ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пълен запис: Ето как Тотев се отказа от трети кметски мандат!
Автор: Мариана Панчева 15:10 / 22.07.2019Коментари (10)9820
© Plovdiv24.bg
След два мандата в служба на Пловдив, кметът Иван Тотев обяви, че няма да се включи в надпреварата за трети през есента. Новината първи съобщи Plovdiv24.bg, а медията ни е единствената, която разполага и с пълен видеозапис на думите му - думи на равносметка, оценка, обещания и най-важното - думи на обяснение в любов към града под тепетата и неговите жители. 

"12 години работя за Пловдив под различна форма - като областен управител, районен кмет, два пъти кмет на Пловдив и имам нужда от почивка. Мисля, че сега е времето - когато си на върха, когато видиш всичко, което си направил през тези години. Невероятни неща се случваха, успях да направя Пловдив като една платформа, в която всеки намери своето място. И тази платформа, в която всеки да надгражда, успях да я направя аз.

Сега имам нужда от почивка. Но това не значи, че няма да работя за Пловдив. Цял живот ще работя за Пловдив, моята връзка с града е духовна, изпитвам голяма любов към него и всичко, което правя, го правя с огромно чувство за отговорност, желание и любов. Но... мисля, че прегорях и имам нужда от почивка. Няма да участвам в изборите, но това не означава, че няма да работя за града. Трендът, посоката, в която се намираме, е добра и това се вижда при сравнението с другите градове - като изключим столицата, която винаги е била с по-специално внимание. Вие виждате какво се случва в Пловдив, и какво се случва в другите градове. Ние сме като спринтьори, има много поводи за гордост в нашия град, пловдивчани се гордеят със своя град и това е, защото виждат, че той се развива в посоката, в която те желаят.

Това обаче се случва с много усилия, много скандали, с много непопулярни решения, които трябва да се вземат. Аз никога не съм се страхувал да вляза в битка, да застана срещу когото и да е, когато вярвам, че това, което правя, е в интерес на града. И проекти като Голямата базилика, като затварянето на улицата (бел. ред. става въпрос за затваряне връзката на ул. "Гладстон" и бул. "Цар Борис Трети Обединител или т.н. "ухо"), като отваряне улицата на "Понеделник пазара" - това са много тежки решения. Но не може да четете в медиите за невероятни музеи с невероятни мозайки, ако преди това някой не е взел тежкото и непопулярно решение.

Всяко нещо в Пловдив, за да стане хубаво, съм минал през много битки, през много накърнени чувства, през много емоции, много засегнати хора. И всичко това отнема от енергията. Много трябва да даваш от себе си - помните битките в Цар Симеоновата градина, помните т.н. еколози, които лежаха пред багерите, помните какви драми бяха за езерото. И това всичко съм го изстрадал, всичко ми е коствало енергия, емоция. И мисля, че след тези години имам нужда от почивка. Ще си я дам, но пак казвам - никога няма да престана да работя за Пловдив, защото имам още много какво да дам на града и винаги ще помагам за развитието му. Но това, което съм поел като ангажименти, особено ЕСК, галерията, площада - всичко това ще се случи и така с удоволствие ще мога така "Благодаря ви!" и... да загася осветлението.

Аз виждам много хора в момента, искащи да станат кмет на Пловдив и за голямо съжаления аз ги познавам всичките, но искам да кажа, че не е толкова просто да бъдеш кмет на Пловдив. Много от тях не знаят какво е това - не знаят коя е обратната страна, което не се вижда, което не се пиши по медиите, това, което хората не съзнават - отговорности, дори емоция, които не всеки от тези кандидати може да понесе през тези 4 години. Но едно е да искаш да станеш кмет, друго е да имаш възможност да станеш кмет.

Аз лично имам фаворити. Имам поглед върху потенциалните хора, които искат да станат кметове, някои смятам, че могат да се справят по-добре от другите. И със сигурност в един разговор с председателя на партията (Бойко Борисов) ще споделя. Но сега сме в началото на номинационните събрания и това, което съм помолил районните организации, е да има по-широк избор, повече номинирани, да не се капсулират в един или два избора, включително за съветници и районни кметове, да има ширина. Защото - според мен, трябва да направим един много добър подбор на кадри, тъйкато вече е много отговорно да управляваш Пловдив.

Ако имаш един мандат след Славчо Атанасов или взимаш един мандат след някой друг, то това са лесни мандати - и малко да се направи, то се вижда. Видяхте 2012 година - асфалтирахме 7-8 булеварда и това беше най-успешната година, защото реално това не се беше случвало. Започнахме да купуваме първите камиони на "Чистота" и то беше чудо, защото не се бе случвало дотогава. Много е лесно да управляваш след Славчо Атанасов, но е много трудно да управляваш след Иван Тотев.

Така че трябва много добре да се анализира кой ще е екипът, кой ще е кандидатът, трябва да направим добро предложение на пловдивчани и да получим техния вот - защото това е последното и най-важното решение. Ние може да си мислим, може всеки да иска, може включително някой с лакти да се бута към номинацията, но това, че си номиниран, не означава, че си кмет. Пак казвам - едно е да управляваш след слаб кмет, друго е да управляваш след Иван Тотев.

Сега партията трябва да направи един много хубав анализ на какви условия да отговаря новата фигура. Мога да кажа, че Пловдив е изключително важен град. Ние показахме, че когато има човек, около когото може да се направи екип, който да привлече и допълнителни общественици, хора, които да направят така, че да променят града си, това е възможно. Ние направихме това в Пловдив. Успях, въпреки факта, че постоянно с някой се караме или спорим. Успях да направя така, че всеки един да види къде да се включи в развитието на града. Аз мога да намеря общ език с всеки един мой критик, мога да седна на масата с най-големия си критик.

Това, което успяхме да направим в Пловдив, е, че хора, въпреки че не се харесват един друг, работят за града. Успях да направя така, че моите лични отношения са на втори план, важен е градът. Така че човекът на кметското място трябва да притежава потенциал, да е от такова тесто, че да може да се омеси, да стане добър управленец. А това не е проста задача. За партиите местните избори са най-важните и ние много сериозно се подготвяме. От една страна, с това, което вече сме направили, от друга - с правилния подбор на хората. Подготвяме се много сериозно и аз ще ръководя структурите в кампанията, която предстои, като си оставям вратичка, ако някой кандидат-кмет каже "Не искам да работя с Тотев", но оставам лидер на партията в града.

За опонентите на ГЕРБ - ние имаме самочувствието да кажем, че имаме най-добрите управленски мандати в най-новата история на Пловдив. Нямам абсолютно никакво съмнение. Смятам, че това са най-добрите години за Пловдив през последните 30 години. Ние сме променили живота на хората. Направили сме така, че много хора от България са избрали да продължат живота си в Пловдив, взели са осъзнато решение да живеят в Пловдив, да си родят децата тук, което само по себе си е една голяма оценка. Така че оттук нататък ние трябва да си говорим основно с пловдивчани.

Нашият фокус е към пловдивчанини. Нито един от кандидатите, които се спрягат от останалите партии, не могат да имат самочувствие, че ще дадат повече на града от нас. Това, което чувам като имена, са изключително стари физиономии. Не може да си 6 пъти кандидат за кмет и на 7-я хората да ти повярват, визирайки Славчо Атанасов. Не може като Каназирева, която си остана неопределена през всичките тези години - ти си ту с едните, ту с другите, политиката я говориш, разглеждаш я на маса, правиш трапезна политика - с всеки да седне да се разбере. Николай Радев - с цялото ми уважение, но той е толкова стар кадър и политиките там са ясни там - това са наивни политики: безплатни детски градини, искам това, искам онова и те са такива, защото никога няма да може да управляваш, за да ги прилагаш. 

Това е разликата - като кандидати не е нещо, което ни притеснява. Важно е ние да се представим добре пред пловдивчани и да поискаме тяхното доверие, а ако има отрицателен вот, това, къде ще отиде той, не ни интересува. В политиката винаги има едни около 15% отрицателен вот, които се люшкат.

Но смятам, че ние сме с пловдивчани, нямаме противник, който да ни притеснява с качества и експертиза. Ние имаме най-подготвения екип. Ние бяхме много критикувани за партийни назначения, но ако се заровите в детайлите, ще видите, че голяма част от хората нямат нищо общо с ГЕРБ. Това са умни и интелигентни и затова нещата се случват.

Така че, ако мога да заключа - аз лично смятам, че трябва да има приемственост, аз ще работя за тази приемственост, защото съм задължен заради това, което направих през тези 8 години за Пловдив и не мога с цялото ми същество и съзнание да си представя, че това може да бъде похабено с един грешен избор за кмет".



Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 22.07.2019 г.
-1
 
 
Герб със сигурност ще излъчи силен и достоен кандидат а такива в техните редици има много : Златин Велев,Димитър Кацарски , Райна Петрова , Спартак Николов , Ральо Ралев. Комунистите и турците по добре да не се явяват защото срама ще е по малък. Всички само да внимават със острото копие на негово великомъченичество Славчо който се е устремил мощно!
-3
 
 
Какво е направил за Пловдив? Хотели и най високите данъци в България!!!
+4
 
 
И Зико е стара муцуна.Трябва млад човек с опит ,като районен кмет.Да се оглеждат,че другите стари и осрани муцуни се точат,като гладни псета на кокал.
+4
 
 
Чудя се сега на червените другари и вечните интернет оплаквачки, кой ще им виновен като го няма вече Тотев
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: