ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дълбоко пазени тайни и огромни дългове са причина за внезапната смърт на Пламен Минчев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:51 / 22.02.2019Коментари (0)9319
©
Проблеми с натрупани дългове от години най-вероятно са причината за инсулта, който покоси на място бизнесмена Пламен Минчев. Негови приятели разказаха как предишните дни, той се оплаквал от постоянно високо кръвно и бил доста умислен, защото не успял нито да договори поредни отсрочки с кредиторите, нито да си подсигури нови кредити, твърди "Стандарт".

За да разведри черните си мисли, решил да отиде да кара ски на Боровец. Но за съжаление, горе, на пистата, издъхнал внезапно.

Проблеми с парите Пламен Минчев има не от вчера. Въпреки че бяха времена, когато той дори не успяваше да ги преброи. Шеметната му кариера започна още преди началото на прехода, когато той заменя журналистиката с предприемачеството. Започна бизнеса си като вносител, но след това спечели доверието на гиганта "ТетраПак" и пробва собствено производство на соковете BBB в София, както и на прясно мляко в Ботевград. 

В най-успешните си години Минчев бе сред най-влиятелните частници, оглави за кратко дори клуба на богатите - Възраждане. През деня посрещаше презокеански инвеститори, а вечер събираше в култовия си ресторант "Дали" плеяда от холивудски звезди, начело с Жан Клод Ван Дам, които правеха първите си снимки в "Бояна". В свободното си време играеше тенис, но и там съчетаваше работата с удоволствието, защото оглавяваше федерацията. Другата му страст бе подводният риболов, заради който обиколи света и си направи една от най-ценните колекции на корали.

21 век обаче не беше от щастливите му. Финансово притиснат - продаде и марките, и завода. Но с парите така и не успя да си покрие задълженията, независимо от многото скъпи дела, които се водеха в чужбина. Последните години съвсем изчезна от публичното пространство. Мнозина решиха, че прекарва времето си в чужбина – в къщата до Рим, но се оказа, че именията в странство обитават само жените му. Минчев от дълго време живеел затворен в апартамента си в кв. Изток и се опитвал да реши проблемите си в бизнеса.

Поговорката, че зад всеки успял мъж стои една жена, на 100 процента важи за Пламен Минчев. Ще го запомним като ценител на женската красота, благодарение на който в България дефилираха супер известни манекенки и актриси, които после украсяваха годишния календар на ВВВ - търсен не по-малко от този на "Пирели". 

Безспорно най-голямото бижу в колекцията му от красавици си остава първата му жена - звездата от "Седем часа разлика“ Евелина Борисова. В публичното пространство се завъртя историята на раздялата им заради негова изневяра. След години обаче актрисата се изповяда, че съжалява за емоционалната си постъпка, защото духовната връзка в семейството не бива да се разваля заради едно кръшкане.

Малко хора обаче помнят "първия милион" на Пламен Минчев след прословутия указ от соцвремето – 56. Те обаче са категорични, че той е нямало да успее без подкрепата на жена си. Тя давала идеите, после заедно ги реализирали.

Актрисата, която още ласкаво наричат "българската Мишел Пфайфър", след време зарязва кариерата си, за да върти бизнеса му. Борисова бързо се превърна в една от дамите с добър нюх. Първа наложи в България най-модерните технологии и терапии за подмладяване и за кратко време събра елитна клиентела в столицата. Дори успя да стане ексклузивен представител за България на хитовото за Холивуд Хипокси.

Докато родителите правят бизнес в България, дъщерята Антоанета завършва колеж в Америка. Но когато се завръща, заварва познатата до болка за почти всяко наше семейство семейна драма. Антоанета се отдава изцяло на новата си работа, но не след дълго разбира, че животът й не е в България. Заминава отново в Америка, работи здраво и вече е при един от най-известните световни магове. Малко, по-късно, в семейното жилище от доброто старо време, в Ню Йорк при нея отива и майка й.

В другия край на Америка – Маями, пък се радва на живота втората му съпруга – красивата рускиня. Краткият им любовен роман създаде дъщеря им, донесе много придобивки за пищната блондинка, но отвори не по-малко финансови пробойни в семейния бюджет. Приятелите на Минчев я описват с две думи- традиционната златотърсачка. Коя от двете съпруги ще наследи американските и италиански имоти и коя - дълговете, ще се разбере тепърва.

Отсега обаче е ясно, че и двете летят вече за България, за да присъстват на погребението като предварително са отказали аутопсия. За съжаление, никоя от тях вече не може да върне Пламен Минчев. Човекът, който живееше на кино. И умря там, където винаги е искал да бъде в живота си, на върха.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: