ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин възхитен от гръцкото море, но бесен от табелите на връщане от "Маказа"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:35 / 14.09.2019Коментари (27)72955
© Google
Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да сподели вижданията си относно онова, което е преживял неотдавна. Даваме му думата сега: "Здравейте! Става дума за указателните табели по родните пътища, които много често заблуждават шофьорите, вместо да им помагат. Тези дни бях в Гърция, посетих страхотните плажове на Неа Перамос, минавайки през ГКПП "Маказа".

На отиване минах през Първомай и Горски извор. В южната ни съседка всичко бе чудесно, страхотни плажове, отлично обслужване по заведенията, изобщо - без забележки.

На връщане - отново през Маказа. Онова, което ми направи неприятно впечатление, бяха част от табелите. Исках да се върна по същия път. Първата табела бе за Асеновград, но оттам са много завои, затова пропуснах. За мое огромно учудване обаче се оказа, че съм пропуснал и правилния изход - за да се озова на точния път за Горски извор, Първомай и Пловдив, е трябвало да завия на табелата, указваща... селата Петелово и Хасковски минерални бани (а такова село дори не съществува, защото правилното му име е само Минерални бани).

Е, това е доста странно, съгласете се. Не може на главния път Кърджали - Хасково да няма нито една табела за Пловдив. Наблюденията ми са, че из цялата страна голяма част от указателните табели са адски сбъркани и объркващи. Наистина е повече от нелепо и дезориентиращо.


Още по темата: общо новини по темата: 229
31.12.2019 »
26.10.2019 »
12.10.2019 »
09.10.2019 »
07.10.2019 »
04.10.2019 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Клепете колегата, но е абсолютно прав! Всеки път си има начална и крайна точка. Да не говорим, че е добре да има и видима километрична сигнализация щото, ако следиш що годе километрите при инцидент най-бързо можеш да уведомиш службите: номер на път и километър! В случаят това е републикански път трети клас 506. С начало от Димитровград до разклона на път първи клас 5 - от снимката. Т. е. на тази табела трябва да фигурира Димитровград, но тъй, като инфото ще е подвеждащо защото нормалния път към Димитровград е по 5-цата, а въпросния 506 пресича и друг главен път - първокласния 8 /Е80/, а е и пряк вектор в посока Пловдив-София е редно Горски Извор да присъства на табелите! Както м/увпрочем и номерацията на пътя, която, както всички виждаме липсва! Но това са нормални неща за нашето АПИ и ние затова много си ги "обичаме и благославяме"!
-3
 
 
табелите са ясни,коъто не е пътувал той не знае,предполагам имате модерен телефон снавигаци,ако не продават се отделно/не са много скъпи/
Сподели какво ново....
на 15.09.2019 г.
+1
 
 
Е сега вече знаем че Човека е почивал на Гръцко.И от 10 хиляди само той се е омотал като пете в калчища.
+3
 
 
Има голяма доза истина в това че в България ако разчиташ на знаци, вероятноста да се объркаш не е никак малка, но наистина вече всеки праща "новини" и сигнали за всичко. Който не знае пътя или използва навигация или предварително си избира и проучва маршрута (аз лично предпочитам второто). И както някъде назад в коментарите беше казано... АМАН от хвалене на тази Гърция... Като не знаете пътя, ходете си на нашето море, аз лично за поредна година (ходил съм в Гърция много пъти) си бях на нашето черноморие и... 1000 пъти по-добре! Цените си бяха супер, хотела също, заведенията - нямам оплакване... Хвалите ми Гърция все едно е някакъв рай, а пътя до там не можете да оправите! За справка ще кажа, че и в Турция съм бил доста пъти и запознатите с географията ще се сетят че морето и плажовете са същите като гръцките, но обслужването и отношението е в пъти по-добро от това на маляките! И въпреки всичко да си запаля колата и след 2 часа да съм на нашето си море за мен си остава най-добре! Какво се побъркаха всички с тази Гърция, идея си нямам... Освен "кефа" че сте надцакали някой като висите на фрапе за 2 евро цял ден под чадър на плажа... А половината от хвалещите не са пили фрапе през живота си, но пък най-лесно ви разбират... Айде догодина опитайте да отидете на Силистар, Тюленово, Арапя, ММЦ, Синеморец или Ахтопол, а защо не и на някое друго красиво и спокойно място, а после пак ми обяснявайте че в Грция е УНУКАЛНО! Е да... там не се налага да дадете 20лв за чадър с два шезлонга (щото ги дават с едно фрапе и е адска далавера), нито има дискомфорта ако решите като тук да си забиете чадъра сами в пясъка ако решите да ползвате свободната зона, но пък сте г*зари... Посещавате тъпи гръцки села, а после във ФБ снимките са като от Санторини или Закинтос хахах Дори познавам селтаци, които за евтинията спят в България и пътуват като скотове до плажовете в Гърция, само защото е "много изгодно"! Ама като смена след почивка в Гърция, Турция или Черна Гора... нашето море винаги си излиза най-изгодно и много мога да споря със сметкаджиите!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
0
 
 
Само мрънкачи, по дяволите. И големия шофьор толкова ли не може да запомни откъде се е включил в пътя за Кърджали, та да се върне пак по него? 'Там са много завои'.. Много, много, колко да са много. Мен лично пътя Асеновград - Новаково ми е дразнещ, а не 15-те минути завои нагоре по баира. Ама на равното и правото всеки е майстор зад волана. На ГЛАВНИЯ път Кърджали - Хасково не е и нужно да има табела за Пловдив. Като стигнеш Хасково, там табели за Пловдив - бол!
-4
 
 
На Неа парамос нали има табели? ???? Вземи извади една, после развийй болтовете, освободи металния прът и .......СИ ГО ЗАБИЙ В МИРИЗЛИВИЯ ЗАДНИКК ГРЪЦКИ! ПИСНА МИ ДА СЛУШАМ ЗА ТОЗИ РАЙОН В ГЪРЦИЯ. ...КАВАЛА, АВДИРА, ФАНАРИ, МАНАРИ, АЙ КАНАРИ, ПОРТО ЛАГОС, АЛЕКСАНДРУПОЛИС! !!!!! Е*ЕЕМ ТИ ТЪПИТЕ СЕЛА! СРАВНЯВАТ ГИ СЪС СЛЪНЧАКА? ???АБЕЕЕ КУКУВЦИИИИ НЕНОРМАЛНИ ШИБААНИ. ...БЕДНИ ВЪШЛЬОВЦИ. ...САМО СЕЛЯЦИ С КОЛИ ЗА 500 ЛЕВА ТАМ. ....НА КОЙ СЕ ПРАВИТЕ ТЕ. ...СМЕШНИЦИ! ТАБЕЛИТЕ МУ ВИНОВНИ!
+4
 
 
Човека е прав. В тази страна по-лесно се кара, като човек не обръща внимание на табелите.
-1
 
 
Че са кофти табелите, така е. Ама всеки един себеуважаващ се шофьор първо проучва пътя и знае градове/села, през които трябва да мине. Като не знае, да си пуска ГПС-а, като и това не може - да не кара! То бива бива, ама кой пръднал, кой се насрал и пращат "НОВИНИ" чак. Некадърни нахалници!
-3
 
 
Да беше си купул навигация,или да кажеш на пътното да ти изправят пътя до Асеновград,щом не можеш да караш по завой режи си книжката .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: