ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Гаден бизнес за милиони! Варненски семейства се спасиха от капан в Норвегия, други не успяха
Автор: Пламена Николова 16:40 / 10.05.2019Коментари (20)10426
© Varna24.bg
Десетки са случаите на застрашени от отнемане български деца в Норвегия, а в 12 от тези случаи децата бяха отнети. Помагали сме и на варненски семейства да се спасят от този капан. Това сподели за Varna24.bg Александър Желев, администратор на българската общност в Норвегия. 

Той е категоричен, че отнемането на деца от семействата им е бизнес за милиони, с който нито една държавна институция в Норвегия може да се пребори. 

Неотдавна се състоя среща в офиса на БАРНЕВЕРН (социалната служба в Норвегия), на която българската общност поиска да се договорят методи за съдействие от страна на България при случаи с наши деца в скандинавската държава. 

"В Норвегия живеят много българи и са под постоянна заплаха от отвличане на децата им. Според официални данни на българското посолство в Осло до момента има 12 случая на отнемане на български деца от техните семейства в Норвегия. Някои от тях им бяха върнати впоследствие. Като цяло не се дава информация за тези случаи, твърдят, че е строго секретна. Ние не можем да разберем кои са тези деца и как можем да им помогнем. Не може да се каже дали има значение дали става въпрос на чужденци или на местни, в момента отвличат поголовно деца.

Това е една организирана система за търговия, за печелене на пари. Под благовидния предлог за грижата за децата, те правят всичко възможно да ги отделят от семействата им. Нещо е хубаво, то е прекалено хубаво, не може да бъде...Нещо е лошо, защо е лошо, също не може да бъде...Знаем случая с нашата сънародничка Цветелина Оланд с отнетите й две деца. За нея обвинението беше, че тя била твърде интелигентна и влияела с нейната интелигентност на децата си да се отделят от баща им.

За отнети деца от Варна нямам информация, за заплашени деца има и ние направихме всичко възможно да им съдействаме да се изнесат по най-бързия начин от Норвегия. Има деца от цялата страна, които са постоянно под заплаха в Норвегия и ние работим тези деца да напуснат по най-бързия начин страната.

Вследствие на това, което ние предприехме като инициативи, започнаха да връщат деца. Тези дни върнаха дъщерята на Цветелина и това е безпрецедентно, защото по принцип не връщат. Вземат ли, няма връщане. Ние успяхме с този шум, който вдигаме по всевъзможни канали.

Това се случва в Норвегия въпреки държавата, въпреки хората, това е наддържавна структура, която не подлежи на контрол нито от съд, нито от прокуратура, нито от полиция...Норвежците са твърде вяли, за да се борят. Те са продали живота си за заплата от 3, 5 , 7 хил. евро на месец и стоят, за да се борят за нова кола или нова къща.

Искам да посъветвам хората, които са тръгнали към чужбина и са повярвали на лъжливата западна пропаганда, че уж там било по-хубаво. Подлъгват ви, за да отидете да им робувате. В най-добрия случай ще останете разочаровани, в най-лошия-ще постигнете съдбата на тези, които загубиха децата си. И това важи за цяла Западна Европа", коментира Александър Желев.

Повече вижте във видеото!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.06.2019 г.
0
 
 
Да беше погледнал в камерата поне веднъж..
Aнонимен
на 24.05.2019 г.
0
 
 
Анимус вече са прокарали всияко. Има си технология за преодоляване на съпротивата. Това са стотици милиони. Въвличат се чиновници, съдии във върховните съдилища, полицаи. Нещата у нас са много напред. Опомнете се и се огледайте. За пари биха убили.
Aнонимен
на 24.05.2019 г.
0
 
 
Промените се прокарват от 10 години стъпка по стъпка и вече са обучили на норвежките методи всички социални. Просто сега се искаше масовизация с цел доставак на все повече НПО на деца. И гръмна. Има за отмяна неща 10 години назад.
Aнонимен
на 11.05.2019 г.
0
 
 
абе хора вий в кой свят сте -невиждате ли .че и у нас го вьведоха и сега се борим да премахнат вече приетото. Сега ни зальгват че Бойко бил я спрял. Не г-н Борисов-трябва веднага да я -ОТМЕНИТЕ тая тьпа стратегия,за да живеем свободно в нашата Бьлгария.и за да искаме да имаме деца.а не да живеем в непрекьснат страх от т. нар. ;;доброжелатели;;
Aнонимен
на 11.05.2019 г.
0
 
 
Изречението с "лъжливата западна пропаганда" изясни всичко. Най-добре отивайте към Матушката, там хората даже и за коли и къщи не се борят, Путин направо им ги раздава. Иначе и аз съм против Стратегията, ама щото знам, че у нас с нея се отварят нови хранилки.
Aнонимен
на 11.05.2019 г.
0
 
 
тези от долните коментари които плюете срещу този човек отивайте там с децата си и като ви ги вземат да не ревете. всичко това което той казва е вярно.
Aнонимен
на 11.05.2019 г.
0
 
 
за 3-5-7000 евро, няма а да ти трудно да събереш за кола. Виж, за къща е друга работа. Какво майкинката си търсят там, след като тук е пълно с работни места? А дали случайно тези всичките случаи не са цигани? м?
Aнонимен
на 11.05.2019 г.
0
 
 
Какво правите там, махайте се от тая държава?
0
 
 
Ами що щете там бе гъзомийници ? И вие си продавате душите за хиляди крони ли ? Върнете се в България или идете на Изток да ви е по спокойно.Норвегия си има правила.Със сигурност и да преекспонирате действията на Службата ,при хиляди бг семейства там с деца -12 е много малка цифра.Честно казано ако тук се спазва закона на бг граждани от цигански произход трябва да се отнемат всичките деца. Как масово се отнемат деца а случаите са 12 ? А колко е общия брой на българските деца там ? А родителите къде са да сигнализират? Това не са анонимни отвличания ,а законови мерки с основание.И не може да ме убеди някой ,че в Норвегия се случва анонимно или криминално без да знаеш за какво ти вземат детето. Преди да ти го вземат те предупреждават.Ходиш на психолог.Имаш срещи със социален работник. Кого лъжете,че туко така ги отвличат ? Нима в Норвегия няма българи наркомани,алкохолици,със скандали в къщи или побойници.Морално пропаднали или отчуждаваш децата си спрямо другия родител.Я се замислете ?Бг емигрант перфектен ли е или има и не малко измет.И в една подредена държава с ред и стандарт ,дали е редно да си предаваш циганските или балканския мурафети ? Или като си приел стандарта им ще трябва да приемеш правила как да си гледаш децата.Така е там и точка.Те си знаят защо и как.Като не ви отърва къча и беж от Норвегия.Никой не ви кара да се "мъчите" там.
Aнонимен
на 10.05.2019 г.
0
 
 
Заплахата е реална. Гледах доста клипове на тази тема, реално отвличат деца, и то не само българи или руснаци, ами и деца на канадски, американски и дори британски граждани. Пишете в Google на английски - norway kidnapping children.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Футболно първенство за ветерани
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: