ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Най-свирепите убийци у нас колективно се жалват от секса в затвора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:21 / 14.02.2019Коментари (2)17534
©
13 доживотници у нас, подкрепени от двама излежаващи над 20-годишни присъди, както и жените на трима от тях съдят държавата с искане да им бъде позволено да правят секс в пандиза без камери. Това пише в. Монитор.

Груповата жалба е подадена от пандизчии от затворите в София, Варна, Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Белене срещу заповед Л-721 от 29 февруари 2016 г. на главния директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) в частта й, която регламентира реда на провеждане на удължено свиждане за срок до 4 часа. Това е поощрителна мярка за затворниците, като свиждането се провежда в помещения, при възможност оборудвани със системи за видеонаблюдение и в присъствието на надзиратели. В жалбата си затворниците искат от съда да отмени акта като нищожен или незаконосъобразен поради противоречие с основни права, установени и гарантирани от конституцията. Те недоволстват, че не се зачита правото им на личен и семеен живот и защитата на личните им данни.

На първа инстанция в Административен съд София-град делото е загубено. Магистратите са отказали отмяната на заповедта, с която е регламентиран редът на т.нар. удължено свиждане. Мотивите на магистратите са, че заповедта е издадена от компетентен орган и има законови основания. Удълженото свиждане е награда, няма факти, че се извършват действия, които нарушават гарантирани права и свободи. Доколкото се касае за режим на изтърпяване на наказание, общественият интерес и сигурността на местата за лишаване от свобода имат превес над личния интерес заключава съдът. Той не открива и нарушения на защитата на личните данни. Затворниците са били информирани за възможното видеонаблюдение чрез заповедта на директора на ГДИН.

По искане на председателя на ВАС Георги Чолаков се очаква дело да бъде пренасрочено за средата на март тази година. По искане на председателя на ВАС Георги Чолаков то ще бъде проведено в зала в Съдебната палата. Причината е, че във ВАС няма конвойна, тъй като там не се провеждат такива дела, това е първото по рода си. Затворниците жалбоподатели са отправили писмено искане да присъстват лично на делото и затова се налага да бъде осигурено конвоирането им в достатъчно голяма зала, за да побере всички страни по делото. Осъдените ще бъдат с белезници на ръцете и на краката. Всеки от тях се бъде конвоиран от двама души от Главна дирекция "Охрана“.

Според запознати сред недоволните, че семейните свиждания се провеждат в присъствието на надзиратели и се следят от камери, е и австралиецът Джок Полфийман, който изтърпява 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов в центъра на София. Част от жалбоподателите е и излежаващият 30 г. затвор сериен убиец Станислав Ангелов – Сиси, който има в досието си четири екзекуции. Той изтърпяваше наказанието си в софийския затвор, но през май 2018 г. бе преместен в затвора в Пазарджик, тъй като подбуждал останалите затворници към неподчинение - подстрекавал ги към бунт и ги "съветвал“ да не взимат от храната, която им предоставяли от столовата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
.....забранен ли.....????? че под душовете като почнат да се лашкат,чак до Базата се чува как им пляскат голите дупета....:::))))
+1
 
 
Станислав Ангелов - Сиси? В списъка на жалбоподателите са още Мими, Пепи, Лили и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: