ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
TELUS International с големи амбиции за Пловдив
Автор: Мариана Панчева 08:33 / 22.05.2019Коментари (1)12106
© Plovdiv24.bg
В края на миналата седмица Пловдив събра международни експерти в областта на изнесения бизнес и високите технологии за първия форум See Innovation, Technоlogy and Sourcing Summit. По този повод репортер на Plovdiv24.bg се срещна и разговаря с вицепрезидент "Финанси" и CFO на TELUS International Europe - Юлиян Милев. Новият офис на компанията в града под тепетата отвори врати през 2016-та година, но TELUS International е тук от 2009 година, което означава точно 10-годишен опит на пловдивския пазар. 

"Самият факт, че през последните години значително увеличехме броя на работните места тук и продължаваме да откриваме нови и нови, показва, че сме доволни от инвестицията си, от възвращаемостта и устойчивостта й. Имаме над 400 служители в пловдивския офис - от официалното откриване на новия ни офис през 2016 година сме добавили над 200 работни места и ще продължим да се развиваме със същия темп и занапред. Разглеждаме възможност за разширяване на офис пространството - и в бизнес центъра, където е ситуиран пловдивският клон на компанията, евентуално и на други места", отчете успешността на инвестицията Милев.

"В компанията като цяло работят над 3000 души. Ръстът ни е с повече от 20% на година и тенденцията се запазва предвид факта, че самите наши клиенти отчитат голям ръст. Това предполага, че са доволни от услугата, която получават и ние можем да растем заедно с тях. Гледаме към бъдещето с темп на ръст, който значително надминава икономиката в България и единственият ограничителен фактор за нас е наличието на работна ръка."

Това, което прави работата в TELUS International значително по-интересна, са клиентите, които имат интересни продукти и услуги, категоричен е вицепрезидентът.

"Така, например, в Пловдив вече обслужваме едни от най-големите доставчици на дигитални игри. Обслужваме и "Гугъл" - една от най-големите компании в света с най-високи очаквания на стандартите, които трябва да задоволяваме. За нас е отчетлива гордост, че може да си партнираме с "Гугъл" и да растем заедно с тях."

Специално в Пловдив, обаче, най-търсен е немският език заради близостта на България до немския (а също австрийския и швейцарския) пазар. "Като култура, като консуматорка поведение ние ги разбираме добре", коментира специалистът. Редом с немския език се търсят още хора, говорещи френски, италиански, полски и холандски. Друг интересен факт е този, че в компанията вече работят и чужденци. "И в Пловдив, и в София имаме немалко, за цялата компания са близо 1/5 и това са хора както от близки до България държави, така и от по-далечни."

Проблем при наемане на служителите в момента се явява неясното разбиране същността на аутсорсинг пазара.

"За съжаление няма добра запознатост с възможностите на работата в индустрията като цяло, особено сред младите хора. Виждането за класическото вдигане на телефона е много остаряло - обслужваме "Гугъл", оперираме с редица канали по мейл и чат, имаме изключително много роли, за които се изискват значителни технически познания. Това прави самата работа по-интересна и ангажираща вниманието", описа същността на работата към момента Милев. А интересното й съдържание върви ръка за ръка с много допълнителни плюсове за самия служител.

"Голямо предимство е, че може да се работи почасово, което дава възможност за съчетаване на работа и учение. Офисите ни са първокласни. Държим на непосредствена среда за съвместна работа и добра среда за кариерно развитие. Гордеем се с това, че повече от 80% от нашите мениджъри са започнали като наши служители, обслужващи клиентите ни. Имаме ред социални придобивки - карти за спорт, за публичен транспорт. Компанията организира ред доброволчески събития, които приобщават хората, ангажират ги и създават по-различна култура на принадлежност", разказа Милев.

Плюс е и размерът на заплатите. "Немалко от нашите служители получават възнаграждение, което е далеч по-конкурентно от това в други индустрии. Нашата индустрия расте с много по-големи темпове, отколкото цялата икономика. Това създава икономии от мащаба, които пък могат да бъдат споделени със служителите. Година след година ние инвестираме все повече в служителите ни - и не става дума само за заплати, но и за допълнителни социални придобивки, допълнително здравно осигуряване, офисите ни имат дори психолог".

А как TELUS International се вписва в Пловдив, но и как Пловдив се вписва в TELUS International, Юлиян Милев описа със следните думи:

"За нас мотивацията да дойдем в Пловдив е тази, че тук има подготвени млади хора. Тук има един много балансиращ начин на живот - искахме да се впишем в този баланс, да предоставим възможност на всички, които говоря чужди езици и имат афинитет към обслужването, да се присъединят към глобална компания с изградени структури. Толкова хубаво се вписвам в Пловдив, че немалко от нашите колеги от столицата, където животът изисква малко повече усилия, избират да се преместят в Пловдив. Ние насърчаваме и подпомагаме това. Този обмен е добър за хората, за компанията и за Пловдив."

Юлиян Милев е вицепрезидент "Финанси" и CFO на TELUS International Europe. Той отговаря за регионалните финансови операции на компанията в Европа, като от 2017г. насам е и неин прокурист. Предишният му опит включва четири години на позиция мениджър корпоративно и инвестиционно банкиране в Citibank Европа, 10 години опит в сферата на финансите и сделките по сливания и придобивания, натрупан в Kraft Foods International, където е заемал различни мениджърски позиции в България, Англия и Швейцария.

Притежава и опит от инвестиционната компания Entrea Capital. Завършил е магистратура по Стратегически мениджмънт в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Има диплома по Бизнес администрация от Американския университет в България, както и по Счетоводство и одит от Икономически университет Варна. Бил е член на Управителния Съвет на Българската аутсорсинг асоциация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като сте толкова "добра компания" Защо имате толкова голямо текучество сред персонала? :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: