ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шофьорите с тежки нарушения плащат до 300% по-скъпа "Гражданска"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:30 / 22.06.2019Коментари (10)7443
©
Шофьорите с тежки нарушения на пътя ще плащат до 300% по-скъпа застраховка "Гражданска отговорност", а "добрите" водачи ще получават бонус до 25 на сто от цената на полицата. Това се предвижда да залегне в новата системата “Бонус – малус", заяви председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова. 

Една от промените е свързана с това системата да бъде обвързана с шофьора, а не с автомобила, както беше в предните предложения. По този начин продажбата на един автомобил ще стане по-лесна. 

От агенцията предвиждат още в застрахователната полица да присъстват имената на шофьорите, които управляват даден автомобил, а цената на застраховката да се определя спрямо тяхната изрядност на пътя. 

Така например, ако един водач е изряден, а друго лице, посочено да управлява автомобила, не е, то цената на полицата ще зависи от коефициента на най-лошия водач. По думите на Крумова дребните нарушения няма да засягат и определят цената на застраховката. Тя ще зависи от няколко варианта – или ще влизат само щети, предявени по ГО, или нарушения (напр. превишена скорост с 50 км/ч), или двете комбинирано.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.06.2019 г.
0
 
 
А защо не върнат малко назад и да споменат ко правим Олимпик де потънаха едни милиончета па тогава да вдигат настоящи полици
+2
 
 
Амо тогава за тези без нарушения трябва да е безплатна. Не се наядоха всички в тая държава. Нали затова е граждандката, то е лесно да се взимат пари само без да се изплащат!
0
 
 
Стига сте баламосвали хората,ако някой шофьор има 3-4 или повече нарушения за една година значи е рециивист...Гражданската отговорност от 100 става 500 лева!!!
0
 
 
Вашта мама гробаджийска, пак пускате тая дъвка да увеличавате застраховките! Система мики-маус няма да въведете, щото сега ви е по-лесно да обирате шофьорите и да не плащате по щетите!
+4
 
 
Тези врели не кипели /шменти капели/ ги слушаме вече поне пет години и нищо друго освен вдигане на цената на гражданската отговорност,че то откакто се е заговорило за този бонус-малус ,цената и вече е над 100% увеличена под не знам какви предлози, а бонус-малус системата все не може да се изчисли .И какво излиза на края, че или всички водачи са не изрядни ,или просто някой само си пълни джоба.Хайде стига моля, Ви ,не ни правете на серсеми.Стига толкова! Гражданска отговорност на автомобила, ми той сам няма как да тръгне и да участва в движението.Гражданка отговорност на гражданина и хоп ето как системата се напасва автоматично,а водача може да управлява и десет различни автомобила.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: