ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Чистота": Готови сме за снеговалеж!
Автор: Мариана Панчева 16:32 / 24.01.2019Коментари (12)8013
© Plovdiv24.bg
"За нас зимата е лека, но не е приключила. Не се успокояваме. Готови сме да приемем предизвикателството на един снеговалеж". Това заяви за читателите на Plovdiv24.bg директорът на ОП "Чистота" по повод възможността за реакция на екипите му във всеки един момент, когато това се наложи. "Още 15 ноември направихме преглед на цялата налична техника. В готовност е. Наши екипи дежурят. Имаме работа и без снеговалежи като, например, отработване на заледявания при ниски температури", отчете Иван Стоянов. И още - общинското предприятие разполага с над 4 000 тона сол, 63 тона калциев хлорид, който се използва като течен разтвор за овлажняване на солта.

"Готови сме да приемем едно предизвикателство като снеговалеж", увери Стоянов.

Преди снега, обаче, се очакват интензивни дъждове. "Предупредили сме фирмата, поддържаща шахтите, да обърне сериозно внимание на по-невралгичните места като под надлез Скобелева майка, на Коматевския надлез и прочие. Утре през деня ще има аварийни екипи, включително и по райони, които да са в готовност да отработват запушвания на шахти", сподели още той.

Иначе като цяло плановете на "Чистота" за годината са доразвиване и разширяване системата за управления на отпадъците - и в направление подновяване на техниката, и като добро управление. "Много са системите, по които работим и имаме видими резултати", похвали се директорът на общинското предприятие. Разширена е системата за разделно събиране на отпадъци, сега ще се разшири кратността на извозване на тези отпадъци - 4 пъти в месеца ще се извозват хартията и пластмасата, всеки месец - стъклото.

Въведена е специална система за събиране на големите опаковки и кашони, тя ще се наложи като модел и по районите, разкри Стоянов. Има система за събиране на хранителни отпадъци, в квартал "Коматево" вече е въведено разделното събиране на отпадъците с чували, пак там има и система за събиране на зелени отпадъци. В 8 точки из града пък са разположени съдове (тип лодка) от по 4 кубика за строителни отпадъци. В тях пловдивчани могат да изхвърлят до 20 чувалчета или до 1 кубик отпадък. 

"Тази година има идея специален камион да обикаля районите на града и да обира едрогабаритните отпадъци, трупани край кофите - фотьойли, дивани, матраци, маси, покъщнина, бяла и черна техника. Това, обаче, ще може да става само в определени дни. В останалите пловдивчани могат да използват площадката в "Чистота", която приема подобни отпадъци, включително излезли от употреба гуми, акумулатори и прочие."

Предприятието продължава и с подземните контейнери за смет, след като опитът по ул. "Отец Паисий" се оказа изключително успешен. В момента вече е пусната обществена поръчка за доставка и монтаж на още подземни кофи за смет, а следващите улици в Централната градска част, които ще се сдобият с нововъведенията са тези край Понеделник пазара, "Иван Вазов", "Христо Г. Данов", "Гладстон".

"Вече се вижда, че с подмяната на камионите, с увеличеното метене и миенето на улиците допринасяме за чистотата на атмосферния въздух", не пропусна да се похвали Иван Стоян. "Продължаваме да мислим как да подобрим качеството. Отворени сме за сигнали и предложения", увери той. Какво още каза Иван Стоянов; къде пловдивчани могат да подават своите оплаквания и идеи за чистотата на града и като цяло - какви са големите планове на ОП "Чистота" за годината - вижте в интервюто на директора за Plovdiv24.bg. 



Още по темата: общо новини по темата: 251
23.04.2019 »
13.04.2019 »
27.03.2019 »
20.03.2019 »
12.03.2019 »
10.03.2019 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Винаги готови, винаги изненадани на другия ден!
+1
 
 
Аз пък се чудя като в Пловдив няма зима къде отиват всички пари, които се отделят за снегопочистване всяка година от бюджета на общината?!?!?!? 10 градуса тез се готвили да чистят какво дъжда от асфалта ли?
на 24.01.2019 г.
0
 
 
Дано после само не започнат с израза "Ама беше тежка зима , която ни изненада"
-1
 
 
Какво сте казали на фирмата дет поддържа шахтите не знам, ама от месеци имам сигнал за шахта на кръстовището на Стефан Стамболов и Никола Вапцаров и все още шахтата си е запушена.. На такова главно кръстовище няма кой да обърне внимание, представям си на малка уличка..
-2
 
 
Ако в Пловдив завали сняг, как вали в София, няма да отидат половината на работа, гаранция.
0
 
 
То е ясно че няма да вали въпроса е колко тона пясък ще отчетете после!
-3
 
 
и да сте готови и да не сте готови ..... стой та чети коментари тука :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: