ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майка отглежда трите си деца при нечовешки условия в стар хранителен магазин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:09 / 20.09.2019Коментари (1)5625
©
В отдел "Закрила на детето" към Дирекция "Социално подпомагане" /ДСП/- Връбница на 30 август е постъпила информация за три деца, които се отглеждат в лоши хигиенни условия в бивш хранителен магазин, съобщиха от Министерство на труда и социалната политика /МТСП/.

При посещението на адреса социалните работници установяват, че навсякъде из помещението има разхвърляни дрехи, по масата се забелязват съдове с мухлясала храна. Земята е отрупана с отпадъци и угарки от цигари. Шишетата за хранене на едно от децата са били мръсни, със засъхнало кисело мляко по тях. Непосредствено до леглото на децата е оставен нож, разказват от ДСП-Връбница.

През зимния сезон семейството се отоплява с печка с твърдо гориво, която е в непосредствена близост до едното легло. Създават се предпоставки за пожар. На въпросната маса са разпръснати и лекарства, които децата могат да погълнат.

Майката на две от децата е консултирана от социалните работници, че е необходимо да подобри хигиената в помещението, което обитава семейството, както и да осигури подходящ здравословен хранителен режим за децата.

Социалните работници посещават отново адреса, на който живеят децата на 4 септември. Забелязва се, че хигиенно-битовите условия все още са под критичния минимум за отглеждане на дете. Мръсните дрехи са скрити под леглото и натрупани върху рафтове. По масата се забелязват остатъци от вкиснато кисело мляко. Децата лежат върху мръсни матраци, липсва спално бельо, самите те са мръсни и зацапани, разказват още от ДСП-Връбница.

Със семейството се е работело от 2013 г. На майката на едно от децата, която е баба на другите две деца е предлагано два пъти да ползва социална услуга за повишаване на родителския капацитет, но е отказала да ги ползва.

Социалните работници от ДСП-Връбница няколко пъти са консултирали семейството за възможностите да ползва помощи, които се гарантират от законодателството в областта на закрила на детето, но семейството не е подало необходимите документи за получаването им.

Личният лекар на децата е разказала, че децата се водят при нея в нехигиеничен външен вид, че се налага тя да се обажда и търси семейството, за да доведат децата на преглед и че се хранят главно с кисело мляко.

Въпреки консултациите ѝ децата да бъдат захранени според възрастта, тяхната баба не е пожелала да се съобрази с дадените препоръки.

Координационен механизъм за взаимодействие при работа в случай на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция е бил свикан на 13 септември т.г, пише Блиц.

Потърсена е възможност за настаняване на децата при близки и роднини, но тази мярка не се е реализирала поради липса на желаещи да се грижат за децата. Поради това е взето решение с цел опазване на живота и здравето на децата две от тях да бъдат настанени в приемни семейства, а третото в Център за настаняване от семеен тип, допълват от ДСП-Връбница.

Социалните работници продължават работата с майката и бабата на децата с цел да се подобрят хигиенно-битовите условия и децата да бъдат върнати в семейството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Окотила се мангалката и сега ние пак ще ги храним цял живот
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: