ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Пловдив ликува! Локо срещу Ботев във финала за Купата!
Автор: Стойчо Генов 20:53 / 24.04.2019Коментари (42)26517
Мечтаният пловдивски финал за Купата на България вече е факт! Ботев последва Локомотив и също се класира за последния мач в турнира, след като завърши 3:3 срещу ЦСКА-София в епичен реванш на стадион "Българска армия".

Тодор Неделев (20), Лъчезар Балтанов (27) и Кристиан Димитров (88) посякоха съперника с красиви попадения. Али Соу (47, 86-дузпа) и Евандро (74) бяха точни за домакините. Почти цяло второ полувреме Ботев игра с човек по-малко заради изгонването на Филип Филипов. Последните 5 минути пък пловдивчани бяха с 9 човека, след като червен картон получи и Антонио Вутов. Първият двубой в Коматево завърши 3:2 за "канарчетата", които продължават напред с общ резултат 6:5.

Финалът Локомотив - Ботев е на 15 май на националния стадион "Васил Левски" в София.

Ботев поведе в резултата след грешка на вратаря Черняускас и страхотно воле на Тодор Неделев. Това стана при една върната топка към стража на "армейците", който не успя да я изчисти силно напред. Топката отиде право към Тодор Неделев, който от близо 30 метра от въздуха с левия крак я прати в долния ляв ъгъл на вратата за 0:1.

Само 7 минути по-късно жълто-черните нанесоха втори удар по ЦСКА. Канарите пресякоха в центъра на терена пас на съперника и започнаха атака отдясно. Тодор Неделев изведе Васил Шопов и той центрира по земя в наказателното поле на ЦСКА. Там капитанът Лъчезар Балтанов бе оставен свободен и шутира от упор за 0:2.

В началото на второто полувреме ЦСКА намали резултата след грешка на Даниел Кайзер. Тиаго отправи далечен удар, при който полският вратар не успя да улови топката. Притичалият Али Соу направи успешна добавка в мрежата - 1:2.

В 52-ата минута Ботев остана с човек по-малко. Али Соу напредна по левия фланг и бе избутан в гръб от Филип Филипов. Реферът Петър Костадинов показа жълт картон на бранителя, като за него това беше втори в мача и той напусна терена.

Четвърт час преди края ЦСКА възстанови равенството. Пинто хвърли 30-метров пас към Евандро, който напредна отдясно и с мощен диагонален шут простреля Кайзер за 2:2.

В 86-ата минута реферът Петър Костадинов даде пресилена дузпа за ЦСКА заради фаул на Костадин Ничев срещу Енрике. Али Соу реализира за 3:2, а Антонио Вутов получи директен червен картон, след като репликира съдията и го бутна леко.

Две минути преди края Кристиан Димитров прати Ботев на финал. Централният защитник засече с глава центриране от корнер на Тодор Неделев за 3:3.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Лазар МаринФилип ФилиповДимитър Пиргов, Кристиан Димитров, Костадин НичевТодор Неделев (90+3 - Феребори Доре), Лъчезар БалтановВасил Шопов (90+1- Радослав Апостолов), Антонио Вутов, Еберт Кардосо (76- Кристиан Добрев).

Още по темата: общо новини по темата: 213
15.05.2020
24.09.2019
24.09.2019
04.09.2019
20.06.2019
02.06.2019
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 25.04.2019 г.
+3
 
 
Голям мач, браво канарчета! Останах без глас...цял мач....няма такъв кеф! Всички ни предричаха отпадане, но не на такава вълна бяха момчета - показаха дух, борба, смелост и много техника и импровизация. Прехвалените припознати и прехваления им треньор останаха като гръмнати след мача. мафията не успя да победи истинския футбол, които се играе с душа и сърце! Само Ботев! Купата е наша!
+4
 
 
ЦСКА се подиграха с труда на съдията да ги подпира,абсолютен смешник,нямаше никаква дузпа браво на момчетата ,така се играе със сърце и душа,сега ако може и финала да е в Пловдив наистина ще е голям празник за града ,може да пуснат стадион Пловдив за този мач играли са се контроли там ,мисля че тревното покритие се подържа и наистина ако двата отбора се разберат ще е наистина велик празник за спорта и спортната общественост.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 25.04.2019 г.
+6
 
 
Такъв мач ще се помни години напред! Браво на момчетата - истински лъвове - бореха се за всяка топка, добра тактическа дисциплина - парираха мераците на оранжево-розовите за победа! Честито канари, на финала пак сме там и се връщаме с КУПАТА!
на 25.04.2019 г.
+4
 
 
Хубаво е че сте в еуфория,но това не бива да ви кара да говорите глупости! Къде ще се играе финала се решава предварително. На стадион Пловдив неможе да се играе официален мач и незная как на уж възрастни хора им минава и това през главите. Слава богу,че и тази година е решено финала да е на В.Левски,защото можеше да е и примерно в разград където стадиончето предразполага за финал и тогава незная кой щеше да се докопа до билет!. Сега имаме 43 000ен стадион на който като му отцепят буферните зони ще остане 40 000.Демек имаме по 20 000 на клуб и тоя път не играят оправдания ама ние сме гости и ни дадоха само толкова или базата в коматево събира 2500 щото е игрище за деца. Айде сега да се видим дали сме големи на дела или само на претенции! Ако стадиона има празни места значи нищо не представляваме щото освен пловдивчани неминуемо ще има и 2-3000 шопи неутрални! Време е да се преброим а и четвъртото място от вчера вече не дава право на бараж,тъй че както се пее в една песен -сега ще видим,кой ще бъде шампион със купа и кой ще духа супа в тази група! Финала на 15ти е всичко или нищо. Успех и поздравления и за двата клуба. Ние извървяхме възможно най-трудния път до този финал,като отстранихме Цска в софия,Берое в Стара Загора,Черно море а вчера и Литекс в два мача от който втори на кочината срещу съдията! Да хич не звучи зле,но Киров е прав загубим ли финала никой няма да помни предното ми изречение!
+13
 
 
Поздравявам съгражданите за борбата и победата въпреки ,че играха и срещу съдиите на чужд терен! Това е празник за Пловдив ! Финалът е уникален и ще е супер да го играем в Пловдив. Носителя на купата е от Пловдив !!!! Да победи по добрият отбор!
0
 
 
Браво устискахте и Пловдивския финал е факт! Нека по-подготвения отбор победи!
+1
 
 
Това е историята ! Сега въпросът е къде ще играем? В София, Белград, Солун.все пак сме Пловдивчани, да го направим на центъра или на Стадион Пловдив, а те нека мрънкат че стадиона е нелегитимен! 7233
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+5
 
 
Важното е, че най големият противник - БФСто бе победен днес.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: