ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Кметът за стадионите в Пловдив: В кръчмата или на лайкучката е лесно!
Автор: Стойчо Генов 12:37 / 22.08.2019Коментари (36)11106
© Plovdiv24.bg
Само парите са причината в Пловдив да няма все още модерен стадион. Това обяви кметът на града Иван Тотев пред камерата на Plovdiv24.bg. Първо, нашите очаквания са твърде големи, което не кореспондира на демографското ниво на града. От друга страна, покупателната възможност на хората тук не е такава, че да можем да издържаме такива стадиони, уточни градоначалникът.

Ето какво още каза Тотев по темата за стадионите в града:

"Нито един бизнесмен, инвеститор или президент на клуб не е намерил бизнес логиката да се строи нов и модерен стадион. Надявам се г-н Самуилов да успее. Имайте предвид, че той е човек, който отлично знае, че това, което е вложил, почти сигурно няма да успее да си го върне. Наясно е с това, но има голямо сърце и затова ще направи стадиона на футболен клуб Ботев. На нас ни трябват такива хора – които да имат пари и големи сърца".

"Това е и основният проблем за стадион "Пловдив“. Няма такава банка, институция или бизнеспартньор, който ние да успеем да убедим, че ще си върне парите. Когато седнем да пием бира в кръчмата, или на лайкучката, където играят шах и карти – там е много лесно. Но когато седнеш на масата с хората с белите ризки, с вратовръзките, химикалите и калкулаторите, виждаш, че това нещо не става".

"Иначе съм оптимист за стадион "Тодор Диев“. Може би това е единственият стадион, при който да има някаква икономическа логика в Пловдив и който би възвърнал инвестицията си. Там им осигурихме търговска зона и сме положили необходимите усилия. Пътят към стадионите е концесия и да се намерят хора, които могат да я изпълнят".

Гледайте цялото изказване на кмета по темата за стадионите в прикаченото видео след 13-ата минута!

Още по темата: общо новини по темата: 211
11.03.2024
22.02.2024
15.01.2024
22.12.2023
19.12.2023
14.12.2023
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чопър съжденията ти са като на 13 годишен. Явно наистина нямаш много повече мозък от прасетата, които гледаш в Чоба. Възвращаемост от инвестиция, кой в белия свят е казъл, че трябва да се върне от същия обект, в случая даваш пример с продажба на билети и броя фенове в Пловдив и т.н. и така да се избие инвестицията за стадион. Голям си лаик пич и силно ограничен явно. В цяла Европа си има закони и държавата се е намесила в развитието на спорта и всеки бизнес който подпомага спорта получава данъчни облекчения под един или друг вид. Кмета ги говори тея щуротии по политически причини, ти ги пишеш щото си адски тъп. Давам ти пример. Петролен магнат инвестира в стадиона 50 милиона примерно, а Общината му предлата терени където той да си построи бензиностанции или данъчни складове. Така се прави по цял свят и хората си развиват спорта и бизнеса, само тука ни обясняват ЧЕ НЕ МОЖЕЛО, все едно всички като Чопър сме раснали в гората.....ами има и пловдивчани, които са видяли бял свят, завършили са навън и имат мозък в главата. Такива хора не могат да се хванат на евтини кметски приказки без покритие. Селяци като Чопс могат обаче. Вчера от кмета е излезнала чутовна глупост, че явно бедните икономически градове, не заслужават стадиони.....по голяма тъпотич отдавна не бях чел.
-2
 
 
Най-добре е стадион "Пловдив" да се бутне и на негово място да се построят 1-2 чалготеки, някой и друг мол, фитнес и спа център, за да е икономически изгодно за града. То и без това в България един футбол се играе....
0
 
 
цитат:"От друга страна, покупателната възможност на хората тук не е такава, че да можем да издържаме такива стадиони". А бе мамин Ванчо,нали средната заплата за Пловдив била 1100лв,защо хората дори на мач не могат да отидат по твоята логика?
0
 
 
ГЕРБ ще загуби Пловдив точно заради двойния аршин.Не може общинта да е майка за един клуб,а за другите да е мащеха.Не може община и държава да помагат само на един клуб.Не може да дават непосилни условия за концесия на един клуб,а другия да строи стадион в разрез с всякакви клаузи и договори.
на 22.08.2019 г.
0
 
 
В Пловдив стадион за 50 000 наистина неможе да се изплати и точно за това той трябва да се построи от държавата със съзнанието че ще излезе на не много голяма но все пак загуба а ползите за града ще са от друго естество а не да се посрещат най-хубявите мачове в нефутболния Бургас и руината в София или най-хубавите концерти в калта на игрище №5. Когато говорим за стадиони които обаче със сигурност ще донесат печалба това е стадион Христо Ботев например. Стадион от 18 000 не просто е перфектен за град като Пловдив и клуб като Ботев а даже е и малък и в това ще се убедите когато дойдат мачовете от евротурнирите и финалите за купата макар и играни от непловдивски клубове! Ако още не ви се вярва си помислете как Киро Домуса построи 8000 стадион в 30 000 -ден град и печели от това! Стадион Христо Ботев ще бъде едно от най-печелившите начинания на Самуилов.
0
 
 
Наскоро се запознах с едно семейство руснаци.От Волгоград. Бившия Сталинград.Стана въпрос с мъжа за Футбол.Ротор Волгоград. Един от славните отбори на 90-те в Русия. Днес във 1 дивизия(Второ ниво на футбола в Русия) >Населението на града е 1 милион души. Туризъм,почти никакъв от чужденци.Дойдоха вика само за СП,защото ни направиха стадион за 20 милиарда рубли.Избран за стадион на 2018г.Модерен и красив.За 45 000 души.Играха се вика 5 мача от СП.И най посещавания беше Япония-Полша - 42 000 души. Викам му...и сега Ротор във втората дивизия колко събира ,като домакин на Волгоград Арена? Аааа не...той вика този стадион си е паметник.Ротор си играе на неговия стадион ?? И викам колко е голям.Ами 60-те години вика ,беше построен и беше 4-тия по големина в СССР за 42 000 души.После му правиха 2 реконструкции и за момента май събира 12 000 души. Та модерния стадион за 45 000 си седи за дербита.Местния е за 12 000 души.Във футболен руски град с население 1 милион. Айде сега смятайте! Какво и как се строи и какво се случва СЛЕД това.И то в милионен град в който няма два "гранда".
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 22.08.2019 г.
-1
 
 
както каза господин Крошарский -първо за големите ,а за нас - друг път.
-1
 
 
Малко неадекватно изказване от кмета.... вместо да си мълчи. Ако беше построен стадион Пловдив, нали се сещате около него какви магазини, какви търговски обекти щяха да се направят. В центъра на България. Ами за колко концерта можеха да се направят. От Гърция и Турция щяха да идват хора, от Сърбия и Румъния. Не за избиване, на огромна печалба щеше да е. Само, че не можеха да се разберат кой колко да открадне през последните 15-20 години. Това е огромният проблем на в България. Само от едно дерби местно само от билети биха се изкарали около 200000 хил лева.....ами тв права, ами рекламодатели. Пловдивското дерби ще се играе пред повече хора от софийското
-2
 
 
интересно как в Пловдив точно не става. Как ли става тая магия в Полша, в Унгария, в Турция, в Гърция, в Чехия? Само какви стадиони имат там. Не говоря изобщо за западна европа. Не става кмете, щото не дават от София, а не щото нямало пари. Интересно как точно същия стадион е функционирал преди години когато демографски нещата са седяли доста по различно. На всички е ясно че ако в Пловдив има такъв стадион на два етажа в София ще гледат лошо
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: