ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изобилие от евтини стоки примамва пловдивчани на пазар в "Столипиново"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:34 / 30.07.2019Коментари (5)13282
© 24 часа
Районното кметство пуска 120 схеми за търговски обекти в квартала Изобилие от летни промоции - на зарзават, дрехи, прически, чехли, килими, пердета и какво ли не залива "Столипиново". Алъш-веришът върви с пълна сила, а масово пловдивчани ходят там да пазаруват, установи репортерска проверка на "24 часа". "Търговията в този квартал винаги е кипяла, защото имат нюх и знаят как да продават", коментира кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. По думите му цените в "Столипиново" в сравнение с другите райони на Пловдив са поне с 30-40% надолу.

Например доматите в града се предлагат по 3 лева и нагоре. А в етническия квартал са 1 - 1,20 лв. На въпроса откъде ги набавят, мургавите продавачи отговарят: "Откъдето всички - от борсата". Но уточняват, че слагат минимална надценка. Чунчуков не повярвал на очите си, когато в петък сутринта видял сергия, затрупана с половин тон домати. Към 17 часа минал отново и видял, че е останала само една касетка.

"Продадох ги, хората искат да ядат. Но надценката ми е само 20 ст. От половин тон съм спечелила 100 лева и съм доволна", обяснила му продавачката.

Не само зарзаватът е евтин в "Столипиново", където има най-малко 50 фризьорски салона и бръснарници. Подстригването е от 3 до 5 лева и немалко пловдивчани ходят там на прическа.

Заради процъфтяващата търговия в 40-хилядния квартал кметството е подготвило 120 схеми за разполагане на законни павилиони. Първите 20 ще са факт до дни на ул. "Ландос" край училище "Димчо Дебелянов" и на ул. "Крайна". Варират между 20 и 50 кв. метра. "Хората разбраха, че сме безкомпромисни към незаконните обекти. Тази година сме премахнали 100. И тези, които искат да търгуват, желаят да си плащат таксите", изтъкна районният кмет.

Според него много скоро ще бъдат пуснати и останалите 100 схеми на различни места. Те са за фризьорски салони, магазини за мебели, булчински рокли, офиси за дограма, плод-зеленчук и куриерски услуги. "Това е част от решаването на проблема. Преди хвърляха по нас тухли, когато тръгнехме да събаряме, сега самите те подават сигнали, ако има нерегламентиран павилион", посочи кметът на "Източен".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
не плащат никакви данъци и осигуровки
+1
 
 
Ако мине ХЕИ ,дали ще им остане стока за продаване? Изорди смърдели,тънат в мизерия и болести , но продават стока пред входовете..легални ли са сергиите бе лакоми лайна на власт такива? Или нарушения търсите само при Българите ,защото сме много богати и цветущи..само дето не ние носиме по 100 грамови златни ланци на вратовете си. Да ви сера на живота и "политиката" .
+2
 
 
Има евтини неща, да - хероин :) Другото е ала-бала. Кой нормален човек ще иде да се подстриже в гетото.
+1
 
 
Аве, Чунчуков, кво се правиш на пън,бе ? Всичката стока на мангалите на пазара В Столипиново е с изтекъл срок на годност. Като миа два пъти за един ден колко фактури ти показаха ? Цялата махала играе с хората от големите хипермаркети и вместо а се изхвърля стока с изтекъл срок на годност се продава из циганските махали. Особено зимно време, когато плодовете и зеленчуците траят малко повече. В момента процъфтява търговията с газирани и нискоалкохолни напитки с изтекъл и то доста срок на годност. Правите се на шапки всички политици и политичета. Павилиони щял да им дава да си правят, да стане истински Бангладеш този район, тъпак непоносим . А с какъв произход е стоката не е ваша работа,нали кюндари нещастни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: