ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Емблемата на нощния живот в Слънчев бряг, дискотека "Бедрум“ затваря врати! Мести се в Гърция?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:19 / 20.08.2019Коментари (3)34229
©
Най-оборотното заведение на българското Южно Черноморие – хитовата плажна дискотека "Бедрум“ на Слънчев бряг, кара последния си 12-и сезон в бетонирания курортен комплекс, научи Lupa.bg. От следващото лято баровското заведение се мести в Гърция, а собствениците му вече оглеждат бъдещата локация на лъскавия бар в южната ни съседка.

Собствениците на дискотеката "Бедрум“ Веселин Георгиев и Радостин Бързанов – Слънцето водят усилени преговори с властите в Калитеа, селище, разположено на източния бряг на полуостров Касандра – най-западния ръкав на Халкидическия полуостров. Мястото не е случайно избрано – там ежегодно почиват десетки хиляди заможни български туристи, които се омесват с летовници от цял свят.

"Има два варианта за новото място на "Бедрум“ – едното е заведението да изникне на мястото на настоящия летен бар "Пърл клуб“, като се водят интензивни преговори, които обаче засега не се увенчават с успех заради непосилната цена, искана от собственика на нощния клуб. Другият вариант е дискотеката да бъде изградена досами плажната ивица на Калитеа“, разкрива приближен до собствениците на "Бедрум“. Сигурно е обаче едно – плажната дискотека със сигурност се мести в Гърция от лято 2020.

До изненадващото за мнозина решение за кардинална промяна на локацията на "Бедрум“ се стига поради няколко причини. Основната от тях е акцията срещу шума, проведена през лятото на 2017 г. от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов. Лидерът на "патриотичната коалиция“ на няколко пъти щурмува дискотеката, обграден от полицаи, а накрая успя да прокара закон за ограничение на шума. От "Бедрум“ инвестираха над 500 000 лева, за да шумоизолират дискотеката, както и още толкова за климатизация, но това доведе до отлив на клиенти, които предпочитат да купонясват са на открито.

Вторият проблем е липсата на платежноспособна клиентела. Голяма част от богатите клиенти на "Бедрум“, пръскащи хилядарки денем и нощем всяко лято, вече ваканцуват в Гърция. Хилядите чуждестранни летовници, идващи в Слънчев бряг, пък са от друга социална прослойка и сами се усещат, че не трябва да влизат в "Бедрум“. Към проблемите се добавя и краткия летен сезон, който е около 1 месец.

"Всяко лято отваряме на 7 юни, но реално работата започва едва от 20 юли и продължава до 25 август. За сравнение летния сезон в Гърция е 4 месеца“, признават от персонала на най-оборотното лятно заведение.

Този сезон босовете на "Бедрум“ се сблъскали и с друг проблем, идващ от новите концесионери на плажа на Слънчев бряг – хора от обкръжението на братя Маргини. "Поискаха двоен наем от догодина и това автоматично означава, че "Бедрум“ затваря врати. Дискотеката притежава международен патент включително и за дизайнерския интериор и няма опасност заведението да бъде изкопирано от новите концесионери на плажа на Слънчев бряг, разказва запознат със ситуацията. Все пак е възможно заведението да остане и в Слънчев бряг, тъй като догодина отново ще има търг за концесионен договор на плажа в курортния комплекс. При евентуална победа на фирма от орбитата на Радо Слънцето, "Бедрум" ще остане.

Лятната дискотека "Бедрум“, част от плажния комплекс "Какао Бийч“ в Слънчев бряг, се превърна в заведение с легендарна слава за 12-годишното си съществуване. Открита през лятото на 2007 г., "Бедрум“ привличаше най-заможните българи всяко лято, които харчеха умопомрачителни суми. Именно в "Бедрум“ бе наложена модата на шампанското "Мое Шандон“, дотогава родните тузари и златотърсачки смучеха уиски, водка ии пък джин. Гъзарията да се ходи в "Бедрум“ и на "Какао бийч“ бе възпята и от "Ъпсурт“ в парчето им "Звездата“, превърнал се в летен хит №1 за 2009 г.


Още по темата: общо новини по темата: 229
31.12.2019 »
26.10.2019 »
12.10.2019 »
09.10.2019 »
07.10.2019 »
04.10.2019 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
....еее супер новина..,оправих те настроението на мн хора,наркомаанчата на бегат към византия ,белкем обърнат краката от жегите....:)
0
 
 
Голяма "драма" с този бардак и свърталище на наркомани ....
0
 
 
Нищо не остана .... Всичко къде пипнат го съсипаха .....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: