ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Учебниците нямаше да се гаврят с историята, ако бяхме бутнали Альоша
Автор: Любомир Минчев 11:20 / 01.07.2019Коментари (30)9064
© Plovdiv24.bg
Излизат някакви хора и започват да говорят без никакъв срам колко трябва да обичаме паметника на Альоша и как трябва да целуваме краката на съветските окупатори. Съветските, уважаеми руски агенти от "Съюз на русофилите в България“, които дрънкате глупости за някаква "хилядолетна дружба с Русия“. Дрънка ги пловдивският представител на съюза Николай Иванов и не му пука. Альоша е съветски паметник и гранитът му трябва да се срути върху главите ви, за да ви блесне, че той няма нищо общо с паметника от войната 1878 – 1879 година.

А за "хилядолетната дружба“ четете Левски, четете Ботев. Нали сте големи патриоти  и си ги окачвате по стените в кабинетите. Или не знаете, че онези, които ни "освободиха“, преди това обесиха Левски, тъй като той не искаше да бъде освобождаван.

Новият русофилски съюз се обявява против разрушаването на Альоша, тъй като кметът на район "Централен“ Георги Стаменов настоява за референдум по въпроса. Ами да направим референдум и да видим с колко любов е скрепена "хилядолетната дружба“.

От Альоша не бива и камък да остане. Ако бяхме свършили тази работа, новите учебници по история за 10.клас нямаше да се гаврят с жертвите на комунизма. Написаното там за периода 1944 - 1989 година е заради наглостта и безсрамието на хора като тези, които сега се афишират като русофили и ни убеждават в историческото значение на окупаторските паметници. И в новите учебници е надвиснала сянката на Альоша. Затова и тези от новия русофилски съюз – били 20 души, но щели много да станат, имат куража да ни разказват приказки от съветско време.

И каква изненада – от движение "Че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България настояват за обективното и безпристрастното представяне на социалистическата история в българските учебници. Пишат писмо до министъра на образованието
АНКЕТА:
Трябва ли да махнат Альоша от Бунарджика?

Да
Не
Нямам мнение по въпроса

учебниците да не се преработват, обвиняват го в манипулация. Привижда им се "политически натиск  при оценката на фактите, свързани с държавния социализъм от периода 1944-1989 г.“

Каква арогантност! Така е, защото обичаме окупаторите си.Харесва ни да насочат в главата ни шмайзер и да говорим ентусиазирано за "хилядолетната дружба“.

Комунистите са паникьосани, че историята на социализма може да бъде разказана достоверно.Русофилите са паникьосани, че искаме дискусия за съдбата на Альоша.

Никаква илюзия – няма как да има истинска българска история, ако Альоша ни виси над главата. Затова го бранят със зъби и нокти, на живот и смърт. Не искат да чуят дори за референдум. Те обичат Русия и Альоша повече от Ботев и Левски.

Как обаче стана така, че жертвите на комунизма и техните деца изгубиха интерес към миналото си. "Ако не ви пука за пролятата кръв, заслужавате комунистите да ви пишат учебниците“, написа художникът Моно Петра.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Такива като тоя Мунчо, построиха паметници на хора, хвърляли бомби над България, Виетнам....., а той тръгнал да пише против Червената армия унищожила "кафявата чума"????? ПОКЛОН ПРЕД СЪВЕТСКИЯ НАРОД!!!! НУЖНО Е ОЩЕ ЕДИН ОГРОМЕН ПАМЕТНИК НА ДЖЕНДЕМА И ТАМ ДА ПОСТАВЯТ КАПИТАН БУРАГО!!!!!
+1
 
 
За всички комплексари които искат само да рушат ще кажа. Долу ръцете от Альоша ! С него само ще си счупите зъбите ! Ако сте толкова големи патриоти, съберете пари и открийте процедура с предложения за изграждане на по-голям паметник на Джендема например. Нека да бъдем паметник на Демокрацията. Нищо, че в България Демокрация няма, но за сметка на това има много неосъзнати комунисти които не са направили нищо свое но искат да рушат направеното от другите.
на 03.07.2019 г.
0
 
 
Чета някои коментари ( особенно смешките на сестра ЧО ) и се чудя хора , вие в кой век живеете. Това били "граждначета с мнения" и направо ме напушва на смях. Паметника не пречи на никого , освен на някаква групичка хора , дето си нямат никакво занимание и се чудят как да си запълнят свободното време или са натоварени от някои партии да мрънкат срещу комунисти , червени и всякакви други преди избори - белким оставят пак Тотев , за да може да им осигурява работа особенно на онази к**ва сестра ЧО . Ако тази измислена групичка хора , толкова искат да преместят паметника: да съберат пари , да си подадат заявлението по надлежащия ред и да го направят , а не да ми мрънкат тука колко проблематичен бил паметника. НО ДА ЕСТ , че няма го направят , нали като се махне паметника от там , няма да има къде сипят бълвоча и троленето си....
+2
 
 
Ауу много остро бе братче... Ами преместете го и направете паметник на Левски там. Нали сте големи "националисти" . Изкарайте едни 3-4 милиона/ незная може и да са повече/ и преместете... Само да добавя и бутане на джамиите защото те са действащ паметник на друг окупатор, който ни е клал над 5 века. Ако не го направите си е чиста проба лицемерие и очевадно защитавате интересът на някого..Не съм русофил но гледам обективно
+1
 
 
Що за кретени сте.Какво освобождение от турско можехме да постигнем.Вие идиоти ли сте или искате да ни направите.С гол г*з революция не се прави .Сега Альоша сЛевски и Ботев противопоставяте .Едното е опит за Освобождение а другото е саможертвата на руския войник срещу фашизма.Защо се занимавате постоянно с един паметник с който Пловдив е свикнал .В Хасково има на Исус Христос.
-2
 
 
Аз задавам риторично въпроса .Кое ви е по важно? Символа като паметник или мястото на което е поставен ? Защото не е редно да е там.Ако ви е важно да го има,не би следвало да ви пука къде е!
+1
 
 
А бе много са прости тея хора... Ами това е част от историята за добро или лошо.. Зашо трябва да се разрушава символ на града. По тази логига ако се бяха бутнали всички сгради свързани с турското робство като например Джумая джамия или баня старинна.. след време някой може да почне да твърди,че турците въобще не са били тук, понеже не са оставили нищо....
+2
 
 
Альоша трябва да се махне оттам, но не и да се унищожи. Как после ще показваме на децата и внуците, какво е било това развит социализъм и СССР. Да, ще струва пари, но е по-добре отколкото на павета.
0
 
 
"онези, които ни "освободиха", преди това обесиха Левски" - в опитите си да крещите все по-силно и истерично, май съвсем откачихте!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: