ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив отвори врати филиалът на "Британско училище" София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:10 / 16.09.2019Коментари (1)7118
Официално отвори врати кампусът на Британско училище в София (BSS) в Пловдив. На прага на своя 10-годишен юбилей BSS откри филиал в Града под тепетата. Специален гост на събитието бе г-н Том Хайнс, политическо аташе на посолството на Великобритания у нас.

Много усмивки и много вълнение белязаха първия в историята на BSS Пловдив учебен ден. От тази учебна година филиалът на Британско училище в София разкрива групи за деца в детска градина от 2 до 5 години и за ученици от 1-ви до 4-ти клас. Британско училище в София – филиал Пловдив е акредитирано от изпитния борд към университета "Кеймбридж“ и учениците следват британския образователен модел. Училището използва най-новите и иновативни методи в преподаването. Основен език на обучение и комуникация е английският, като по време на обучението се гарантира многостранно развитие на детето чрез основни и допълнителни предмети и извънкласни дейности, включително ранно обучение по информационни технологии.

"Днес е началото за нас, в BSS Пловдив. Ние ще стъпим на успеха на Британско училище в София, което е най-успешното училище в България, бидейки единственото със статут "британско училище извън пределите на Обединеното кралство“ в страната“, заяви при откриването на учебната година директорът на BSS Пловдив г-н Джейсън Нийл.

Той допълни, че като международно училище ние осигуряваме на своите ученици обучение по международно признати програми, като резултатите, които те ще получат, се припознават от университети, международни училища и работодатели по целия свят. Г-н Нийл изрази радостта си от това да бъде основополагащият директор на BSS Пловдив. По думите му откриването на кампуса ще трансформира образованието в Пловдив, като обучава ученици, готови да посрещнат предизвикателствата на 21-ви век. "Училището трябва да развива уменията на учениците за комуникация, за работа в екип и за вземане на решения и разрешаване на проблеми, за да са добре подготвени за утрешния ден“, посочи още г-н Нийл.

Специален гост на откриването на учебната година в BSS Пловдив бе и политическото аташе на посолството на Великобритания у нас г-н Том Хайнс. "За мен е удоволствие да съм тук, в Пловдив, благодаря сърдечно за поканата. Знам, че BSS отговаря на изключително високи образователни стандарти и показва добри резултати“, посочи г-н Хайнс. Той допълни, че самият той като родител изисква 4 неща от своите деца, а именно: любопитство, уважение, устременост и емоционална интелигентност. Според него визията на BSS напълно се припокрива с тези качества, тъй като училището се стреми да създава успешни ученици, които в същото време са съпричастни граждани на света. С цитат от Нобеловата лауреатка Малала Юсафзаи – "Нужни са едно дете, един учител, една книга и един химикал, за да се промени светът“, той пожела успешна учебна година на BSS Пловдив.

Сред приветстващите общността на BSS Пловдив бе и г-н Матю Озбърн, директор на Британско училище в София – BSS. По думите му от малките неща израстват големите и мащабните, затова началото, което поставяме днес в Пловдив, ще бъде чудесна основа на британското образование в Пловдив. "Убеден съм, че директорът, учителите тук, както и колегите в София ще бъдат плътно до Вас и дълбоко оценявам доверието, което ни гласувате“, обърна се той към родителите на учениците. "Да се надяваме, че съвсем скоро това училище вече няма просто да бъде по-малката сестра на BSS, но равностоен партньор в бъдещите ни усилия“, посочи г-н Озбърн.

BSS Пловдив се намира в модерна база в Марково, специално пригодена за нуждите на детска градина и начално училище. Адресът е ул. "Цар Иван Асен II“ №45. Все още е отворен приемът за деца за детска градина от 2 до 5 години и за ученици от 1-ви до 4-ти клас. Повече информация може да бъде получена на 0889 910 910 или на сайта на училището www.bsplovdiv.bg.

За Британско училище в София

Британско училище в София отваря врати през 2009 г. Първоначално е открита само детска градина в сградата на Руския лицей, а през 2010 г. е първата учебна година на четирите класа с 25 деца и получава акредитация от Cambridge International Examinations. През 2011 г. училището става член на Съвета на международните британски училища (COBIS), а в него се обучават 45 деца от 10 националности. През 2012 г. получава акредитация от Cambridge International Examinations за Secondary 1. През следващата година става член на Европейския съвет на международните училища (ECIS) и получава акредитация от Cambridge International Examinations за IGCSE. През 2014 г. в Британско училище в София вече учат 179 деца от 26 националности.

Международно признание училището получава през 2015 г. след успешна инспекция на Penta International, когато получава статут "британско училище извън пределите на Обединеното кралство“. През 2017 г. става най-иновативното училище в България, като въвежда използването на iPad-и в учебния процес за всички ученици след 3-ти клас. През 2016 г. Британско училище в София става IB World School и започва да обучава ученици в International Baccalaureate Diploma Programme. Регулярната инспекция от 2018 г. на Penta International отново отбелязва напредъка и отличното качество на образование, което училището предлага. В момента в него учат 280 деца от 40 националности.

От началото на 2019/2020 учебна година BSS е в нова, модерна и функционална сграда в кв. Витоша в София.


Още по темата: общо новини по темата: 675
20.03.2024 »
20.09.2023 »
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Напишете първи колко е таксата защото в София е над 20бона.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: