ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (18)
"Венец на победителя" за великия пловдивски гимнастик Стоян Делчев
Автор: Стойчо Генов 12:04 / 03.07.2019Коментари (2)4466
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои олимпийския шампион по спортна гимнастика Стоян Делчев с най-високото държавно отличие в областта на спорта - "Венец на победителя“ по случай неговата 60-годишнина. Церемонията бе част от откриването на финалите на държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика, което се провежда в тренировъчната зала на "Арена Армеец“.

Пловдивчанинът Стоян Делчев е олимпийски шампион на висилка и бронзов медалист в многобоя от Игрите в Моксва през 1980 година, европейски шампион на висилка от 1977 година и абсолютен европейски шампион от 1979 година. Той е избран за гимнастик № 1 на България на 20-и век. Автор е на прелитане над висилката, което носи неговото име салто "Делчев“.

“За мен е удоволствие да връча “Венец на победителя" на един от най-успешните ни състезатели в този спорт. Още като тийнейджър съм се възхищавал на неговите изпълнения и се радвам, че има толкова млади състезатели и деца, които в днешния ден имат възможността да се докоснат до личности като него, Красимир Дунев и Йордан Йовчев и да попият от техния опит", заяви Кралев.

Спортният министър допълни, че спортната гимнастика е един от най-фундаменталните спортове, благодарение на които расте здраво и отговорно младо българско поколение. Той поздрави всички родители, които стимулират децата си да се занимават с този труден, но красив спорт и пожела успех на участниците в държавното първенство.

Олимпийският шампион Стоян Делчев благодари на министър Кралев и на председателя на Българската федерация по гимнастика за уважението и за всичко, което правят за развитието на спорта в България. “Точно такива хора са необходими на българския спорт", заяви Делчев.

По време на церемонията беше отличена единствената българска световна шампионка на прескок от шампионата на планетата през 1983 година Боряна Стоянова, която не успя да присъства на събитието.

Председателят на БФГ Красимир Дунев връчи почетен плакет на министър Кралев за подкрепата, която оказва към този спорт. Във финалите на държавното първенство участват над 650 състезатели от цялата страна във всички възрастови групи.
Още по темата: общо новини по темата: 85
16.02.2024
21.12.2023
20.12.2023
21.07.2023
12.05.2023
20.04.2023
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 03.07.2019 г.
0
 
 
Даже мисля че бяха 2 салта кръстени на негово име- салто Делчев 1 и салто Делчев 2
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: