ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Спряха достъпа до интернет на пловдивския ученик с бомбата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:44 / 10.06.2019Коментари (14)8797
Обвиненият в подготовка на терористичен акт български ученик от Пловдив не е бил в състояние да го извърши в момента, в който майка му разбира за комуникацията с човек, представил се за член на ИДИЛ. Това каза криминалният психолог Иван Тричков, работил с момчето, преди да се намесят службите.

16-годишният ученик е обвинен за тероризъм. Според службите той е вербуван от групировката "Ислямска държава". След разговори с него, той започва да се връща към нормалната си същност, добави експертът.

Той обясни, че е много важна била реакцията на майката, която е усетила, че нещо става със сина й. Тя е видяла необичайност в поведението му, след като той е престанал да общува със семейството и е искал по-дълго да остава сам.

Психологът също така поясни, че особено уязвими са интелигентните млади хора, които търсят някакви допълнителни знания в интернет, а хората, които се закачат за подобни младежи, са много добре обучени.

Според Тричков 16-годишният ученик е гледал някакви видеа за това как се прави самоделна бомба. Това е било под формата на някакво обучение, по думите му. Той бе категоричен, че всичко е станало случайно, понеже младежът е от будните и интелигентни хора, които търсят знания навсякъде. Освен това той знае езици и комуникацията е протичала на английски език около 6 месеца.

Относно приемането на исляма, според специалиста момчето не го е приело, а просто му симпатизира, като това се е случило по време на комуникацията с хората, които са се опитали да го вербуват. Явно са му поднесли така религията, че тя му е харесала, те са добре обучени да намират какъв дефицит има в дадения човек и явно са намерили неговия, коментира криминалният психолог пред btv.

В тази възраст децата търсят своите реалистични герои и тези хора явно са се представили под такава форма, добави още той. Характерът на комуникацията освен това е бил стъпка по стъпка, в началото по-леко и с времето се е задълбочавала, обясни още Тричков. Той посъветва родителите да внимават как се държат децата им и заяви, че по последна информация е спрян всякакъв достъп на момчето до интернет.



Още по темата: общо новини по темата: 23
04.11.2022 »
19.07.2022 »
15.12.2021 »
13.04.2020 »
28.06.2019 »
14.06.2019 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Тоя кълвач не съобразява ли,че ако едно момче на 16 не осъзнава какво е ИД и бомба,значи или е тръгнал към тероризма или е умствено изостанал.Не може в този свят на информация да не си наясно какви ги вършиш.Кого защитавате ? Детето или родителите му ? Или си мислите,че цялата комуникация и боеприпаси не са ми ясни за какво е щом отсреща комуникира с ИД.Какво ни баламосвате бе ? Има законодателство.Ако е вменяем си носи отговорност за назидание на другите.Ако е невменяем,не ми обяснявайте колко е интелигентен,щом не осъзнава какви ги върши.Има си лечебни заведения за това.
+3
 
 
Те са все будни, умни, неразбрани деца. С разни дефицити, обикновено нещо в психиката им куца. Нормален човек, колкото и проблеми да има в живота и семейството, няма да се обърне за внимание към ИДИЛ и да прави бомби. За такива - доживот без право на замяна. Без значение от възрастта. Не го знаеш дали днес няма да се престори на покаял се, а утре да се взриви на площада и да види сметката на стотици.
+3
 
 
Малко пишлеме , бих му разцепил простата муцуна , не ме интересуват семейните му проблеми , ако всеки със семейни проблеми ставаше терорист до сега да сме измряли всички.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: