал разрешителното не става ясно уволнен ли е или сам е напуснал :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: