ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кървави сцени на насилие и жестока агресия в карловско училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:51 / 21.02.2019Коментари (2)8428
©
Илюстративна снимка
Грозен и кървав екшън се е разиграл преди около две седмици в Карлово. Десетокласникът Д.П. от СУ "Васил Левски“ е пребил почти до смърт седмокласник от същото училище. В резултат на това Н.К. е приет по спешност в пловдивска болница с тежка черепно-мозъчна травма.

В продължение на седмица детето лежи там, но лекарите след редица консултаци и два скенера констатират, че освен травмата на главата, друго няма. Двата скенера не показват нищо. Момчето обаче не движи едното си око, вижда двойно с него.

По настояване на майката-Надежда Колева, на синът й е направен ядрено-магнитен резонанс. Той показва счупване под на орбитата на лявото око и пропадане към синуса на мускулите и нервите на окото. Медиците се хващат за главата, такава тежка и необичайна травма не са виждали.

Ужасно притеснени, майката и бащата на момчето го водят в София, тъй като се оказва, че причиненото от побоя е прецедент и нито един пловдивски офталмолог не се наема да извърши операция. В крайна сметка такава е направена във Военно-медицинска академия. На момчето е поставен титаниев имлант в орбитата на окото, това е бил единственият начин, тъй като травмата е била жестока, разказа пред Блиц майката на пострадалият ученик-Надежда Колева.

Въпреки усилията на медиците, окото за сега остава неподвижно и момчето продължава да вижда двойно. Детето е отличен ученик, готвило се е да кандидатства в друго училище, но сега майката му чете уроците на глас, тъй като то не трябва да напряга окото.

Другата голямо болка е, че момчето, което е футболист в карловския отбор, не може вече да тренира и да участва в състезания. Кога ще се възстанови окото и дали това изобщо ще се случи, лекарите незнаят. Майката и бащата се молят синът им с времето да се оправи. Жената коментира, че не търси мъст, но иска справедливост. Решила е  да даде гласност на случая, за да не се повтарят тези грозни сцени и с други деца. Смята, че и директорът на училището Марияна Манчева, и класната, и полицията, и прокуратурата, ще си свършат работата.

Разследващи казват, че във фаталния ден седмокласникът играл футбол със свои приятели. На игрището отишли двама десетокласници. И те се включили в играта. По-малкото момче обаче на няколко пъти финтирало побойникът, който се ядосал и си тръгнал. Казал обаче: "Има време, и ти ще падаш“. Два-три часа по-късно Н.К. отишъл на тренировка. Там решил да се похвали и казал на съотборниците си, че на игрището преди това се спречкал с десетокласникът, като излъгал, че му ударил два шамара, разказва още майката на набития ученик. До ушите на по-голямото момче стигнали тези приказки. На другия ден в голямото междучасие извън училището, пред павилион за закуски, по-големият нападнал и пребил зверски по-малкия ученик. Жестоко го удрял в главата с юмруци, а когато Н.К. паднал безпомощен на земята, сядал върху лицето му. Най-страшното било, че наоколо имало много ученици, но никой не се намесил, никой не счел за нужно да спаси по-малкото момче. Разследващи съобщиха още, че издирват човек, който е разтървал момчетата.

"Благодаря само на Господ, че детето ми е живо, моля се да оздравее“, е съкрушена майката. До дни ще се събере педагогическият съвет на СУ "Васил Левски“, за да реши как да постъпи и какво да прави с агресивния ученик. Има две възможности-или да бъде преместен в друго училище, или да премине в самостоятелна форма на обучение.

Десетокласникът е изключително агресивен още от малък. Майката отдавна не го гледа, а бащата живее в Англия. Момчето расте при баба си, която била изключително свястна и добра жена, и при дядо си, който бил известен в Карлово агресор и няколко пъти отговарял пред закона за това си поведение.

С момчето са се занимавали и в Детска педагогическа стая Карлово. Адвокати обясняват, че в момента се чака медицинската експертиза, за да се прецени какво обвинение да бъде повдигнато-дали за средна или за тежка телесна повреда. За подобно престъпление законът предвижда-ако е средна телесна повреда-до 6 години затвор, ако е тежка-до 10 години. Тъй като Д.П. е непълнолетен, присъдата ще се редуцира и ще падне на около 2 години.

От полицията съобщават, че по случая тече проверка. Предстои да се образува досъдебно производство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Еми, крушата не пада по-далеч от дървото...
+1
 
 
Дано побойника да го пребият и да ослепее с двете очи !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: