ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Решителната крачка за Здравко Димитров - извинението
Автор: Любомир Минчев 14:29 / 05.09.2019Коментари (21)17345
©
Здравко Димитров излезе на сцената за гладиатори със самочувствието на Кърт Ръсел. Няма изненада в поведението му. Бихме се изненадали, ако изскочи тайно от някой шубрак. Но той е бил районен кмет, областен управител и виден представител на ГЕРБ. Шумната поява на подиума му отива напълно.

Както впрочем направи и преди четири години с подкрепата на Реформаторския блок. Тогава инициативният му комитет представи седем точки, около които се разработи предизборната му програма. Но те бяха в програмата на общинския шеф на пазарите- прозрачно управление, допитване до гилдиите и други алабализми. Сега Зико повтаря същите фрази и това поведение изглежда крайно несериозно.

Димитров иска да е кмет, защото имал личната подкрепа на Бойко Борисов. Дотук добре. Но може да последва същинското политическо пропадане точно поради тази причина – че не е бил анонимен партиен кадър. Преди четири години нарушеният баланс в областната структура и лидерската позиция на Методи Андреев са ударили по егото на Зико. Като човек, който харесва първата позиция, преместването надолу в класирането е все едно да изпаднеш от групата. На политически език, обаче, случилото се има ясно определение – загуба на политическо доверие. Не става и дума за сантиментални спорове дали си прав или не – загубил си доверието.

И сега на преден план излиза моралът, който в политиката няма никаква стойност. По тази причина всеки партиен маргинал може да направи каквото си пожелае, без да му пука от нищо. Обикновено прави политическа грешка.

Поведението на Здравко Димитров тогава беше  класически пример за политическа грешка – излизаш на битка срещу силен кандидат на собствената си партия и смяташ, че аплодисментите са за теб. Тази грешка може да се прави и с мълчаливото съдействие на партията. Може да е плод на индивидуален инстинкт за политическо самоубийство. Но е нищо повече от грешка.

Сега предстои най-важното. Как грешката преди четири години да бъде представена като политическо възраждане сега. Ако приемем, че Здравко иска да бъде кмет и нищо друго, споровете са излишни. Защото мотивите му изглеждат толкова странни, колкото и неистовото му желание да си направи политическо харакири.

Спасението от политическото харакири на Димитров, поне временно, е само на една крачка. Много болезнена, но решителна за Зико, ако не иска окончателно да се превърне в политически маргинал.

Извинение пред избирателите на ГЕРБ в Пловдив, които сега трябва да те припознаят за кмет. Това е крачката. И обяснение на думите на Димитров при влизането си областната управа: "ГЕРБ ми е на сърцето, но съм от Борисов“. Т.е, не си много от ГЕРБ, но искаш да си кандидатът на ГЕРБ.

И вече си кандидатът. Какво следва? Единият възможен изход е победа с гласовете на хората, които са приели извинението. Другият е проваленото политическо възраждане.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кво направиха тия жълтите бе ? Който да изберат за кмет - все ботевист ! Зико ботевист , Славчо ботевист , Радев ботевист /леко цесекар ,ама карай/, Бухалов ботевист... Толкова ли не можаха да издигнат Крушарски за кмет , да има малко баланс ?
0
 
 
Ако имаше кои да издигне кмета на Тракия като независим , много хора щяха да гласуват за него . А дали не е възможно още ?
+2
 
 
Щом е на Герб да се гласува за него но че нищо не е направил,че само е лапал и напуснал Герб няма значение нали Боко каза той да е.Избирайте си го и после нищо.
0
 
 
ок ..... гласуваме за здравко :) все пак това е политическа фигура и трябва да изпълнява задължения пред закона :) зад него са бойко борисо и тотев ..... ако му скимне надали ще му се отдаде да направи глупост като главанавчо и да предаде града в ръцете на свинара :)
-5
 
 
Зико ще бъде достоен кмет на Пловдив, много по добър от Тотев! А тези които правят тази негативна кампанията само помагат на Славчо И БСП!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+8
 
 
Според мен Борисов направи грешка като номинира Зико за кмет.Той напусна един път ГЕРБ в името на собственото си благо.ГЕРБ трябваше да се вслуша в своите членове и избиратели и да издигне кмета на тракия.Борисов един път сгреши с номинацията за президент и мисля че това ще бъде втората му грешка.Зико е пристрастен дори и по футболните въпроси и ПР акцията която спретна със започването на Колежа ще му изиграе по-скоро лоша шега,защото в града няма само един отбор и въпреки всичко местната власт направи и невъзможното да поднови един незаконен строеж.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: