ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Голям проблем с името на партията на Слави Трифонов, няма да може да я регистрира!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 02.08.2019Коментари (25)57119
©
"Няма такава държава" е името на партията, с която Слави Трифонов ще блесне и на без това пренаселения политически небосклон. "Няма такава партия" обаче ще се окаже реалността, след като стана ясно, че името, избрано от Дългия за формацията му, противоречи на изискванията за създаване, според закона за политическите партии.

Това потвърди за "България Днес" и дългогодишният юрист и бивш председател на парламента и премиер проф. Огнян Герджиков. "С това название може и да не издържи пред съда, според мен ще има трудности при регистрацията на формация с името "Няма такава държава", защото то само по себе си говори за антидържавност", разясни пред вестника проф. Герджиков.

Слави анонсира раждането на партийната си амбиция в последното си шоу на 31 август и слезе от екран със заканата да стане политически лидер.

"Казах, че като политическата класа не иска да ни гледа отвън - ще ни гледа отвътре. Заради това създаваме политически проект, който по законен начин всички решения от референдума ще ги превърне в закон", анонсира Слави.

Името на формацията му "Няма такава държава" обаче трудно ще мине през регистрацията на съда, тъй като според закона не може в името на политическа сила да се съдържа антидържавна теза. Заглавието на формацията, избрано от Дългия, влиза в противоречие на изискванията на закона, според които не се допуска образуването на политическа сила, ако в тезите, името и устава й има "дейност, насочена против суверенитета и териториалната цялост на държавата". Юристи коментираха пред "България Днес", че с избраното от Дългия име партията е мъртва в зародиш, тъй като тълкувателно "Няма такава държава" отменя съществуването на България и мнозина го разглеждат и като противоречие дори с конституцията.

Не е ясно дали Слави ще реши да промени името на формацията си, ако съдът му откаже регистрация, но е ясно, че вече има уговорена нова сцена за изява. Шоуменът подчерта, че след 15 септември всеки ще може да го гледа на малкия екран и анонсира и новия си медиен проект.

"Аз и колегите ми се чувстваме несвободни. Напускаме Би Ти Ви, благодарни сме на телевизията и всички хора, с които работихме, но пред сигурността на нашата обстановка ще създадем собствен продукт и ще го стартираме след 15 септември. Къде и как, ще разберете, уважаеми зрители, сами. Вярвам в това. В момента уточняваме всички технически параметри, затова мога само да ви кажа как ще се казва този проект и кога ще стартира. Ще се казва "Седем - Осми" и неговият девиз ще бъде "Силата е в истината!", обеща от ефира на последното си предаване Слави. Упорито се говори, че Дългия е намерил реализация в телевизия "Евроком", която наскоро смени собствеността си, научи "България Днес".

Въпреки че по думите му Слави ненавижда политическата класа, според депутати един бивш министър ще има пръст в новата структура на Дългия. Военният ексшеф Николай Цонев и партията му "Нова алтернатива" бяха неофициално част от екипа, събирал подписите за Слави за референдума. Цонев е и част от последователите на движение "Днес", които също стоят зад политическите амбиции на шоумена и имат структури из цялата страна. На този етап нито Цонев, нито Слави издават дали ще си сътрудничат по пътя на изборната победа.


Още по темата: общо новини по темата: 1614
18.06.2021 »
21.05.2021 »
19.03.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/269 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Това е човек който няма собствен разсъдък, ако не си чете текста от монитор не може две думи на кръст да каже.. Партията му е обречена на неуспех, това не е частна телевизия да я изнудва и да паразитира.
+2
 
 
Хахаха...Нов бардак със стари ..урви!С Николай Цонев ще се хване.Лъснаха им конците.Много се амбицира този цървул.Сигурно гледа към Украйна.Там артист стана президент. Не се чувствали свободни.Ами боли ма фара за вашите фобии.Ако не се чувстваш свободен,значи си роб на комплексите си.Типичния робски цървул.
-1
 
 
Името е чудесно! Според мен няма нищо антидържавно в него! ;) А, че нямаме държава от 1944 г., си е горчивата истина...
+1
 
 
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно! Шоумен (ако изобщо може и такъв да се нарече), посредствен певец ще става депутат... Е верно няма такава държава, само тук е прав! И най-тъжното е че голяма маса хора ще гласуват за тази партия вероятно... Слави има и точни попадения относно предаванията си, но да има партия си е направо несериозно... Не че има някой читав за който да се гласува, но ако някой ми каже с какво Слави му печели доверието освен с това че всички сме свикнали с него от толкова години...
+5
 
 
за тоя циркаджия подлога на червените мафиоти ще гласуват малоумници дето си мислят че поредния месия ще им оправи дереджето.накрая най много да ги оправи самите тях отзад
+6
 
 
тоя малоумник верно ли така ще си кръсти мутренската партия??? що за дебил?? Големия родолюбец и патриот, плюе по държавата още с името на партията си....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: