ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандални разкрития за Арабаджиеви, Гергов и всички наши олигарси: Говори журналистът Йово Николов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:01 / 10.03.2019Коментари (4)54337
©
"Постъпката на семейство Арабаджиеви да се скрият при издирван човек е доста тъпа. Българският бизнес е така създаден и така се развива, че за да просперира по някакъв начин, винаги стъпва накриво и ако нямаш политическа протекция, ние затова ги наричаме олигарси, защото те повечето имат политически протекции, ако нямаш политическа протекция и имаш бизнес с държавата, някак си много трудно ще ти върви бизнесът. Поради тази причина всеки един е застрашен, въпросът е дали са нашите, или са техните". Това каза в предаването "120 минути" журналистът от в. "Капитал" Йово Николов.

По думите му профилът на сем. Баневи, на Стайкови, на Арабаджиеви е на хора, които очевидно се разплащат, но не са партийно обременени: "Тоест, не е примерно един Георги Гергов, който е от БСП, не е кохортата около ГЕРБ, т.е. има бизнесмени, които са си партийно оцветени. Затова казваме, че най-добрият бизнес в България е политиката.

Съмнявам се, че Арабаджиеви ще говорят, те няма и какво да кажат. Обвиненията срещу тях са малко разкарани назад във времето. За много тях е изтекъл давностният срок, освен ако не говорим за ДДС, ако не говорим за пране на пари от наркотици. При Баневи това е кауза пердута, няма как да докажат неща, които са се случили преди 20 години, че са съсипали фирми, които са приватизирали. Кой им ги е дал тези фирми. През тези 20 години очевидно тези хора са се откупвали по някакъв начин и няма причина да си мисля, че тази практика е прекратена".  

Георги Семерджиев е приятел на Евелин Банев-Брендо, обясни Йово Николов. "Приятели са от деца, родени са в Тополовград. Банев е осъден в три държави за трафик на наркотици – 20 години има в Италия, 7 в Румъния, 6 години има в България за пране на пари. Оказа се, че е един от доста мащабните контрабандисти на кокаин в мащабите на Европа.

През 2003 г. имаше разследване в Испания, където беше разкрита цялата схема. Той внася кокаин от Колумбия, от Венецуела. В Испания беше едно грандиозно дело, в което той беше един от основните участници. Жоро Шопа е прякорът на Георги Семерджиев. Смята се, че имат доста финансови дела заедно.

През 2004 г. делото срещу Брендо в България за пране на пари, в съдебната зала бяха изнесени факти, че заедно с Георги Семерджиев и Симо Карайчев, който е доведен брат на Банев, са пътували заедно до Виена, за да разкрият банкова сметка, през която са протекли изпраните пари от кокаина. Той по-рядко попада в полезрението на медиите и на полицията. През 2014 г. беше извършен опит за убийство, неуспешно, срещу него до хотел "Хемус" в София. Не се доказа нищо".

Доста тъпо действие е да се криеш при издирван човек. Повечето от криминалните герои са в държави, които нямат споразумение с Интерпол, като ЮАР, коментира Николов. 

"Те разполагат с доста възможности. Примерно Евелин Банев се подвизаваше с 3-4 паспорта въпреки че се издирваше в цяла Европа и в Мадрид го бяха задържали при някаква рутинна проверка на автомобил.

След този тъпан, който би прокуратурата в България спрямо тези т.нар. олигарси, ще бъде абсолютен автогол, ако сключат споразумение, въпреки че НПК позволява договор с прокуратурата и съдът го приема, когато те се признаят за виновни, или съдействат на властите по някакъв начин – да бъдат намалени присъдите им. Всичко е възможно. Съмнявам се доколко тези дела ще бъдат доведени до успешен край.

След като тези хора шестват по медиите с тези парвенюшки изпълнения, парадират с богатството, което имат, защо 30 години никой не ги забеляза, тази прокуратура беше в кома ли, събуди се миналата година? Тази година трябва да бъде избран нов главен прокурор, малко предизборно ми идва всичко това. Доказателствата малко се разминават с действителността".

Когато бяха обявени Арабаджиеви за издирване, беше изнесена информацията, че в Бургас е заловен джип с 800 000 лева, които уж били изпрани. Ами не, това бяха заплатите на хората, които работят в Слънчев бряг и Елените. Бяха изтеглени от банката, бяха заявени да бъдат изтеглени от банката, защото такава сума трябва да бъде заявена предварително. Някак си има едно разминаване между говоренето на прокуратурата и самите действия, които се извършват, допълни Йово Николов.



Още по темата: общо новини по темата: 142
16.02.2024 »
08.01.2024 »
28.01.2023 »
21.04.2022 »
05.12.2021 »
18.08.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всъщност "журналиста" Николов изнася факти, които са известни и на децата в 3 клас ! Но, все пак е добре да се напомнят на населението с по-къса памет !
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
-5
 
 
Това са хора , които имат много пари . За тях не е проблем да пътуват всеки месец . И това са големи разстояние от 5000 до 10000 километра . От единия край на Европа до другия край !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: