ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Млад мъж пропищя от монопола на мобилните оператори: Рекетират ме!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:55 / 10.09.2019Коментари (8)13922
©
Мобилен оператор рекетира 24-годишен столичанин да заплати 15 такси в пълен размер за използваните от него интернет и телевизия по договор. Причината е, че телекомът не може да предостави услугите на новия адрес на мъжа, но въпреки това не иска да се прекрати договора за тях.

"Мобилните оператори у нас са по-силни от контролните институции и обвързващите им практики могат да те държат в плен до гроб", смята Борислав Иванов, който разказа драмата си пред репортер на лупа.бг.

Мъжът подписва договор за комбинирана услуга интернет+телевизия през декември миналата година. След обстойно проучване офертата на продавач-консултантите и в трите офиса на фирмата е двугодишен договор, тъй като по-малък период не се предлага и не е на дневен ред.

"Като питаш може ли, отговорът винаги е "Не може по-малко от две години. Само с такъв договор използвате промоционалните ни цени", спомня си Борислав.

В крайна сметка мъжът сключва договор за услугата и всичко върви добре до момента, в който не решава да смени жилището с ново. Оказва се, че кооперацията на новия адрес не е окабелена за предоставяне на интернет и телевизия от оператора. И ходенето по мъките започва.

След разговор с представители на мобилния оператор става ясно, че услугата не може да бъде предоставена, освен ако пет семейства в блока не станат абонати на същия мобилен оператор.

"Това си е чиста проба рекет. Не възнамерявам да ставам техен промоутър, който да ходи от врата на врата и да предлага услугите им на съседите си", категоричен е Борислав.

По думите му и останалите алтернативи са безумни и непрактични.

От своя страна прекратяването на договора е практически невъзможен ход. Ако мъжът вземе това решение, то за оставащия период от договора Борислав ще трябва да заплати неустойки в пълен размер според договорените в документа суми.

"Реално промоцията не била чак толкова промоционална", смее се Борислав.

Според него мобилните оператори у нас извършват всякакви своеволия без да се съобразяват с клиентите си.

"Важното е да получават месечните си такси", убеден е младият мъж. Според него правилният ход на фирмата е независимо от обстоятелствата, да осигури на клиентите си услугите, за които те плащат ежемесечно.

Казусът е отнесен до ръководството на мобилния оператор и се чака отговор от тяхна страна.

Името на телекома не е упоменато заради сигналите, които вече са подадени към мениджмънта на фирмата и в Комисията за защита на потребителите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Булсатком" са още по-зле-махнаха "Дискавъри", "Холмарк", интернета им е под всякаква критика и абонатите ги махат и тях. Логично е.
0
 
 
Колкото и да не ви се вярва в Комисия за защита на потребителите има компетентни служители и е хубаво да се научим да се обръщаме към КЗП за помощ До сега при три слуая в това число и подобен проблем се решиха нещата с тяхна помощ
0
 
 
Всичко в статията е истина за жалост. Служителите лъжат, мажат, шикалкавят само и само да ти набутат 2 годишен договор с хиляди капани! Договори, при които все ти са си в ситуация да им дължиш пари. Освен разните там искания за не знам си колко месечни такси, това са подробности, А1 искат 60 лв. веднага да им заплатиш, ако ти е прекипяло и си решил да се разведеш с тях. Не че и другите оператори са стока, от един дол дренки са всичките, но А1 са върха на наглостта!
+1
 
 
Ако те нямат услугата на новия адрес са длъжни да прекратят договора без неустойки...Човек не е длъжен да живее на този адрес заради една кабелна:))
0
 
 
Защо се пускат глипости. Какви 15 такси..... по закон е 3такси по договор!! не на услуга а ПО ДОГОВОР.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: