ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивският Медицински университет отбеляза рекорден интерес към предлаганите специалности
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:38 / 18.02.2019Коментари (1)5521
©
При голям интерес премина Деня на кандидат-студента, който се проведе на  територията на Медицински университет-Пловдив.

На този ден кандидатите да следват във висшето учебно заведение имаха възможност да се срещнат с председателите на изпитните комисии и председателя на техническата комисия и да получат информация как ще протече целия процес по кандидатстване и записване в МУ - Пловдив.

Кандидатите да следват в Медицински университет – Пловдив бяха запознати, че висшето държавно училище е акредитирано от Националната Агенция за Оценяване и Акредитация с една от най-високите оценки за висше учебно заведение в България, което е гаранция за високото качество на академичното преподаване и за стратегическото развитие на науката. Основан през 1945 година, Университетът е обучил над 43 000 български и чуждестранни студенти от 45 страни в Европа, Азия, Америка, Африка.

Сред предлаганите специалности за студенти са Медицина, Дентална медицина, Фармация (Магистър) – редовно обучение, с изпити по биология и химия; Медицинска сестра, Акушерка (Бакалавър) – редовно обучение, с изпит по етика; Помощник фармацевт; Медицински лаборант; Рентгенов лаборант; Рехабилитатор; Зъботехник; Инструктор по хранене и безопасност на храните; Медицинска козметика (Професионален бакалавър) – редовно обучение, с изпит по етика; за специалността Зъботехник – и с изпит по скулптиране. Управление на здравните грижи (Магистър и Бакалавър) – редовно и задочно обучение, с изпит по социална медицина и здравен мениджмънт; Рехабилитация, уелнес, СПА и балнеолечение; Обществено здраве и здравен мениджмънт; Управление на медико-социалните дейности и общественото здраве (Магистър) – задочно обучение, с изпит по социална медицина и здравен мениджмънт.

МУ – Пловдив първи сред висшите медицински училища промени коренно конкурсния изпит за прием при магистърските специалности. За трета поредна година приемните изпити са в рамките на един ден под формата на тест с два модула – биология и химия, като за тях се поставят отделни оценки. Изпитът по биология включва активни и пасивни въпроси и задачи, съобразени изцяло с учебния материал за задължителна подготовка от 8, 9 и 10 клас на СОУ. Изпитът по химия включва въпроси и задачи от учебното съдържание за задължителна и профилирана подготовка от 8 до 11 клас на СОУ, които обхващат  материал от органична и неорганична химия. Запазва се въведеният преди пет години изпит по етика за бакалаври и професионални бакалаври. Издадени са: справочник на кандидат-студента, сборници с тестове за самоподготовка по биология и химия за 8-ми, 9-ти и 10-ти клас и сборник с тестове за самоподготовка по СМОЗ. 

Повече информация за КСК’2019 може да намерите на интернет страницата http://mu-plovdiv.bg/.

Студентският информационен център на МУ – Пловдив предоставя комплексни услуги по приема, записването и административното обслужване на български и чуждестранни студенти. От няколко години се предоставя възможност за кандидатстване онлайн.

Университетът осигурява качествено обучение на студентите, гаранция за което са отличната професионална подготовка на преподавателите и практически ориентираното обучение. Обновени са базата и учебните лаборатории. Студентите се обучават на една от най-съвременните технологии – две 3D интерактивни маси за виртуални дисекции и последно поколение микроскопи.

Симулационният тренировъчен център на МУ – Пловдив  е единственият по рода си медицински обучителен комплекс в България и е сред най-добрите в Европа. Той разполага с най-новите лапароскопски, артроскопски и ендоскопски симулатори за виртуална реалност, както и с виртуална операционна зала. 

МУ – Пловдив предоставя на своите студенти съвременни общежития и столове, модерна спортна база, както и рехабилитационни бази в планината и на морето.

Дипломите, издавани от Университета, се признават във всички страни-членки на Европейския Съюз и Европейското икономическо пространство. Университетът е носител на наградата "Най-добър университет" от Европейската бизнес асамблея - Оксфорд и Академичния съвет на Клуба на ректорите на Европа, национална награда за цялостен принос в реализиране на най-голямата европейска програма за обучение "Учене през целия живот" и др.

Медицински университет – Пловдив има Сертификат за качество ISO 9001:2008 и е определен за най-добрия университет в България в обучението по професионално направление "Медицина“ за 2018 година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Казаха ли им при кои преподаватели да ходят на уроци и колко струват.Иначе шанс нулев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: