ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Пламен Узунов разбърква сериозно картите на местните избори в Пловдив
Автор: Любомир Минчев 10:49 / 06.08.2019Коментари (3)19262
©
Възможността президентският съветник Пламен Узунов да играе за кмет на местните избори в Пловдив сериозно може да обърка сметките на главните играчи в градската битка, включително и на кандидата на ГЕРБ, който и да е той. Бившият шеф на полицията в Пловдив е номиниран на две от районните конференции и има подкрепата на голяма част от партийната структура в града, както и на редовите социалисти.

Засега превес има фаворитът на Георги ГерговНиколай Радев, директор на Английската гимназия и лидер на червените съветници в ОбС. Ако Пламен Узунов се съгласи кандидатурата му да бъде обсъждана на градската партийна конференция на 7 септември, това ще е огромен шанс за БСП да се размине с поредната си катастрофа на местни избори в Пловдив. Защото проблемът на досегашните червените кандидати за кмет на града е, че те са далеч от електорната подкрепа за партията, която ги издига. И сега БСП може да стигне до 18% в Пловдив, докато Николай Радев се върти около 3-4%.Това означава, че загубата на БСП ще е толкова сериозна, колкото преди четири години.

Дори лидерът на градската структура през 2015 година Георги Гергов се оказа най-слабият кандидат на партията в града след промените – пето място и само петима общински съветници в местния парламент. Още след номинацията му някои червени функционери отказаха място в общинската листа, предусещайки катастрофата. Стана така, че с избора на Гергов за кандидат-кмет местни партийни активисти получиха свободата си. Така и написаха в социалните мрежи: "Свобода...“. Те се почувстваха свободни, че няма да са важна част от разгрома на изборите.

Облекчение – това ли наистина ще изпитат още някои местни социалисти, ако сега Гергов отново наложи своя кандидат Николай Радев. Защото те ще направят това, което направиха на изборите през 2011 и 2015 година – не само на втори тур, но още на първи ще гласуват за Славчо Атанасов. Слабите кандидати на БСП точно това правят – насочват лявата периферия към кандидати на други партии.

Да приемем, че номинацията на Гергов преди четири години, подкрепена и от личната му амбиция, беше разчистване на сметки – с цената на още една загуба пловдивски социалисти получиха свободата си.Ако това е доста конспиративна теория и няма нищо общо с истината, поне трябва да сме наясно с достойнството на хората, взели това решение. Те твърдяха до дупка, че имат достойнство и са гласували за доброто на партията, макар да знаеха, че подобни приказки преди избори нямат никаква стойност. Те се надяваха, че за достойнството им ще се говори повече след изборите.

Е, сега, четири години по-късно, те имат отличната възможност да покажат, че са наистина свободни и със съхранено партийно достойнство. Предстои битка за налагане на кандидатурата на Пламен Узунов, която в пленената от Гергов градска структура не изглежда много лесна. Но участие на бившия полицейски шеф в местните избори ще направи от БСП важен играч в тях, а и ще постави на сериозно изпитание кандидата на ГЕРБ, както и Славчо Атанасов, който ще загуби лявата периферия, която традиционно гласува за него още на първи тур.

Колкото и да са плахи все още соцологическите сондажи, става ясно, че ножицата между електоралната подкрепа за БСП в Пловдив и тази за кандидата им, ако е Пламен  Узунов, чувствително се затваря. Това означава, че президентският съветник сериозно ще разбърка картите в Пловдив, а по-смелите прогнози му дават сигурно участие на балотаж. Освен това червеният електорат в Пловдив със сигуност ще го припознае като човека на Румен Радев, което със сигурност ще го мотивира да отиде до урните да пусне глас за партийния кандидат, а не да прави компромиси.

Остава да се разбере дали Гергов отново ще заложи на слаб кандидат и ще разчита на своя фаворит Славчо Атанасов. А и дали изобщо този път ще позволят на Гергов да се бърка в избора на кандидат за кмет на БСП в Пловдив?


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Хайл Хитлер отново-второ издание.
Сподели какво ново....
на 06.08.2019 г.
+2
 
 
Като подчертавам уважението си към творчеството на г-н Минчев, си позволявам да споделя: отричам твърде употребата на глагола "ИГРАЯ", когато се коментират политически събития и особено избори. Считам, че това не е игра и не бива да се определя като такава.Правя разлика между игра и съперничество, противопоставяне, борба и пр.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: