ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Бонев със сълзи на очи, разкри коя е най-голямата му болка преди финала
Автор: Стойчо Генов 11:15 / 26.04.2019Коментари (5)18546
© Plovdiv24.bg
Най-голямата легенда на Локомотив Христо Бонев не скри вълнението си от предстоящия на 15 май в София исторически пловдивски финал за Купата на България срещу Ботев. Почетният президент на черно-белите разкри и коя е най-голямата му болка, свързана с този мач.

"Голяма чест за нашия град е, че двата пловдивски отбора ще играят финал за Купата на България. Мисля, че всички хора, които обичат спорта, се радват. В Пловдив вече се полагат грижи не само за футбола, но и за целия спорт. Смятам, че това ще запали малките дечица да оставят компютрите и телефоните и да се насочат към спорта. Ще се радвам, ако след този успех повече малки деца започнат да играят футбол", каза Зума, цитиран от "Тема спорт".

"Мачът на "Армията" показа колко добър отбор е Ботев. Така че ни чака здрава битка на финала. Привържениците на Локомотив и Ботев ще създадат атмосфера в София, която ще накара столичани да завиждат за публиките, които имат двата пловдивски отбора. Единствената ми болка е, че финалът няма да е в Пловдив. Толкова години в града не можа да бъде построен един стадион, на който да играят и четирите отбора - Ботев, Локомотив, Спартак и Марица, и този празник, който се задава сега, да е в Пловдив. Виждам обаче, че ръководителите съзнават какъв феномен е футболът и ще направят стадион в Пловдив, с който да кандидатстваме за Евро 2028. Съоръжение, което да задоволява нуждите на футбола в града ни", добави Христо Бонев.

Той отправи и послания към легендата на Ботев (Пд) Динко Дерменджиев, който е на апаратно дишане в пловдивска болница и състоянието му не е добро.

"Моля се Господ и лекарите да направят всичко възможно, за да е още дълги години с нас и да се радва на футбола", завърши със сълзи на очи Христо Бонев.
Още по темата: общо новини по темата: 213
15.05.2020
24.09.2019
24.09.2019
04.09.2019
20.06.2019
02.06.2019
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Зума кой е виновен че Пловдив няма стадион.Все на мушенници попадаха пловдивските отбори.Ст 9 септември бе превърнат в бунище.Единствения двуетажен стадион и един от най красивите но управници няма.
на 26.04.2019 г.
0
 
 
Хубово е че след като се разбра кои ще са тазгодишните финалисти между тях се усеща едно взаимно уважение,което е и нормално. Хубаво е и че локомотивци говорят за общо почитане на Динко Дерменджиев на финала. Тук обаче искам да кажа,че това е хубаво но е без практическа полза! Чико има нужда от добри лекари и ако организма му е здрав дай боже ще се оправи. Транспарантите,призивите и лозунгите трябва да са действително взаимни но насочени в друга посока и това би ви го казал и самият Чико. Ние привържениците на футбола имаме една единствена обща насока и това е стадион Пловдив! Много пъти го казвам и го повтарям стадион Ботев и Локомотив са си грижа на президентите а ние на 15ти трябва да използваме този финал твърдо и ясно да заявим,че искаме градски стадион който да отговаря не само на футболните изисквания а и на лекоатлетическите с капацитет за не по малко от 50 000. Това може да стане само по един единствен начин,като се ремонтира без да се събаря сегашният стадион. Трябва да искаме това и да заявим че чакахме 30 години и чакането вече свърши! Европейско и световно в България няма да има тъй че да се прежалва пистата и архитектурата на този стадион е безумство! Полуфинал и финал в евротурнирите Ботев и Локомотив също няма да играят никога така че същото важи и за там. Искаме си стадиона на чиито терен,писта и трибуни могат да се провеждат концерти за по 70-80 000 души и състезания от всякакви спортове а за футбола и предварителните кръгове и групи от евротурнирите са достатъчни. Световното прасето да си го играе във София и Варна като иска ще ми е любопитно :)
+11
 
 
Наистина е жалко, че нямаме един читав стадион и мачът няма да е в Пловдив. Но да погледнем от друг ъгъл, това е шанс, финал за купата на националния стадион между Ботев и Локо вероятно е един в рамките на един живот. Това е специален мач, още повече пък, че е в годината, в която Пловдив е културна столица на Европа. Затова и поведението ни трябва да е специално. Тръгнете за София с радост, с настроение, като за празник, да напълним стадиона. Опитайте се да надъхвате футболистите без псувни и обиди към противника. Особено за зрителите по ТВ това е грозно! И още по-важно, в България това вече стана норма, че даже вече се чуват и клетви, които доскоро бяха запазена територия само за един етнос, например "селяни, умрете"! Така няма да можем да впечатлим никой, няма да сме по-различни! Бъдете оригинални! Ако покажем взаимно уважение, ще ги шашнем! Имаме и друг шанс, духовната близост на двете легенди точно в този момент. Ботевистите да подкрепят Чико, локомотивци да се включат! Това ще е уникално!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: