ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Шефът на Българския хелзинкски комитет: Циганите от Войводиново са жертви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 11.02.2019Коментари (30)22078
©
Във Войводиново се било извършвало етническо прочистване, твърди председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев в ефира на bTV. "Да се третират тези хора като предмети е крайна степен на дехуманизация", каза той. Крайно нелепо било да се търси вина в тези хора, смята правозащитникът.

По думите му, циганите от Войводиново били жертвите, защото повече от месец живеели при скотски условия при свои роднини в "Столипиново". Кънев твърди, че начело на групата цигани, които направиха опит да се завърнат по все още неразрушените си домове в селото в събота, не е имало човек на БХК.

В същото време кметът на Войводиново заяви, че един мъж се е представил за такъв представител на БХК и обвини, че допреди идването на правозащитниците, които докарали ромите с автомобили, в селото е било спокойно. С циганите имало и една англоговоряща журналистка, както и жена, бременна със седмото си дете.

По признанието на Красимир Кънев БХК работи с НПО от "Столипиново" и ги подпомага, така че не отрича водачите да са били негови партньори. А присъствието на чужденката било логично, защото чуждите журналисти проявявали голям интерес към случая. Попитан дали знае къде отиват парите за интеграция, които получава неправителственият сектор, Красимир Кънев коментира: "Аз не знам за какво изразходват парите, аз знам, че група, повече от 100 човека, които бяха изгонени по средата на зимата".

Тези хора имат нужда от помощ, добави още лицето на БХК, като посочи, че са търсили подкрепа от всички институции, но не им е било обърнато внимание. Кметът на Войводиново не се съгласи с думите на Красимир Кънев и посочи, че в селото има и други крайно нуждаещи се хора, които не са роми.

Той се възмути, че завърналите се цигани са късали залепените по къщите заповеди за събаряне, които представляват официални документи. Все още съдът не се е произнесъл по предстоящото събаряне на останалите постройки, след като имаше 17 обжалвания. Циганите бяха прогонени от Войводиново в началото на януари след протест на местните жители, провокиран от жестокия побой над военнослужещ, извършен от местни роми. Оказа се, че всички къщи върху общинската земя са незаконно вдигнати, поради което властите събориха част от най-опасните постройки и издадоха предписания за останалите.



Още по темата: общо новини по темата: 78
05.10.2022 »
14.06.2021 »
12.05.2020 »
28.08.2019 »
27.08.2019 »
17.07.2019 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
СТЕФАН СТАМБОЛОВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАДАТЕЛ. СЕКЛИ СА ГО НАСРЕД СОФИЯ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ. КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА КАЗАЛ ГО Е ПАТРИАРХЪТ ВАЗОВ- БОГЪ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!! ХОРА БДЕТЕ!!!СМЪРТЪ НА АМЕРИКА - ТЕ ПЪРВИ СА ПОИСКАЛИ НАШАТА СМЪРТЪ, БОМБАРДИРОВКИТЕ ОТ 1943 И
на 11.02.2019 г.
+2
 
 
Справедливъ travel предлага разходка с празнични салюти с леко въоръжен танк из циганско гето. Специален гост екскурзовод Красимир Кънев с любезното съдействие на БХК. Униформа на екскурзовода - само по прашка с двама конвоиращи Баш цигани, които ако се преумори, мило ще го пошляпват с палки от естествена кожа изотзадзе за да се постегне. Той очевидно обича!
+1
 
 
Прави впечетление, че шопара и избушения ги няма в тази тема. Сигурно им е спрян нета, или по някакъв начин са близки с този измекяр. Иначе : Всичко българско и родно - любя, тача и милея. Палячовци. Хайде бе, къде сте? Може би на АльошаТА?
+2
 
 
А относно шефа на БХК, както е казал "Хитрия" по-долу в коментарите - Свиньо продажна, и твоята коледа ще дойде.
+3
 
 
Да гният в затвора до живот извършителите - военен съд за тях! А незаконните постройки да се сринат със земята на мига. Народа гледа и чака сриването, господа кметове и съветници!
на 11.02.2019 г.
+1
 
 
Най-кривото е че на този цирей и четирицифрената заплата му плащаме!
+1
 
 
Ти кога разбра че тези цигани са жертви.Целия български народ е жертва на това семейство че ги търпи и им гледа децата.Или учи и работи или няма помощи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: