ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Треньорът на Ботев: Майстори сме в това да опропастяваме играчи
Автор: Стойчо Генов 09:44 / 27.06.2019Коментари (3)5698
© Plovdiv24.bg
Новият треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович направи интересен коментар за състоянието на отбора след вчерашната победа над Витоша (Бистрица) с 1:0.

"Много е важно, че през първото полувреме играхме срещу основния състав на Витоша. Искахме да пуснем нашите млади играчи. Видяхте, че бяхме с много млад отбор. Младите футболисти видяха какво е да играят мъжки футбол. Сами видяхте, че през първото полувреме се представиха по-добре в единоборствата", заяви черногорският специалист, цитиран от Спортал.

Ето какво още каза наставникът на жълто-черните:

Разбираемо е, че през второто отстъпваха. Все още отборът не готов да играе на високо ниво през всички 90 минути. Всички играчи в отбора са част от основния състав. Разбира се, има двама-трима, които се отличават от останалите. Всички останали трябва да се борят за мястото си в отбора. Една от нашите задачи е да налагаме млади футболисти. Приех това, когато дойдох тук да работя. В играта на Станислав Шопов се вижда, че има класата да стане топ футболист. Трябва му време. Кристиан Димитров също е млад футболист.

На Балканите имаме много таланти, но трябва да растат правилно. В България ще дойде време, в което ще излезе силно поколение, което ще бъде над това, което виждаме като национален отбор. Ние сме майстори в това да опропастяваме играчи. Това е нашата трагедия. Най-добрите треньори трябва да бъдат в школите.
Още по темата: общо новини по темата: 398
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
16.07.2020
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Вероятно Желко е гледал да е по-деликатен и затова е казал, че така е на Балканите, а не конкретно в България, но може би издигналите се футболисти от бившите юго републики са тръгнали от Западни отбори, като тези от Косово. По - важното е, че за нас е така. Няма да забравя изказването на Томас Тухел за Неделев, че не е научен да се движи без топка и се самоизолира за определени периоди на терена. Тук фрапиращото е, че Неделев беше в частен клуб, като треньор му беше баща му. Това предполага по-голямо внимание и ангажираност, което пък е показателно за нивото на треньорите в школите. Друго, което впечатлява е, че най-перспективните ни юноши не се вписаха в мъжкия отбор. Неделев е изключение, донякъде Серкан. Например, Наско Милев беше звезда в набора си, който мисля стана шампион. Нито един футболист от цял шампионски набор не можахме да използваме, при положение, че не сме купували футболисти и сме били с ограничен бюджет!!! Сега имаме големи надежди за момчетата от наборите след този на Крис Добрев. Аз възприемам новия ни треньор като холандски треньор и много разчитам, че ще има познанията и уменията да осъществи прехода на Крис Добрев, на Станислав Шопов и на другите ни юноши от юношеския към мъжкия футбол. Също така, дали Желко ще може да бъде използван и за цялостното развитие на школата? Холандската школа е сред водещите в Европа. Обратен пример пък на горепосочените е Кристиян Димитров. Той не беше сред звездите на юношеската си формация, а блесна в мъжка възраст.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: