ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Русия подготвя закон за защита на паметника на Альоша в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 21.06.2019Коментари (200)15853
© Plovdiv24.bg
Министерството на отбраната на Руската федерация е разработило законопроект, предвиждащ въвеждането на наказателна отговорност за унищожаване или повреждане на паметници на руски военни, включително и в чужбина. Министерството предлага да се добави в Наказателния кодекс член 243.4. "Унищожаване или увреждане на символите на военната слава на Русия".

За извършването на такова престъпление се предлага да се наложат до три милиона рубли глоба, да се наложи принудителен труд за срок до четири години или да се лиши от свобода за същия срок. 

Министерството на отбраната предлага да бъде наложена глоба в размер от два до пет милиона рубли или лишаване от свобода за пет години, ако престъплението е извършено от група лица с предварителна организация поради причини, свързани с омраза или вражда, или с използване на насилие.

Министерството също така предложи на лицата, които са участвали в унищожаването, повреждането или оскверняването на паметници, да бъде забранено да влизат в Русия. Освен това се предлага да се конфискуват техните активи в Русия и да им се забрани да извършват сделки с имущество и инвестиции. В законопроекта се изброява и за какви обекти става дума:

АНКЕТА:
Трябва ли да махнат Альоша от Бунарджика?

Да
Не
Нямам мнение по въпроса

- воински погребения и други места на погребване на загинали при защитата на Отечеството

- паметници, обелиски и други мемориални съоръжения и обекти, увековечаващи паметта на загиналите при защитата на Отечеството

- посветените на изтъкнати военачалници и на дни на воинската слава и паметни за Русия дати, свързани със защитата на Отечеството

- мемориални музеи и паметни знаци на места на бойни действия

- отделни територии, оформени като и исторически свързани с подвизи на загиналите при защита на Отечеството, включително извън пределите на Руската федерация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да си гледат работата! Това би било намеса във вътрешните работи на България, особено ако нашите управляващи кауни го допуснат! Майната им!
+1
 
 
Подкрепям с две ръце издигането на паметник на Апостола на най-високото възможно ниво 'над' града ни. И това е Младежки хълм - 146м спрямо Пловдив (307м н.в.). Бунарджика е с височина от 108м. Най-високото пространство си стои празно. Чака да му обърнем нужното внимание. И ако сме такива големи родолюбци, до сега да сме събрали средства за паметник. А ние употребяваме Левски за разрушаване на символ на града ни, и още повече че този символ не е на най-високото тепе. Доводите "леко" куцат и започва да прозира истинската теза - тезата на омразата.
-1
 
 
Тези които са тръгнали да бутат историята нещо случайно да са построили?Не е ли по-добре да бутнете управляващите,с цел вдигане на равнището на народа-по-високи заплати,пенсии и т.н....А?
+2
 
 
Моето отдавнашно предложение е: Альоша да бъде преработен, преобразен, префасониран в паметник на Апостола на българската свобода Васил Левски, т.е. паметникът на окупатора сме длъжни да го превърнем в паметник на Апостола на свободата. А "Хълмът на освободителите" тогава може да продължи да се нарича така, но само след като е увенчан с достоен паметник на оня, който има най-голяма заслуга за освобождението на България: Васил Левски. Който именно съвсем правилно е смятал, че който ни освободи, той ще да ни е пороби - както именно е и станало! (Русофилите са именно бездушни роби, подчинени на своя господар, страната на робството и на робите - каквато е Русия!". Страшна тъпотия е Русия да се опитва да ни налага свой диктат и да се мъчи плаши гаргите с този закон: за де е в сила този закон в пределите на България руснаците трябва отново да ни окупират, както окопуриха Крим. А може би те с този закон искат да покажат, че за тях България фактически е територия, която е под контрола на Русия - и затова Русия не зачита суверенитета на България?! Точно това искат да покажат. Писал съм много пъти, че паметниците на лъжата (никакви "освободители" не са ни били сталиновите хуни!) и на окупаторите чисто и просто са маркери, с които руските империалисти чертаят границите на своята имперска зона, те смятат за своя земя всички територии, на които е стъпил някога руски или съветски ботуш. Иначе казано, Альоша играе ролята на кучешката или на котешката пикня, по досущ същия начин кучетата и котките с препикаване маркират своята неприкосновена територия. Самите руснаци, ако имат поне малко акъл и морал, следва да предлагат безжалостното събаряне и изринване с булдозери на тези позорни паметници - както предлагаше покойната г-жа Валерия Новодворская! Която толкова пъти казваше съвсем открито на източно-европейците: "Какво още чакате та не съборите тези паметници, тротил ли нямате, булдозери ли нямате...?!" Да, така мисли разумният и свободолюбив руснак - стига да не е увреден от комунистическата проказа-бесовщина. Както са увредени кагебистите-путинци е техните "български" слуги-мекерета, които съвсем изкрейзиха напоследък...
+1
 
 
всички паметници и символи на съвецката епоха трябва да бъдат унищожени най вече това нероразумение алоша натрапено ни от комунистическата власт за да се подмаже на съвецките си господари без които е щяло да бъде свалено и избито от хората заради зверствата и репресиите извършени след 9 ти септември 44та :)
+2
 
 
Постоянно чета тук разни статийки за премахването на Альоша и след това разни коментари на хора, които имам чувството, че са с промити мозъци. Така...През 1941 до 1944 ВВС на САЩ и Великобритания бомбардират български градове и избиват цивилно население. Това е защото България е била съюзник на Германия. След настъплението на руснаците те ни обявяват война, което е нормално за страна съюзник на Германия. Аз не мисля, че сегашното време където в България има американски войници и миналото, когато руснаците уж са ни били окупирали се различават. Дори сега е по-гадно след прокарването на закона за неприкосновеността на американските войници. Обаче ако трябва да се маха Альоша, който е паметник на незнаен войн, загинал за свободата на Европа, то тогава трябва да се премахне и онзи още по-срамен паметник в София на загиналите американски и английски пилоти, бомбардирали България. Даже за онзи на летците трябва да бъдат осъдени хората дали разрешение за поставянето му!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 21.06.2019 г.
+3
 
 
Срамота е един народ с хилядолетна история да държи паметник на окупатора си! От какво ни "освободиха", след като ни обявиха война, защо не си тръгнаха веднага, а оставиха да ни управляват малограмотни подлоги с петолъчки?! На това място в Пловдив трябва да е величествен паметник на Ботйов, Левски, героите на Съединението и войните, дали живота си за майка България, а не на агресори и нашественици!
+1
 
 
Искам паметник на Цар Борис III и Хитлер в Добрич.Искам до Альоша да има един Джеймс и Джони,щото са ги хранили и поуки и са ги обезпечавали с техника през ВСВ до Берлин.На всичкото отгоре се биха на ВСИЧКИ фронтове без източния.Айде русофилите да се опомнят с какви коли,камиони,локомотиви и самолети стигна Альоша до Берлин.И кой разруши инфраструктурата на Германия на Запад от Берлин за да ги обезкърви и да загубят.Кой сломи швабите на Север ,на юг,в Тихоокеанския фронт или Япония.Алоооо не само Альоша е победител.Альоша си взе своето и не върна нито копейка за всичко с което ги обезпечиха по време на войната.156 милиарда са им дали по днешни цени Англия и САЩ.За да може да ми издрискат този въшльо във ватенка дето маршируващи с фрицовете на Хитлер преди 1940 когато си поделяха Полша,Финландия или Прибалтика.Вие русофилите сте продажни невежи боклуци.Ако имам власт ще ви накарам камък по камък да си го демонтиране и да си го вземете в раници и с еднопосочен билет в Русия.Там ви е мястото безродни негодници.
+5
 
 
Евентуалната наказателна отговорност по евентуалния закон може бъде търсена само на територията на Руската федерация ! То и без това другарят путин е въвел такъв визов режим за български граждани , че имам чувството , че желязната завеса се измести на изток ! Покана от руски гражданин за точна дата и то виза за един месец . Плюс 70 лв. Просто , да го духат ! Паметника си е наш и ще правим с него каквото си искаме ! Ай сиктир .
0
 
 
хаха ...... рязона е наизкарал фалшивите си профили :) после чакайте обективност от анкетата :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: