ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Фенклубът на Локо: Върнете стадион "Пловдив" към живот!
Автор: Стойчо Генов 10:31 / 23.05.2019Коментари (47)9478
©
Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с апел към всички пловдивчани да се обединят в общата цел да се реконструира градския стадион "Пловдив". От Лаута се обърнаха и към държавната власт да вземе отношение по темата.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалната позиция на фетклуба на Локомотив, която е озаглавена "Един град, една кауза  - Стадион "Пловдив"!:

През годините се изписа много за стадион "Пловдив“ и бъдещето му. За съжаление, до сега всички управници си останаха само с предизборните обещания и без реални действия в тази посока, а бъдещето година след година се превръщаше в минало, докато бижуто на спорта в България тънеше в разруха. Същевременно през последните години се построиха много зали и игрища в по-малки градове от нашия. Крайно време е най-популярният спорт в Пловдив и България изобщо да получи своя дом.

Нека да спрем да говорим и да започнем да действаме реално за това Пловдив да има своя градски стадион и спортен център – необходимата инфраструктура е налице. От това зависи здравето на нашите деца, от това зависи дали бъдещите поколения ще станат свидетели на паметни футболни двубои като тези на Локомотив с Ювентус или ще продължим да пътуваме стотици километри до Бургас и София, за да бъдем вечно домакини, но в кавички!

Пловдив може само да спечели от изграждането на модерен футболен стадион! Проста справка показва, че на стадион "Васил Левски“ се помещават клубове за най-различни спортове, сред които и бойни изкуства, студия по танци, два фитнеса, музей на спорта, боксов клуб и още много други, свързани със спорта и здравето организации и услуги. Освен това, при едно участие на пловдивски отбор в евротурнирите приходите, ползите и добавената стойност за града ни биха били неимоверни. Бизнесът в Бургас и София сигурно е спечелил повече пари от евроучастията на пловдивските отбори, отколкото би струвала реконструкцията на стадиона. Още повече, че в Пловдив подобни спортни мероприятия няма да причиняват безумни задръствания, както това се случи в София.

Ние, феновете на Локомотив Пловдив, апелираме да се направи всичко възможно голямата тръпка и същевременно голямата болка на поколения пловдивчани – стадион "Пловдив“ – да се превърне в едно модерно съоръжение, с което градът ни да се гордее! Уважаеми държавници, покажете, че се грижите за благоденствието на града и поколенията ни!

Призоваваме всеки един пловдивчанин да застане зад идеята стадион "Пловдив“ да бъде върнат към живот! Независимо от клубни пристрастия, независимо от това дали е фен на футбола или не се интересува изобщо от този спорт. Здравето на нашите деца и любовта към града ни го изискват!
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Относно стадион "Пловдив" е с олемписки размери и е оборудван с достатчно зали за спортна гимнастика, за лека атлетика, за спортно гребане, за скокове във вода. Стадион "Пловдив" е един от наголемите ''Олемписки стадиони'' в Европа. Стадион "Пловдив" е ''Олемписки стадион'' а не ''футболен стадиони''
+1
 
 
С такива селяни от Коматеу стадиона няма да се ремонтира.Ст 9 септември може да се ремонтира само от държавата.Общината няма парите
-1
 
 
Новият стадион "Уембли" струваше почти 1 милиард паунда. В него например освен козирки,паркинг, магазини и прочие има и 2618 тоалетни.Справка-Уикипедия.Мислите ли,че някой отнякъде ще даде поне половината пари-около 500 млн паунда? Откъде толкова пари? Нормално ли ще е да се дадат толкова пари за стадион при нашия смешен и жалък футбол с предварително нагласени мачове и жалък национален отбор драпащ боево до равенство с Косово? Няма ли да е престъплени да се налеят толкова пари при положение,че пенсиите на хората са по 300 лв.? Мина времето когато спорта бе национална стратегия целяща да поже ,че социализма е по-убав от капитализма и се влагаха милиони в спорта.Сега-тотална разруха-вижте ни другите спортове-баскетбол, лека атлетика, щанги,гребане,бокс,борба...Сещате ли се за някой наш боксьор сега например? А за борец? А за баскетболистка? Ама веднага ще се сетите за Лесов, за Пенка Стоянова...А сега какво? Имаме ли поне един футболист на средно европейско ниво в Пловдив?Едно време нямахме пак такива терени,ама имаше българи, които излизаха срещу Байерн ,Барселона ,Ювентус и-побеждаваха колосите! А сега няма български отбор само с българи,а пълен с някакви недоразумения...
-1
 
 
Когато преди седмица цяла България трябваше да види с очите си защо Пловдив заслужава да има голям стадион за световно/европейско, жълто-черната част на града направи своето. Както само тя си може. Черно-белите масово се изпокриха, защото някой уж им беше пуснал мухата как купата била вече уредена за Ботев. Сега пък някой друг им подшушнал, че ако почне да се строи градския, в Пловдив друг стадион няма да се строи и те изведнъж се загрижиха за общото градско благо. Не с присъствието си, когато трябваше, а по своя си начин с декларации. Готови да останат в руини, но Ботев да е по-зле.
+1
 
 
Стадион Пловдив да се направи за пловдичани е супер, но къде по дяволите се бутат жълтите селяни от Коматево, които нямат нищо общо с Пловдив....тва селяка е опасна и долна работа! Както сте получили Колежа, така и сега играете на село. Над 90% от тъпата ви публика изобщо не знае, от кога играете на Колежа и защо Локото са тренирали там преди вас.....та съдбата както ви го е дала, сега така си го взе.
0
 
 
Жълтата селяния пак си показа комплекса !!! Абе уроди без подобни вие знаете ли какво искате !? Хората са го написали много добре за благото на целия град а вие си искате кочинката с изгнилите арматури вместо хубав градски стадион !!! Ей на това му се вика селяни с комплекси
0
 
 
На мангалите им лъснаха лилавите венци. Надяват се да ни прецакат зад приказки за общото градско благо. Но накрая нае*аните ще бъдат те. Помнете ми думата. Бойко не е глупак.
-3
 
 
С тази декларация Пловдив казва следното: Държавата прави стадион Пловдив за община Пловдив и нейните жители включително и лекоатлетически стадион за останалите спортове. Локомотив си прави собствения стадион, когато и както може, а жълтата селяндурска паплач да си сърба попарата! Е8ете си си гнусните майки, дето са родили шимпанзета като вас. ПЕТАли!
+1
 
 
Държавата да си поддържа собствеността -стадион. Пловдив,а собствениците на клубовете да си направят стадионите. Това е реалността в момента. Бат’ Бойко да се заеме със стадион Пловдив както е обещал по възможно най бързия начин!
+2
 
 
Разбира се че трябва да се направи градския стадион той е на целия Пловдив а пък частните стадиончета си имат концесионери каквото си искат да ги правят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: