ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (19)
Официално: Ето колко са продадените билети за финала
Автор: Стойчо Генов 11:12 / 17.05.2019Коментари (32)10680
© Plovdiv24.bg
Стана ясна точната бройка продадени билети за историческия пловдивски финал в турнира за Купата на България. Официалната информация е от Професионалната футболна лига, която администрира състезанието.

Продадените пропуски за сблъсъка между Ботев и Локомотив на националния стадион "Васил Левски" са точно 20 500. Разбивката на числото показва, че 15 000 от зрителите са били фенове на "канарчетата", а останалите 5 500 - симпатизанти на "смърфовете", съобщават от ПФЛ, цитирани от Спортал.

Това е най-посетеният финал през ХХI век, играл се на неутрален за двата отбора терен, показва статистиката. Иначе за този период най-много фенове е имало на финала от 2016 година между ЦСКА и Монтана, играл се в София пред 35 000 зрители. Антирекордът държи двубоят Черно море - Литекс от 2008 година, игран пред не повече от 2000 зрители.
Още по темата: общо новини по темата: 213
15.05.2020
24.09.2019
24.09.2019
04.09.2019
20.06.2019
02.06.2019
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудя се, кое е по-срамно за жълтия индианец, лъжите, че са били 15000 или това, че 5000 са размазали 15000?! Все тая за жълтура дъно няма, копае ли копае...
на 17.05.2019 г.
0
 
 
Извинете ама при вас локомотивци наистина има нещо ненормално! Всички видяха че бяхте по надъхания,мотивирания и подготвен отбор за мач финал. Тоя финал и утре да се преиграе пак предполагам че ще го вземете защото явно нямаме лидерите които да изнесат голям мач. Как обаче всички видяха че сме повече (което всъщност за крайния резултат няма абсолютно значение) а само вие неможахте! Какви безплатни билети,на кой са ги раздавали? Във въпросните многохилядни предприятия няма ли поне един локомотивец който да го е чул това и да го каже та и ние да знаем а и ако на мене ми дадат безплатен билет за нещо което не ме касае примерно за финал по крикет дали бих подкарал колата за към майната си?. Какви новоприселения от селата са напълнили града та сме станали повече напоследък и какво значи напоследък? Какво значи толкова са изкупени ама колко имаше на стадиона? Ами имаше си как не ги видяхте? Имаме повече привърженици от вас и незная наистина защо това ви побърква! Говедата имат много повече привърженици от нас но на мене ми се сере и повръща като го видя тоя отбор и не ми дреме грам от това.
+1
 
 
Густо.15 000 скъсани трътки на папагали.
+3
 
 
На всички е видно как селянията превзе града няма къде да паркираш.....ами нормално е да са малко повече..... а къде бяхте мили ми юрдечки по време Христолово когато ходехте по няколко каруци на говняжа.
+3
 
 
От къдя на къдя бе.Има организирани 10 автобуса за Ботявските привърженици за събота.Има организиран ленински съботник за почистване на стадиона от жълта перушина.Нимой да не си почистим сръма ва
-2
 
 
Само тъп циганин може да си помисли, че 5500 могат да надвикат 15 000. Дори и половината от нашите да бяха куфари и "с подарени билети" (според поредната циганска лъжа), то пак не е възможно да ни надвикате, глупаци. Разбира се, че след гола се умълчахме, вие щяхте направо да изпоизмрете ако бяхме вкарали. Радвайте се на купата, защото отбора ви я спечели с футбол и мъжество! Стига сте гледали Отбора на Пловдив и неговата публика - ясно е, че това не сте вие!
+1
 
 
Добре е, като са обявили бройката продадени билети, да обявят и колко хора реално са влезли на стадиона?( Само че нямаше броячи на входовете.) Защото имаше хиляди раздадени безплатно билети от страна на загубилите финала и мкозина може би не са ги използвали, като не са дошли? А и в техните билети влизат и тези на 3-4-те хиляди неутрални фенове и гости , което променя сериозно фактите, за това, колко са били жълтурите!? На практика това се доказа с тоталната доминация по трибуните на черно-белите фенове, които баха малко по-малко, но бяха само фенове на Локомотив и затова викаха като луди и всички го чуха и видяха! Другото може да служи само за статистиката и най-вече за срамно загубилите този исторически финал! САМО ЛОКОМОТИВ Пловдив!
+4
 
 
Важно е публиката да е качествена,а публиката на Ботев е свикнала съдиите да са на тяхна страна и лесни победи.Като им вкарат гол млъкват до края на света..
+6
 
 
Точно казано от crock hunter,аз искам да добавя че от Локомотив имаше поне 7500 фена,незнам дали броят само Г сектор,или и В,лъвчето и няколко стотин в А сектор!!!За Локо предстоят евротурнири,суперкупа,чудесно лято,ще се върнат още хора на стадиона и с 10 000 и нагоре,остава само жълта тишина и сбогом...
на 17.05.2019 г.
+6
 
 
Саде ботив. Пак с малку се отървахме, братя канарие. Поехме у гъзо само еди бахур, а можеше да са 3-4. Тра да благодарим на локомотивци, че са толкова великодушни, не като нас канаритие, пълни нещастници и буклуци, за нищу не стават, а нащи звизди, Тошу Ниделив, цял мач си бъркъ у носъ....ей това е финаллл бре аланколу. станахме за смях на буфиритие сега не могъ си покажа нусъ от срам. саде ботив и саде мошенника бат Самуил.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море зарадва цяла детска градина преди да отпътува за Пловдив
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Петъчен футболен маратон - три мача в Първа лига днес
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: