ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Революционна новина от Пловдив слага край на бясното шофиране в България!
Автор: Васил Динев 14:52 / 14.08.2019Коментари (20)37990
©
Камери за контрол на средната скорост на автомобилите ще заработят до месец в участък от малко над 2 километра на пътя Пловдив – Карлово, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи днес на семинар на Пътна полиция в Пловдив директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

"В момента върви сертифициране на уредите от института по метрология, за да няма възможност да падат в съда наложените глоби. Документ за съответствие ще получи и първата система за контрол на средната скорост, която от години работи на третия тунел на магистрала "Люлин" (вече "Струма") в посока Перник".

Терзийски допълни, че е осигурено финансиране за изграждането на още две отсечки за контрол на средната скорост, който ще са на пътя Русе – Бяла и в района на село Микре по пътя за Варна, където често стават тежки катастрофи.

Главен комисар Терзийски уточни, че вече се е разчуло за покриването с камери на отсечката Пловдив – Карлово и тестовата работа на системата показва намаляване на случаите на превишаване на скоростта. Главният комисар на МВР Ивайло Иванов посочи, че секторният контрол ще е акцент в работата на "Пътна полиция" и вбъдеще. 

Пътна полиция е подготвила и обществена поръчка за покупка на нови 80 модерни камери за контрол на скоростта. Вече е избран изпълнител на проекта за единен център за обработка на нарушенията. Идеята всички данни от камерите да отиват в него, като се автоматизира регистрацията на провиненията и издаването на наказателните постановления. Това ще облекчи допълнително работата на пътните полицаи.



Още по темата: общо новини по темата: 61
20.03.2024 »
13.03.2024 »
04.03.2024 »
10.02.2024 »
27.11.2023 »
07.11.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само 2 км, а останалите хиляди км из България...?
-1
 
 
На същата отсечка кога ще видим знак за задължителна минимална скорост? Не може бека с таралясника да се влачи с 58 км/ч.
+2
 
 
Я да видим правилно ли тълкувам тази РЕВОЛЮЦИЯ? Че карам аз зад камион 5 минути със скорост 60 км., защото не мога да го изпреваря (30 км под ограничението)....изпреварвам го....после имам "право" да карам 5 мин. със скорост 120, за да наваксам....:-). Я по добре да си карам направо с 200-300 и преди Карлово да седна за половин час да пия кафе - така средна скорост 47 км/час.... РЕВОЛЮЦИЯ... И какво значи "на малко над 2 км." - два километра послушни...после..??? САМО ОТ НАС ЗАВИСИ... НИ КАМЕРИ НИ КАТ НИ БОГ
+2
 
 
Това не важи за Район център и по специално бул. "Руски " и района около него, където всяка вечер се състезават полу - идиоти незабелязвани от полиция и КАТ.Всяка вечер мощен мотор тормози жителите в района около 12 ч.
0
 
 
Ганьооо кат са ти сложили знак 60, значи че ако караш над 60 ще стане ПТП и ще има умрял, а не че ще те глобят ако те снимат. Прост Ганя!
+2
 
 
Не казвам,че скороста не е проблем,но по-голям проблем е некадърното шофиране.. Днес,към 19.15п.на светофара на Пишещи машини,едно ауди СМ!!!!мина към Мебелна къща от лентата за на ляво и после зави на ляво към Сточна гара...без мигач! На Сточна гара,пак на ляво,пак без мигач,пред него три коли с РВ...ама и те без мигачи...
+5
 
 
Пловдив - Асеновград, Пловдив - Пазарджик - СПЕШНО!
-2
 
 
Някой като кара със 120 на разрешено 90, трябва полицая да го спре, да извади бухалката и да му спука тъпата кратуна от бой. Просто и ефективно. Няма нужда да се дават стотици хиляди левове по камери. Друг начин няма как да се научат тия боклуци.
+4
 
 
Докато не се премахне цялата тая корупция и селяндурите с Кайените и Хикс Шестиците не могат вече да си правят каквото им скимне, защото няма да се разминават само с бутване на някой лев или обаждане на някой началник-РПУ/политик, каквито и камери да слагат ще е все същото. Само дето обикновените хора го ще го отнасят. Вчера пак едно напикано леке с джипа на баща му щеше да блъсне хора на пешеходна пътека, защото спирането не е за божества като него и взе да изпреварва пропускащите пешеходците коли. Ако беше утрепал някой щяха да му вземат книжката за 1 час, после да му я върнат с извинения и да го пуснат в рехабилитация на Сейшелите (за сметка на данъкоплатците, разбира се), заради причинения шок от един полицай, който е решил да си свърши работата и го е арестувал (за кратко разбира се, докато началника не "изясни", че такива ВИП особи трябва да се гледат като писани яйца).
-5
 
 
Революционно ще е ако се намери решение на проблема и то без налагане на глоби, чрез инсталиране на скъпо струващи инсталации. По-лесно е със забрани и ограничения, но така не решавате проблемите, а временно ги ограничавате ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: