ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо се отказа от концесиите за стадиона и базата в "Тракия"
Автор: Стойчо Генов 10:39 / 13.08.2019Коментари (35)9358
© Plovdiv24.bg
Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски се отказа да участва в конкурса за отдаване на концесия на стадион "Локомотив", както и в концесията за изграждане на футболен тренировъчен комплекс в район "Тракия", научи Plovdiv24.bg.

Крайният срок за подаване на документите вече изтече, а вчера трябваше да се проведе закрито заседание на общинската комисия за отварянето на подадените оферти. Оказа се обаче, че такива няма.

По информация на Plovdiv24.bg Христо Крушарски не приема концесионните условия по договора, и по-конкретно месечните такси, които трябва да се плащат за двата обекта. Припомняме, че концесията за стадиона на черно-белите трябваше да е за срок от 35 години, като минималните инвестиции, които трябваше да бъдат направени, възлизаха на 17,905 милиона лева. В бъдещата база в "Тракия" пък трябваше да се инвестират още 7 млн. лева.

Самият Крушарски още на 5 август даде знак, че с концесиите няма да има развитие. След равенството 1:1 с Лудогорец клубният бос каза в прав текст: "Докато Ботев не си реши въпроса със стадиона, Локомотив никога няма да го реши. Ботев има по-силна позиция. Ние продължаваме да си чакаме. Вече четвърта година си играем игрички".
Още по темата: общо новини по темата: 211
11.03.2024
22.02.2024
15.01.2024
22.12.2023
19.12.2023
14.12.2023
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не знам дали си вярвате, като пишете подобни небивалици, не бъдете наивни! 1. Теренът, върху който беше построен старият стадион на Локомотив, който беше на Асевоградско шосе в сервитута на ж.п. линиите, е държавна собственост, дадена за разпореждане на БДЖ. Ведомствата, съответно министерствата не притежават земя. Земята като държавна собственост се предоставя за управление и се актува в полза на ведомствата за техните нужди. Същото важи и за армията, например теренът на стадион Христо Ботев също не е бил собственост на армията, а държавна собственост, предоставена за ползване и управление от армията. Не е възможно държавата да има собственост в парковете на града, те по закон са общинска собственост. Така че теренът на новия стадион Локомотив не само че не е бил на БДЖ, но не е бил и държавна собственост. Друг момент е, че държавата няма основание да предоставя на БДЖ терени за стопанисване и управление извън сервитута на ж.п. линиите. 2. Дори и да е подарен стадионът на общината, то това означава, че настоящият собственик е Общината. Бившите собственици на дадени терени не се ползват с предимство при кандидатстване за концесия върху същите терени. 3. Концесионните такси се изчисляват по определени формули и не зависят от добронамереността или злонамереността на оценителите. Ако някой има съмнения за допусната техническа грешка при изчисляването на таксите, то нека си направи проверка. Аз изключвам да има грешка. Друг момент е, че сега е дадена концесия на Спартак и концесионните такси би трябвало да съответстват, да са пропорционални на инвестициите, тъй като срокът на двете концесии е еднакъв! И последно, Локомотив има ли нещо общо с БДЖ?
+1
 
 
Общината е жълта, защото градът е жълт. Като не ви отърва марш обратно в Кюстендил!
-2
 
 
Каква концесионна такса като стадионът е подарен на общината от БДЖ.Какво са дали или оправили на стадиона измъчени 50хил лева са седалките .Не се наядоха и правят нарочно тези въртележки ,Крушарски да излезе виновен.Ами от Локото да изнесат цялата истина и да се види какво плаща Ботев за разрушения стадион.За това никакъв общинар не смее да припари на стадион Марица.Ще ги бъхтят до общината .
-3
 
 
Само луд човек би приел условията на тази концесия! Те са направени крайно непрофесионално и необосновано! Който ги е чел, лесно ще стигне до този извод. Особенно частта, в която са прогнозните приходи на клуба от самата концесия. Продажба на билети, такси и т-н. Този, който ги е измислил явно е имал в предвид отбори от някое силно, европейско първенство, а не такъв от Българското, което всички знаем на какъв хал е от всяка една гледна точка!? Крушарски със сигурност не се е отказал да реализира базата и стадиона, но не и при тези скандални условия. Скоро всичко ще се изясни.
0
 
 
Как няма да се откажем, кото жълтата община се подиграва с нас и ни извива ръцете. На предварителните разговори казват, че ще искат от клуба концесионна такса на месец от 5 000лв. А в договора който след това ни го дават, пише че трябва да плащаме по 90 000 на месец. Работата е ясна.Рекет на гърба на Локомотив. Не са познали.
-3
 
 
От ГЕРБ да си направят равносметка защо най-успешния кмет на Пловдив е и най-нежелания и да внимават много с кандидата им за есента, Здравковци и подобите до сега ще загубят Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: