ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Олигархията в Пловдив каза "хоп", преди да е скочила
Автор: Георги Кирилов 12:59 / 09.07.2019Коментари (4)13451
©
В неделя мина дългоочакваният конгрес на ПП ГЕРБ. На него, освен официалната раздяла на Цветан Цветанов с ръководните постове в партията, се очакваха драматични промени и рокади.

Драматичните промени и рокади трябваше да засегнат и Пловдив. Олигархията в града вече тръпнеше в очакване това да се случи. Подопечните медии подгряваха аудиторията с прогнози как точно ще се случи.

Кукловодите потриваха доволно ръце, надявайки се, че партията в Пловдив ще бъде разчистена от Борисов и те ще успеят да "инсталират“ своите послушковци в нея, "взимайки“ по този начин града и активите му. Подготвен бе дори и кандидат за кмет, виден пловдивски масон, който е по-безличен и безхарактерен и от Славчо Атанасов, но за сметка на това е послушен. Кой е той? Ще ви разкажем подробно за масонския троянски кон в ГЕРБ в следваща публикация, специално посветена на него и покровителите му.

Кукловодите обаче явно боравеха с грешната информация. В неделя медиите им останаха празни. Нямаше ги гръмките заглавия как местната организация на ГЕРБ е ликвидирана и как е паднала главата на Тотев. Сигурни сме, че публикациите бяха отдавна старателно написани, чакаха само да бъдат публикувани.

Нищо подобно обаче не се случи в неделя. Борисов взе главата единствено на организацията в Плевен и даде ясен сигнал, че партията му трябва да вдиша свеж въздух чрез поетапна интеграция на млади хора, а не чрез самоубийствено ликвидиране на работещи и печелещи всички избори структури.

Борисов през годините е доказал, че е мъдър политик и има усет към това как трябва да се случват нещата и не влиза в рамките и сценариите на никой самозабравил се олигарх. Той отново постави над всичко здравето на партията си и чрез внимателни действия започна да я заздравява. Заздравяването очевидно не минава през ликвидацията на цели структури и хаос.

За разлика от кукловодите, които мислят естествено само и единствено за собственото си благо и порциите от града, местната структура на ГЕРБ също бе разчела отдавна посланията и показа единомислие с шефа си. Няма как по друг начин да тълкуваме например думите на Иван Тотев относно Здравко Димитров. За всички е ясно, че през годините двамата имаха сложни взаимоотношения, бяха конкуренти на предните местни избори. Сега обаче, с поведението си Тотев и Зико демонстрират, че ПП ГЕРБ е над тях и е най-важна и няма значение кой какви постове заема или ще заеме, важното е партията да е единна, да продължи да управлява, за да продължи и развитието на града.

Подобен сценарий не бе очакван от кукловодите, инсталирането на новия Славчо Атанасов засега се отлага, както и разпарчетосването на града.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Една сутрин тъй наречения Зико,дето на някой мечтата им е да кметува в Пловдив си отваря грозния гараж срещу Каспелата и си вади кочината от там с тежест все едно вади Ролс Ройса от Замъка си в Уитлоу. Викам си...да та и*а в парвенюто нещастно.До преди години живееше в панелка на Лерин,беше един бивш баскетбудалист,а днес вече се носи все едно е хванал Господ за шушлека.А той просто се е насадил лакейски до Борисов.Ако мине. Само,че Борисов едва ли ще го сложи за кмет. Наясно е какъв е.Наясно е и какви заместници си сложи,когато беше служебния кабинет на Герджиков.И двамата му заместници в Областния съвет бяха ,червени маймуни на БСП. От тогава го кътка,но едва ли ще замени Тотев с един ортодоксален плужек и невестулка в пъти по мазна и продажна от карловския ЗКПЧ Славчо. По скоро ако ще сменя Тотев ще намери някой млад,послушен кадър отколкото тези червени алчни маймуни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: