ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Милчо Левиев обиден, отказа се публично от званието "Почетен гражданин на Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:15 / 07.03.2019Коментари (37)9601
© БГНЕС
Известният джазмен Милчо Левиев се отказа публично от званието си "Почетен гражданин на Пловдив“. Това съобщава музикантът в писмо, адресирано до кмета. Публикуваме пълния му текст:

"Предполагам знаете, че съм отдавна удостоен от Община Пловдив като Почетен Гражданин на този Град, където съм роден и образован.

След избирането на града за Европейска Културна Столица за 2019 г. същата община прави всичко друго, освен да се отнася към мен почетно, камо ли почтено.

Още преди години подкрепих Пловдивската кандитатура за Културна Столица в борбата със София, за което си спечелих враг в лицето на Йорданка Фандъкова (все още кмет на София) и нейния антураж. Впоследствие всички проекти за София, които представи екипа ми с мое участие, бяха с лека ръка отхвърлени.

Чух и гледах редица интервюта, включително Вашето и на директорката на INTERNATIONAL PLOVDIV JAZZ FESTIVAL (който аз основах и ръководех под името PLOVDIV JAZZ EVENINGS). В тези интервюта дори не се спомена моето име?! Миналата година навърших 80 години и не получих нито един ред поздравление от Община Пловдив. Не бях поканен и на тържественото откриване. Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин.

Като гражданин твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на Пловдивската култура, затова:

ОФИЦИАЛНО СЕ ОТКАЗВАМ от званието “Почетен Гражданин на Пловдив".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
защо никъде няма информация кога милчо левиев е станал почетен гражданин на Пловдив :) ..... айде някой ако има информация .... моля
-4
 
 
Г-н левиев ,а вие с какво бяхте полезен за откриването ЕСК и безвъзмездно ли щяхте да предоставите помощта си или срещу скромен хонорар?90% от четящите тази статия дори не знаят ,че сте пловдивчанин! Вие какво направихте за Пловдив последните 30г. ???Въпросния господин живее от 41г. в САЩ.....ТОЧКА за този "пловдивчанин" .......
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 08.03.2019 г.
-1
 
 
Герберастките лайна ще се познаят по постовете им. Ей го, първата дрисня Ларс изплува.
-3
 
 
гн левиев .... филипсбуш слуша много джаз ..... но мрази сърдитковци :) ...... честито ..... днес загърбихте изкуството и влезнахте в политиката :)
-2
 
 
мдаааам .... казаха му го много хубаво .... почетен гражданин на Пловдив се дава за ЗАСЛУГИ :) .... не за бъдещи превилегии :) ...... всички пловдивчани и гости бяхме поканени на откриването .... и отидохме .... а вие гн левиев къде пихте :)
0
 
 
Милчо им го каза точно и ясно.Той не е засегнат само от това че не го поканиха.Човека не удобрява това което се прави за културата.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-3
 
 
изединпът всички червени боклуци станаха ..... джазмени :)
+5
 
 
Пловдив заслужава много повече и от управниците и от избирателите си. Хора , спрете да избирате Кмет на града ни по партиен признак ! Това е и нелепо и трагично за самия град и за всички нас. Пловдив е повече от всяка партия и заслужава подобаващо внимание от всяко държавно и градско ръководство независимо от политическата конюктура. Колко почетни граждани има в нашия град ?! И как едно ръководство е могло да пропусне да покани Почетните си Граждани. Върхът на цинизъма е когато знаем, че Пловдив е Столица на Културата а е пропуснат именно един от символите на пловдивската култува. Никога партийните помияри няма да разберат каква обида са нанесли на Милчо Левиев. А аз много се съмнявам пропуснатият да е само той... Незнам каква буца е заседнала в гърлото му но очевидно обидата е голяма. Завиждам му на силите които е намерил у себе си този 80 годишен творец за да напише своето писмо. Това писмо не бива да бъде забравено ! Нанесената обида трябва да бъде наказана. Управниците не трябва да забравят, че техните заплати са от нашите пари, затова нека поставим въпроса директно: Ние, гражданите на Пловдив искаме името на човека допуснал този гаф и неговата Оставка !
+9
 
 
Така може да постъпи само един голям ЧОВЕК.Останалото е простотия.Жалко за общинарите,че са го забравили.Много жалко!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: