ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Руснак завлече съседите си с над 100 бона и забегна в Москва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 11.09.2019Коментари (5)3407
©
Над 70% от съдебните дела в районен съд Несебър се оказват за парични измами, а замесените в тях са често чужди граждани. 49-годишният Вадим Липин, който страда от тежкото заболяване – левкемия, избира за лечение болница в София. Руснакът смята болничните условия у нас за по-добри. Купува си жилище в комплекс в "Слънчев бряг", където и до днес живее със съпругата си. Председател на управителния съвет на етажната собственост в обекта е друг негов сънародник – Валерий Данилов. Преди три години собствениците на апартаменти обаче разбират, че парите им за поддръжка и разходи са изтеглени от Данилов за други цели.

"Теглил е по 2 хиляди на ден. Това е лимитът. После заминал за Москва", разказа пред Нова телевизия жалбоподателят Вадим Липин.

Сметката на етажна собственост е отворена и достъпна за управителя, а тегленето легално. Собствениците вкарали вътре парите си за три години обаче започват свое разследване. Валерий Данилов не дава обяснения.

"Тук сме 84 собствениците от Дания, Норвегия, Англия, Германия, Русия, Украйна и това по принцип е такса за поддръжка за три години", допълни още Липин.

"През 2016-а година, когато събранието избра друг председател, той въобще не представи никакви документи, никакво счетоводство. От толкова години идваме да почиваме в България, да се наслаждаваме на морето, слънцето. Разбира се искаме да живеем спокойно и да знаем дали нашите пари са отишли по предназначение", каза още Елеонора Попова, собственик на апартамент.

През юли 2016-а година Вадим Липин подава сигнал в полицията, сезирана е и прокуратурата.

"Председател на етажната собственост е изтеглил 133 хиляди лева. Подали сме жалба в полиция и нищо не се случва вече три години", каза още Липин.

Справка в имотния регистър сочи, че Валерй Данилов е закупил в същия период няколко имота у нас. Цитираният недвижим имот в полза на етажна собственост пък била от фирма "Данилов и партньори" ЕООД, на което дружество руснакът е едноличен собственик. Вадим Липин започва и свое разследване, въпреки че прокуратурата прекратява случая през 2018-а година.

"Той е купил автомобил в Москва и три апартамента в България. По документи няма такива доходи", поясни Липин.

Тази година районният съд в Несебър възобновява разследването, с което се захваща нов състав на районна прокуратура Несебър. Разпитите на чужденци се провеждат и към този момент.

"Проблемът в този случай е, че има много свидетели, които са чужди граждани, и много трудно установяваме разпитването с оглед събирането на доказателства, които да дадат някаква категоричност на така даденото оплакване", каза още Радост Бошнакова, председател районна прокуратура Несебър.

Проверка в съда в крайморския град установява, че срещу руснака има общо 6 граждански дела от етажни собственици, потърсили правата си от българските магистрати.

Защитникът на Валери Данилов отказа коментар по случая, тъй като е в отпуск, а клиентът му към този момент се намира в Москва. Разследването продължава, а до решаване на казуса след близо три години Вадим Липин се опитва да запази спокойствие, за да се лекува и иска да вярва в българската правосъдна система.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.09.2019 г.
+1
 
 
Ей чопърче много си умен как немога да те намеря!
-3
 
 
Герб е виновен и американофилите за крадливите сънародници на Путин.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: