ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разкриха "пердето", сътворило безумието на Главната! Май е духнал зад граница!
Автор: Илиян Радков 16:43 / 19.08.2019Коментари (14)36323
С дружни усилия компетентните органи в Пловдив установиха кой е дръзкият шофьор, който втрещи гражданите по Главната на Пловдив в неделя следобед. Шефът на "Общинска охрана" Димитър Палашев разкри пред Plovdiv24.bg, че става въпрос за турския гражданин Кан Ада, който е роден през 1988 година. Медията ни единствена разкри за случилото се след сигнал на съвестен гражданин.  

Ада е даден на Гранична полиция, която ще предприеме необходимите мерки срещу него, разкри още Палашев пред медията ни. Така той ще си понесе наказанието при следващо влизане в границите на България или още при напускането на пределите на страната ни, ако още не го е направил.

Ето какво ни разказа Палашев по случая:

"Може да се каже, че имаме информация за ситуацията. Наистина нещата са се случили така, както вашият читател е подал сигнала към Вас. С г-н Костов, който е началник на Общинската полиция, направихме проучване, прегледахме и видеонаблюдението. Вижда се на камера, която наблюдава шадравана пред Общината. Преминал е бързо и просто колегите е нямало как да го забележат и за съжаление не е имало и патрулна кола в района, когато се е случило.

Нашите подозрения са, че може би GPS-ът е подал така. Това, което успяхме да разучим, е, че той е навлязъл в зоната около 23,00 часа на 16 август и не е могъл да бъде спрян от караулната, която е на Общинска полиция. В тъмното е влязъл в зоната на радиото и телевизията, тъй като се е регистрирал в хотела в 23:10 часа. Надяваме, че името, което разбрахме, е достоверно – Кан Ада, надяваме се, че няма някакво разминаване", разкри той.

Палашев допълни, че вероятно Ада вече е извън пределите на България.

"Караулната двойка на общинска полиция е от 8 сутринта до 19:30. Затова няма кой да го спре и той е задържал колата в региона, просто е прекосил площада. Ние сме подали сигнали, но мислим, че вече не е в страната, защото е освободил стаята в неделя и е напуснал. Ние сме подали до КАТ и до нашите патрулни коли, до Общинска полиция - номера и колата, ако някъде го забележат", обяви шефът на "Общинска охрана".

Той призова гражданите да подават сигналите своевременно, защото по този начин ще помогнат за бързото и адекватно решение на възникналите проблеми. 

"Но тук идеята е друга – ние се опитваме максимално да действаме и да опазваме обществения ред, но е важно и гражданите да ни съдействат. ВидЕли са го доста граждани. Трябвало е веднага да реагират – да звъннат на телефоните и дори на 112. Докато е в зоната, да реагира някой, да го задържи", заяви Палашев.

Относно санкцията, която грози турския гражданин, той отговори:  

"Органите на МВР ще кажат как ще се процедира. Не е от нашата компетенция. Тъй като е чуждестранен номер, единствено КАТ могат да съставят някакъв акт за административно нарушение. Предполагаме, че е напуснал България. На "Отец Паисий“ с такси е пристигнала някаква дама, която се е прехвърлила с багаж в неговия автомобил и оттам-натакък не знаем дали е още тук. Ако е в града, всички наши служители сме нащрек.

Моля гражданите своевременно да ни информират. Имате две патрулни двойки на центъра, но те правят обходи. По наша информация той е дошъл за един-два дни, а за какво е дошъл, си знае той."

Към момента най-важното е нарушителят да бъде намерен.

"Нямам представа какво ще се случи, ако не бъде издирен. Кажете какво да направим. Не знам дали по тези данни като номер на автомобил, колегиге от МВР и КАТ могат да предриемат нещо. В момента все още нямам такава информация", каза Палашев.

Той коментира възможностите да реални решения, които да подпомогнат работата на "Общинска охрана".

"Ние по принцип мислим в тази насока – разширяване на самото видеонаблюдение. Имаме хора, които денонощно патрулират, но няма как в един момент да са навсякъде. При един сигнал на гражданин, патрулната двойка ще може в рамките на една минута да дойде. Щяха на място да го задържат и да се обадят на КАТ и т. н.“


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кучетата си лаят, керванът си върви. Една камара приказки сътвориха "компетентните органи" и всъщност никаква работа няма да свършат, както обикновено.
+1
 
 
Показване на среден пръст срещу човек и преминаването през пешеходна зона си е чисто хулиганство.Нека путкурватурата да се заема.
-1
 
 
Всички хулите т.нар компетентни органи, но да попитам защо неуважаемият читател не е подал веднага сигнал на 112 или на Общинска полиция, а 12 часа по-късно пише до една некомпетентна регионална медия за да се оплаква? Обзалагам се, че същият читател е върл последовател на клюкарската фейс-група "Забелязано в Пловдив". Това ли ви е гражданското общество? Обаче, после, институциите били виновни. Не, вие сте си виновни.
0
 
 
Не мислите ли,че по главната и градската градина трябва да има Общинска полиция на ВЕЛОСИПЕДИ!
+4
 
 
Ролята на общинска охрана по заповед на пишещия тези несвързани обяснения е да пишат и лепят по стъклата необжалваеми фишове по 50 лв.Утре и танк и да мине пак няма да има реакция.
+3
 
 
СМЯХ , АМА НАИСТИНА ЛИ НЯМА КАКВО ДА МУ НАПРАВИТЕ , евентуално КАТ някакъв акт?!? ПАРОДИЯ.....
на 19.08.2019 г.
+6
 
 
Подозренията за GPS-а ги разправяйте на баба ми!!! Гражданинът подал сигнала много ясно го е написал ... "минал в събота" след това "минал в неделя" и така няколко пъти, като през цялото време сигурно се е чудил "тъпите пешеходци" защо вървят по шосето (това са мои подозрения, ха-ха-хааа). Една ОВЦА преди време мина така с колата си по пешеходния мост и накрая падна в подлеза под "Шести септември" ... и пак GPS-ът виновен.
+3
 
 
интересно ако с колата бе избил 50 човека кога щяха да реагират-това е предпоставка точно за такъв инцидент
+6
 
 
Браво бе,родната полиция много " бързо" реагира.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: