ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Известен пловдивски музикант: Кастрация, епилация, евтаназия
Автор: Мариана Панчева 08:48 / 05.07.2019Коментари (4)7600
© Фейсбук
Пловдивският музикант Kонстантин Кацаров, вокалист и основател на рок група Ренегат, "избухна" по повод предложенията, залегнали в Закона за ветеринарната дейност - четете ТУК!

"Населението е настръхнало. Посиняло е от гняв. Настървено е и гледа мръсно. Но отново го прави по команда. И пак се е насочило в неправилната посока.

Страхливият и комплексиран човек се възбужда, когато получава заповеди. И то, издадени точно от този, който го е направил толкова унизително плашлив и неуверен. Омразата по команда много прилича на проявата на смелост, само дето не е. Сега на прицел са "бойните породи" кучета. Презирам ги тези псета… Много опасни и вредни гадини… И са грозни…Такива са, обаче, единствено в очите на роба!", написа той в социалната мрежа. И още: 

"Бойна порода" е тази, чийто представител е ходил на война… Така поне си го представям… В казармата ми викаха "боец", та от там, аналогично, флиртувам с терминологията… И населението, като с натиснат паник бутон, се загледа лошо и презрително в тези четириноги съвременни килъри на балканския мирен обществен ред… И обществото поиска реванш за отдавна потисканата си потребност за възмездие…

Но, както обикновено, населението не потърси възмездие за момчето, разкъсано от няколко оставени без надзор "бойни кучета", а подири отдушник за собствената си слабохарактерност. Но в посока различна от вярната. Самозадоволявайки се, като ругае и хули. Не знам дали му олекна… Да възроптаеш в правилната посока не е рентабилно, а и може да ти донесе негативни последици. Макар че колко по-лоши последици може да има от това да си страхлив мърморко по команда?

Като споменах "правилната посока" и за хиляден път се възхитих на родните ни законотворци. Именно те са "правилната посока". Ами големи сладури са. Направо да им намажеш отпуснатите от охолство талии, и на драго сърце да се превърнеш в "бойна порода" и да ръфаш, ръфаш…

Пет пренебрегнати от стопанина си кучета убиха човек и "властелините на отчаяния народ" започнаха да творят. Мащабно. Вещо. И с право. Просто са си трудолюбиви. И справедливи. Те трябваше да защитят наеженото от едва сдържана търпимост население и да го окуражат, баламосат, разсеят и притъпят инстинкта му да гледа проблема право в очите. Бяха длъжни да го сторят. Заради собственото си удобство.

Тепърва "бойните породи" ще видят кон боб яде ли… Кастрация, епилация, евтаназия, обявяване извън закона и солидни глоби за собствениците… Защото народът иска справедливост. То, населението по принцип нищо друго не иска. Има ли неправда, става чувствително… Иначе тези, същите парламентарни тутманици, не реагираха, когато са валяли жалби точно срещу тези пет кучета. Много преди момчето да загине. Пак след дъжд качулка.

Населението много обича да му захлупят лицето с качулка извезана от закъсняло празнодумие. Да не гледа много встрани от това, което му се втълпява. Политиците няма да се съберат, за да си намалят възнагражденията, та белким една пенсия от около двеста лева да не изглежда толкова жалка, но сега гласуваха да има яки глоби за собствениците на "бойни породи". Доходоносно е. Решено е. Точка. Край.

Когато бездомни кучета ухапят или убият някой, никой осезаемо не роптае. Няма кой да бъде глобен. Те са държавни. И населението затова не е така сърдито. Защото властта хапе, а народът го е страх. Макар, че когато си мъртъв, по-мъртъв няма как да станеш…

Рейс се обърна и загинаха хора. Започнаха да се преправят масово пътища. Едва тогава. И нямаше шумен ропот и много виновни. Но имаше заделени пари за пътища. Взимат се единствено мерки, от които има финансова изгода. Сега всички по-едри кучета трябва да заприличат на Ханибал Лектър. За да се реши проблемът, ще се превърнем в малка сцена от "Мълчанието на агнетата". Не, че досега ни е липсвало обилно блеене....

Вчера гледам как един татко бута детска количка по пешеходна пътека. Горделиво. Не видях дали има дете в това, което буташе. Сигурно имаше. Млад татко. Крачеше бавно. Много бавно. И беше обърнал главата си в обратна на движението посока. Цялата му величествена бащинска осанка излъчваше презрение към моторните превозни средства. Презираше ги така, както населението "бойните породи". Естествено, че спрях колата и го изчаках. Чаках дълго.

Горделивците крачат много бавно. Това не е единичен случай, естествено. Имах чувството, че всеки момент ще спре в средата на пешеходната пътека и ще даде на рожбата си да бозае. Не го направи. Вероятно гръдта му е пресъхнала или незряла. Като съзнанието… Това ми даде повод за размисъл. Колко ли много те е оскърбил животът, който водиш, та си готов да жертваш живота на собственото си поколение, само и само да демонстрираш натежалата върху тънкия ти врат верига от късове малоценност?".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
2 въпроса към този основател на рок група: 1. Вие имате ли деца? 2. Ако "ДА", тогава какво бихте почувствал и как бихте реагирал, ако едно 30-40кг куче се мотае около детето Ви, без каишка и намордник? Не познавате това животно - ваксинирано ли е, обезпаразитено ли е и т.н...
+4
 
 
Разсъждения на глупак. Наглец. Заради такива ме е страх да водя детето си в парковете. И защо изобщо мъчите кучетата, като ги навирате в апартаменти? Вземете си къща ако искате куче, не тормозете животинките заради вашите липси и его.
+2
 
 
защо си го чакал толкова време (таткото)? трябваше да го блъснеш и да си продължиш. как така ще те кара да спираш, че и да го чакаш? а, Ганьо????
+2
 
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Fatal_dog_attacks_in
_the_United_States#Fatalities_in_2019 Продължавайте да защитавате питбулите и подобните им отрочета, статистиката всеки може да си я разтълкува :) Сигурен съм, че няма валидна причина да е забранено притежанието/внасянето/размножаването им в Англия, Канада и Уелс. Сигурен съм, че няма причина Американската армия (https://www.dogsbite.org/legislating-dangerous-do
gs-military-bases.php) да е забранила тези природи на базите им, както и в имоти отдадени от тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: