ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Какво се случва в СДС Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 13.09.2019Коментари (2)4827
©
Позиция на членове и симпатизанти на СДС – Пловдив:

"Уважаеми г-н председател, вече сме в предизборна кампания, което е вид състезание на хора и идеи за местно управление, и както повелява олимпийския принцип, смятахме, че трябва да спрем с вътрешнопартийните битки, за да не рушим авторитета на СДС в този важен за всяка партия момент,въпреки крещящите проблеми в СДС-Пловдив. Бяхме провокирани да вземем отношение, от появилото се в медиите ,,Отворено писмо,, подписано от 31 човека, членове на СДС, инициирано от Милко Стрехин и Никола Хаджийски, адресирано до председателя на партията г-н Румен Христов, което нарушава олимпийския принцип и компрометира СДС в условия на изборна обстановка.

В писмото се говори за "брутални фалшификации, идеология недемократична, противоуставна и вредна за СДС, касаеща националното ръководство. Бяхме изумени от проявената наглост, имахме усещане, че Милко Стрехин е преписал нашите жалби, срещу неговите методи за управление на пловдивската организация,които бяха отразени от множество медии, по повод конфликта с нелегитимния избор на Никола Хаджийски за председател на СДС – Пловдив. Години наред, Милко Стрехин, системно съсипва структурите на СДС- Пловдив, лишава от членство стотици членове на СДС, като отказва да приеме членския им внос и така според устава, те се самоизключват. Това че СДС в Пловдив, наречен синята столица на България, губи членове, симпатизанти, гласоподаватели, губи позиции и ореол на демократична партия, за тях не е важно, важно е да се владеят трите букви и да се търгува с тях по най-грозен и безцеремонен начин.

Те нямат в Пловдив любимо място, любим артист, поет, писател, художник, те не знаят хубавото и лошото, което се случва тук, те не са свързани емоционално с Пловдив, защото, това не е техния град, те никога не са живели в него. Сигнализирали сме многократно бившето национално ръководство и медиите, за порочния стил на управление на секретаря на СДС-област, Милко Стрехин, който с изфабрикувани протоколи, манипулация на местните структури и националното ръководство, постави Никола Хаджийски, като председател на СДС- Пловдив, който никога, по никакъв начин, не е избиран за такъв, според Устава на СДС.

Поради нежелание, да се раздухват скандали около партията, националното ръководство подмина сигналите ни , за една изключително опасна и разрушаваща СДС личност, която не подбира средства и начини за постигане на целите си , лично облагодетелстване,чрез уреждане с постове, неколцина близки до него хора.

Публично настояваме, националното ръководство на СДС, спешно да вземе мерки, като бъде разгледана нашата жалба,която отлежава в деловодството на централата, да бъде отстранено нелегитимното ръководство на СДС- Пловдив в лицето на Никола Хаджийски и Милко Стрехин, като главен виновник за съсипване на пловдивската организация.

За краткото време, с което разполага, СДС Пловдив, трябва да възстанови доверието на пловдивчани, като покаже различни,можещи, знаещи, разпознаваеми за тях хора, нови лица за партията, да изпрати силни послания, че организацията е готова за работа в полза на Пловдив и пловдивчани. Да се види лицето и чуе гласът на СДС в Пловдив, който е замлъкнал, от доста години, няма публична позиция, по нито един проблем или събитие, случващо се в Пловдив.

Само така,СДС-Пловдив, ще се представи достойно на предстоящите избори и ще има свои общински съветници. Недопустимо е, хора от Стамболийски, Сопот, Раковски,Лъки, и други по-малки населени места, да определят политиките на СДС- Пловдив, организация в която членува градската десница и интелигенция, която не припознава по никакъв начин, Никола Хаджийски от Стамболийски.

Националното ръководство на СДС, трябва спешно да изведе организацията от анонимност, да бъдат проведени срещи с ръководството на ГЕРБ-Пловдив, като сестринска партия от ЕНП, за подписване на споразумение, подкрепа на кандидата за кмет - Здравко Димитров и явяване заедно, с обща листа, на местните избори. С близки идеологии и програми, ГЕРБ и СДС, могат, да спечелят достатъчно мандати в Пловдив и да сформират мнозинство, което успешно да работи , за просперитета и благоденствието на Пловдив.

Уважаеми г-н Христов, уважаеми членове на НИС, бихме желали , да посетите Пловдив в ден и час, удобен за Вас, за среща с другите, пловдивски седесари, несъгласни с това, Никола Хаджийски и Милко Стрехин, да представляват и водят СДС на местните избори. Това, ще е пагубно за изборните резултатите и има риск, от прекъсване на традицията, Пловдив да се управлява от дясноориентирани партии. Пловдивската интелигенция и десен избирател, няма да ни прости това предателство! Надяваме се, че демократичния дух не е напуснал СДС и настоящото, национално ръководство, ще прояви повече разум,прагматичност и чувство за самосъхранение, от предишното, за да спаси потъващата, все по-дълбоко пловдивска организация на СДС, дала на България, Президент, министри, множество депутати, кметове и уважавани политици!" 

12.09.2019г.

гр. Пловдив

Подписали:

Чавдар Марев – бивш председател на СДС –Пловдив

Веселин Стойков- бивш председател на СДС-Пловдив

Тони Симидчиева – Бивш Секретар на СДС

Марта Момина- председател на клуб 13

Еню Енев-бивш зам.председател на СДС-Пловдив

Плюс по списък, 49-тима членове и симпатизанти на СДС-Пловдив


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тия пък.Че то отдавна Костов и Муравей си купиха държавата,а което не си купиха продадоха за жълти стотинки и тлъсти комисионни.Оттогава СДС няма
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: