ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьор си изпати много лошо, тръгна за "Хижа Здравец" без винетка!
Автор: Васил Динев 10:00 / 04.09.2019Коментари (52)49167
© Google
"Здравейте! Пиша ви, понеже ми бе съставен акт за шофиране без винетка". Така започва сигнала си читател на Plovdiv24.bg. Ето и продължението: "В събота, 31 август, пътувах за "Хижа Здравец", като минах през село Марково, в което живея и на разклона на с. Гълъбово имаше кола на БГ Тол, която ме снима и ме глоби за това, че нямам винетка.

След с. Гълъбово нагоре знак за винетка няма, а по закон след всяко населено място обозначено със знак начало - край трябва да има съответния знак за винетка, щом пътят е републикански. Въпросът е там, че по закон го пише, но там няма такъв знак и от служителя на Бг Тол ми беше казано, не е задължително да има знак.

Задължително е на разклона да има знак за винетка, защото няма да съм само аз потърпевшият. Та чрез това писмо искам да се обърна към вас да се сложи знак и да няма потърпевши граждани като мен. Благодаря ви!".


Още по темата: общо новини по темата: 61
15.12.2019 »
03.12.2019 »
20.11.2019 »
14.11.2019 »
18.09.2019 »
29.07.2019 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хора, я се стегнете, човека явно акта си го е платил, може да го е написал и просто, за да са предупредени и други хора занапред, а вие като гледам колко смело нападате, от къде сте сигурни, че той не е минавал и друг път от там, нали ако предишен път не са му направили проблем е нормално да се ядоса, щом сега е станало така.Хайде да не нападаме без да знаем,какво точно е станало.
+1
 
 
Бах мааму,толко спор,за тоа дет духа Да ходи в съда и да приключваме! Има право,няма право...
+6
 
 
Има едно правило "Незнанието не е оправдание". На страницата на БГ Тол има карта на таксуваните участъци (пътища изискващи винетка). Там всеки може предварително да се информира за кои пътища се изисква винетка. Задължително ли е обозначаването със знак или не ... ако човека смята знака за задължителен и без него глобата е невалидна - да заведе дело и да пише какво се е случило.
+2
 
 
Четете, бре, информирайте се, преди да дрънкате глупости! От Пловдив до Марково - винетка - няма! От Марково до Гълъбово - винетка няма! От Гълъбово за х.Здравец, обаче - ядец!
+4
 
 
Селяндур, купи си винетка или си стой в Марково. Какво пищиш като ощипана мома?
0
 
 
То вие пътища нямате , ми спорите тук за винетки хаха В западна Евеопа в много държави няма винетки , а пътищата с в хиляди пъти по-добри .
+6
 
 
Утре ще поиска пред гаража му да сложат надписи за коланите, за фаровете, за гумите..... Законите се четат и изпълняват. Едни могат, други не!
+7
 
 
Бате, само 'хитреци' у нас.. Под път и над път. Затова заплатите са ниски и осигуровките са на минималния праг. Щото всички са хитър и петър. Искам да го питам тоз оплакващият се госсин - ти само в Марково ли си караш колата по принцип?! Не излизаш от Марково с нея така ли? И сега решил да тръгне видиш ли, ама нЕмало знак и го глобили. Пък в закона го пишело и той ЗНАЕЛ, че го пише и че винетката е задължителна за този пътен участък. WTF?!?
0
 
 
По принцип глобения до някъде е прав за обозначителния знак. Все едно да те спрат за превишена скорост или, че не си спрял на стоп без да има знак за ограничение на скороста или СТОП.
+4
 
 
Закона не казва, че ако няма знак винетка не се изисква такава, то много лесно да откраднеш знака и да си караш. Има решение на мин. съвет където са описани пътищата за които се изисква винетка. Чл. 10 от ЗП: (3) (Изм. - ДВ, бр. 80 от 2018 г., в сила от 28.09.2018 г.) Списъкът на пътищата, включени в обхвата на платената пътна мрежа, по които може да се събира такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса, или такса за изминато разстояние - тол такса, се приема с решение на Министерския съвет. Списъкът се обнародва в "Държавен вестник".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: