ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Наглост! EVN иска нови цени на тока и парното от 1 юли!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:14 / 28.02.2019Коментари (30)8683
© Plovdiv24.bg
EVN
3 адреса в Пловдив

6 коментара за EVN
В съответствие с нормативната уредба дружествата от групата на EVN България - “Електроразпределение Юг“, "EVN България Електроснабдяване“ и "EVN България Топлофикация“ ще внесат в КЕВР до края на месец март 2019 г. заявленията си за утвърждаване на нови цени на мрежови услуги, електрическа и топлинна енергия, които да са в сила от 01.07.2019 г.  

Ценовото заявление на “Електроразпределение Юг“ ще бъде изготвено на база одобрените в ценовото решение на КЕВР от 01.07.2018 г. необходими приходи за текущия регулаторен период, индексирани с:

· разликата между прогнозните количества пренесена енергия и реално достигнатите;

· разликата между прогнозната цена, заложена от КЕВР, по която разпределителните дружества купуват енергия за покриване на технологичните си разходи от Борсата, и цената постигната на борсовия сегмент "Ден напред“;

· разликата между прогнозни и реализирани разходи за инвестиции;

· инфлационен индекс;

· разходи, отразяващи реалните нива на цените на балансиращата енергия 

Ценовото заявление на “EVN България Електроснабдяване“ ще отразява необходимите приходи за обезпечаване на лицензионните задължения на компанията и изпълнението на дейности, възложени със закон. Това включва настъпилите промени в резултат на либерализацията на електроенергийния пазар в България, както и осигуряване на необходимите средства за изпълнение на държавната политика за енергийна ефективност.  

Ценовото заявление на “EVN България Топлофикация“ ще включва:

· действащата към момента цена на природния газ на "Булгаргаз" ЕАД за I-во тримесечие на 2019 г.

· норма на възвръщаемост на капитала – на база на приетата от регулатора в решение Ц-10/01.07.2018 г.

· отчитане на реалните разходи на компанията към фонд "Сигурност на електроенергийната система“ в изпълнение на Закона за енергетиката;

· разходи, свързани с либерализацията на електроенергийния и газовия пазар, и разходи за балансиране съгласно Правилата за търговия с електрическа енергия на КЕВР;

· одобряване на необходимите средства за изпълнение на държавната политика за енергийна ефективност.  

В случай че до изтичане на срока за подаване на ценовите заявления (31 март 2019 г.) настъпят промени в нормативната рамка, те ще бъдат отразени от дружествата.


Още по темата: общо новини по темата: 271
26.06.2020 »
03.03.2020 »
18.01.2020 »
10.04.2019 »
02.07.2018 »
01.07.2018 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 28.02.2019 г.
+1
 
 
Крайно време е българинът да разбере, че безплатен обяд няма!Всяко нещо от нашия бит има някаква цена, която съответно има причина да бъде такава(говорим в нормална икономическа среда). Продаването на нещо под себестойността му води до съмнения защо управляващите правят това. Да не забравяме, че ценообразуването на даден продукт е сбор от много компоненти. А в енергетиката някои компоненти са много, много скъпи! Само инверторният блок на една голяма помпа в ТЕЦ Пловдив преди 15 г. струваше на предприятието над един милион долара(тогава нямаше евро) , а помпите от този вид бяха 6. Само ремонта на степените на една от турбините струваше много повече от 1М$. CNG, газът с който работи тази централа е с цена, определяна извън България. Съоръженията в енергетиката струват много пари, ако се стискаш ще аварират по-често. При авария хората работят често в нечовешки условия. Това трябва да се плаща. Не трябва да търсим безплатни консумативи, трябва да търсим възможности да можем да си позволим да плащаме и по-скъпи придобивки. Иначе все ще гледаме като бедни роднини как живеят другите!
+4
 
 
Много платени тролчета, много нещо. Ще каже човек, че половината нямат против тока да поскъпне. А може да няма против само човек, който или не плаща ток, или друг му го плаща. След като скоро цената беше актуализирана, няма отгоре на какво да се вдигне пак.
-3
 
 
И къде написахте колко ще е увеличението ? По наредба на КЕВР всяко енергийно дружество,преносно или разпределително до края на март трябва да си зададе претенциите за увеличение.Но КЕВР не е длъжна да ги приеме и се мотивира ако има отказ!
+2
 
 
Зимата беше по-топла и сега имат по-малки обороти и пепалба. Че нали вдигнахте бе тока преди няколко месеца. Вече по 2 пъти в годината ли ще вдигате идоти! Търсете си кой Ви краде , а не чрез увлвчения на цените да плащаме загубите Ви. Махнете си трафопостовте от циганските квартали и даже ще трябва да намалите цените. Веднага ще Ви се намалят загубите.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+4
 
 
Преди няколко години щяха да им взимат лиценза какво стана всичко замря и сега си правят каквото искат,президента тогава Плевнелиев нали ходи до Виена на крака и се среща там с някакъв фактор австрийски от ЕВН и всичко утихна,шушу-мушу....да ти взимат пари за услуга която не ползваш-такса мощност,никъде го няма ,но търпелив народ скоро някъде ще избие.
+4
 
 
Тези са нагли до мозъка на костите си , плачат за изритване от народа и колкото по- рано ,по- добре. В никакъв случаи не трябва да има повишение на цената на тока , но като няма институции, т.е държава ,ще правят каквото им кефне. А да не говорим що пари ,,зариват,, в земята под различни форми.
+1
 
 
Егати, не мога да смогна да си купувам енергоспестяващи електроуреди и да си избия парите от тях преди тия да вдигнат цената за тока и да ми развалят сметките :D Ще каже човек, че им взимам парите от джоба.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: