ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Киров посочи горчивата истина за кризата в Ботев, не спести нищо за Самуилов и Желко
Автор: Стойчо Генов 15:43 / 16.09.2019Коментари (13)24466
© Plovdiv24.bg
Бившият треньор на Ботев (Пд) Николай Киров за първи път се изправи пред медиите след уволнението си преди началото на настоящия сезон. Специалистът говори изключително подробно за ситуацията в любимия му клуб и за причините, които са довели до сегашната криза. Киров не спести нищо и за собственика Георги Самуилов, който обясни уволнението му с "две нулеви години".

"Следя абсолютно всички срещи от вътрешния шампионат и от евротурнирите, които играха нашите отбори. Правя го, за да съм подготвен, когато започна работа в друг клуб. Ботев успя да запази основата на своя състав. На практика от основния състав излезе само един – Даниел Кайзер. Това нещо за мен е било мечта през последните 3 години. И се даде възможност да се надгради тима с четирима чужденци, а в един момент бяха петима. За жалост, резултатите не показват това надграждане", заяви Николай Киров в Актуално студио Дерби в София.

Ето какво още каза бившият наставник на "канарите":

"Къде е грешката - нека хората в клуба да си правят тези изводи. Но това се вижда като факти. В предишните трансферни периоди основното задължение на представителния отбор бе да влива свежи финансови средства за запълване на бюджета с продажбата на даден състезател. Никога не сме имали възможност за надграждане. Просто се запълваха с нови хора дупките, които оставяха с напускането си футболистите. Но тогава е била такава ситуацията, а сега явно е променена".

"Защото, доколкото виждам, а и чета, бюджетът на представителния отбор е доста завишен. Лошото е, че винаги вината се хвърля върху състезатели или треньори, а ситуацията в клуба е такава, че проблемите са на други нива. Няколко пъти съм заявявал на собственика, че проблемът е в комуникацията между нивата в самия клуб. Междинното звено между отбор и собственик – там са проблемите".

"Ако аз бях треньор в момента, в никакъв случай нямаше да позволя футболистите да се явяват на детектора на лъжата. В предни години също е имало доста абсурдни идеи от страна на оперативните ръководители, но съм съумявал да ги спирам".

"Разбира се, не ми хареса оправданието за нулевите години, но всеки си отговаря за думите".

"Знам, че на Желко Петрович му е трудно. Представям си с какви неща ще се сблъска, чисто организационно. Знам, че ще му се наложи да се справя с проблеми, за които дори не е чувал, че съществуват".
Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добре де станалото станало, уволниха белия който беше един от успешните треньор, дайте да оставим Желко малко на спокойствие и така или иначе само времето ще покаже какви ще ги свърши. Нашата работа е да потдържаме отбора в добро и лошо... Само БОТЕВ !!!
-2
 
 
Правилно! Една лоша дейност винаги първо е тръгнала да се разваля откъм главата
+3
 
 
Красота,вяра и борба.А не циганска воня.
-3
 
 
Красотъ Вяря и Борб... Пета ;) Белия е пич иначе мен ме радваше, но явно времето на доверие му изтече, дано поне ви дигнат стадиона че на оня куптор в доматево никво дерби няма ;)
0
 
 
Г-н Киров,"звездата"Тошко Неделев и капитана Лъчо Балтанов бяха заявили,че състава от миналата година трябва да се запази.Е,собственика го запази!Само,че....привлечения от Киров с предварителен договор Аргилашки и заварените от Желко Перович - Филипов,Ничев,Марин,Пиргов "Ради"Терзиев,вечно контузените Зехиров и Джонатан Перейра нямат качестгва и класа да играят за тим като "Ботев"Пловдив!Това е вратаря и цялата защита от миналата година без единствения играч-Кристиян Димитров който сам се опитва да ги носи всички на гърба си.Да ама не!Така не става,с това "наследство" не става!Случаите с Тейлон,Карачанаков и Крис Добрев не ми се коментират защото това което направиха нашите "ръководители"е меко казано непрофесионално.Спортният директор Зафиров с нищо не е доказал,че е достоен да длъжността която изпълнява,както и Иван Йотков като първия човек след собственика в йерархията.Категорично се казва че до края на 2019 няма да има трансфери което означава,че дотогава ще се кара с този"матриал".Според мен през транферния летен период много от проблемите в защита и дефанса щяха да бъдат решени с двама футболисти-Виктор Генев взет от "Берое"и Красимир Станоев взет от "Етър".Накратко,за поредна година отбора не е добре окомплектован,пълен е с футболисти които нямат нужните качества, има тотална управленска криза и трябва задължителна промяна.Това е положението.
-3
 
 
Като има съмнения 'боса', уволнява всички - щаб, футболисти и прочие, събира нови (или ше му продадат 2 автобуса 'звезди') и почва начисто. С'я, цялата футболна гилдия ще ги еб*ва заради тоя полиграф.. И ко стана накрая? Едно голямо квадратно нищо. С дупка по средата.
0
 
 
Голяма грешка беше освобождаването на треньор номер едно за всички времена в Ботев Пд- Ники Киров. С малък бюджет,със свободни агенти той взе две купи и играеше полуфинали и финали всяка година.Мъри Стоилов, който чака оферта от 1 милион евро на месец с милионите на Цветан Василев за две години постигна две 4-ти места. Не ми се мисли за Жалко, след един-два мача ще го изгонят и ако не върнат Киров, ще се започне една въртележка от трньори, както беше преди,Шиляк,Вуцов,Радуканов и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: