ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Палазов: Всички треньори в ДЮШ на Локо са мотивирани и отдадени на работата си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 13.02.2019Коментари (1)2562
©
Директорът на Детско-юношеската школа на Локомотив Пловдив Димитър Палазов е завършил специалност "Физическо възпитание и спорт“ в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски“, квалификационна степен "Бакалавър“, и специалност "Треньор по футбол“ с квалификационна степен "Магистър“ в НСА. От 2009 г. притежава UEFA лиценз "А“ на Българска треньорска школа по футбол. Специалистът даде обширно интервю за официалния сайт на черно-белите.

Г-н Палазов на старта на новия полусезон сме. Как протича подготовката и какви са акцентите, които поставяте в работата на ДЮШ?

Подготовката на всички отбори в школата върви по план, заложен още от самото й начало. Всеки отбор и треньор си има план за обучение на състезателите, който е съответстващ на тяхната възраст. При малките възрастови групи въведохме "Корвър" обучението. При по-големите заложихме доста на кондиционната работа, където имаме повече проблеми. Сега, в нейния край, всеки отбор опитва да изчисти стила си на игра. Също при големите възрастови групи въведохме и индивидуалното обучение на халфовете и нападателите, които са тренирани от Христо Колев - Бащата. Предстои и да определим треньор, който ще се занимава с обучението на защитниците в школата. Въведохме и педагогическо обучение при по-малките, което също е много важно за тях.

Доволен ли сте от работата на треньорите в школата?

Всички треньори в школата са отдадени на работата си и работят неуморно за развитието на своите състезатели и на ДЮШ на Локомотив Пловдив. Грижат се добре за играчите си. Мотивирани са, което на мен много ми харесва. Изпълняват моите изисквания, а те не са малко. Изградихме един сплотен колектив от треньори, които си помагат взаимно и се подкрепят постоянно.

Наскоро набори 2003, 2004, 2006 и двата отбора при набор 2007 от ДЮШ се завърнаха от 9-дневен подготвителен лагер в Кушадасъ, Турция. Доволен ли сте предоставените условия, от протичането на подготовката и изиграните контроли с местни отбори?

Условията, предоставени от домакините, бяха отлични. Грижите, които полагаха за нас, бяха непрестанни. Не бяхме лишени от нищо. Бяхме настанени в петзвезден хотел. Терените бяха в добро състояние. Изиграхме и много престижни контроли. Отборите, които бяха там, се подготвиха по най-добрия начин. Мислим занапред да изпращаме още набори от ДЮШ да се подготвят в Кушадасъ.

Освен директор на школата, вие сте и треньор на елитната U19. Колко от футболистите в U19 ще се подготвят с представителния отбор през пролетния полусезон?

Доста от футболистите са под наблюдение на треньора на първия отбор, но това нещо не е даденост и всеки трябва да заслужи мястото си там. Постоянно тренират с първия отбор Октай Юсеин и Филип Колев. Други състезатели, които са викани да тренират с отбора, са Петър Шопов, Васил Иванов, Стоимен Тотков, Илиян Томов, Мартин Паскалев и Стефан Тинков. Октай Юсеин, Васил Иванов и Петър Шопов дори дебютираха в първия отбор.

В края на миналата година вие бяхте на стаж в "Динамо“ - Загреб. Споделете впечатленията си...

В края на годината изкарах едноседмичен стаж в "Динамо“ Загреб. Там е една от най-продуктивните детско-юношески школи в Европа. Отдавна имах желание да посетя клуба. По време на престоя ми там се запознах с методиката на обучение на клуба,структурата на ДЮШ на Динамо Загреб и гледах тренировки на детските и юношеските отбори, както и на първия отбор. Всички в клуба ме приеха много гостоприемно и ми съдействаха през целия престой, не бях лишен от нищо. Запознах се и разговарях с директорите, треньорите в ДЮШ, както и с треньорите на първия отбор, като смятам, че тези контакти ще са ни от полза в бъдеще.
Още по темата: общо новини по темата: 272
10.06.2019
06.06.2019
04.06.2019
28.05.2019
26.05.2019
25.05.2019
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: