ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
РИОСВ-Пловдив наложи множество актове на фирми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 11.09.2019Коментари (1)1927
© Plovdiv24.bg
През август експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив направиха 168 проверки на 154 обекта, от които 55 планови и 113 извънредни. Освен тях са извършени и 11 комплексни проверки по компоненти и фактори на околната средa, от които 4 планови. В рамките на проведения контрол са дадени 44 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

За установени административни нарушения на Закона за опазване на околната среда и секторните закони бяха съставени 4 акта, от които 2 са за констатирано неизпълнение на дадени предписания. Осем са наказателните постановления, с които са наложени глоби в размер на 19 300 лева.

Общо събраните суми от екоинспекцията по наложени глоби и санкции са 26 284 лева. От получените суми 18 387 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните субекти. Общините, получили най-големи приходи от наложени санкции, са Садово - 55 014 лева, Стамболийски – 8 045 лева и Пловдив – 2 658 лева.

През изминалия месец екоинспекторите реагираха своевременно на 45 постъпили сигнали на "зеления телефон“ и на 13 писмени жалби.

За установени нарушения на екологичното законодателство или на неизпълнение на дадени предписания са съставени актове на "Гиро ленд“ ЕООД, "Холсим кариерни материали Пловдив“ АД, "Стиросаур“ ЕООД, "Бизнеспарк Маноле" ООД и други.

За периода са приложени процедури по 92 инвестиционни предложeния, планове, програми и проекти по реда на чл. 2 ал. 2 от Наредбата по оценка на съвместимостта за инвестиционни предложения, касаещи бизнеса, местната власт и държавните горски стопанства, в т.ч. и такива, с които се кандидатства по различни финансови механизми. Изготвени са и 15 становища за преценка вероятната степен на отрицателно въздействие на инвестиционни предложения, попадащи в обхвата на глава шеста от Закона за опазване на околната среда. Издадени са 7 решения за преценка вероятната степен на въздействие върху защитените зони на инвестиционни предложения, попадащи в границите на защитени зони, както и 6 регистрационни документи. В РИОСВ – Пловдив е проведен и един eкспертен екологичен съвет.

Екоинспектори взеха участие в приемането на 10 обекта, участвайки в десет държавни приемателни комисии.

През август екоинспекцията беше много активна и по отношение информирането на обществеността по важни въпроси. За осигуряване на обществен достъп и публичност на информацията за периода са публикувани 230 документа на интернет-страницата на институцията. Чрез медиите са разпространени 16 прессъобщения на различни теми, касаещи контролни, превантивни и информационни аспекти от дейността на институцията, предоставени са отговори на журналистически въпроси по 3 запитвания, а директорът на институцията и експерти дадоха над 10 радио- и телевизионни интервюта за национални медии по значими за обществото теми. Основният акцент беше свързан с възникнал пожар в "Депо за неопасни отпадъци и Инсталация за биологично разграждане по закрит способ“ в с. Шишманци, общ. Раковски – от момента на възникването му РИОСВ – Пловдив информираше ежедневно обществеността за развитието на ситуацията, включително по отношение показателите за качеството на атмосферния въздух.

Пълният текст на отчета за месец май 2019 г. е публикуван на интернет страницата на РИОСВ - Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А "Монди" Стамболийски кога? Този завод трови половината Пловдивска област. Няма по отровно и миризливо нещо в областта.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: