ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Павел Михайлов: На община "Родопи" й е нужна промяна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 01.10.2019Коментари (3)11561
©
Интервю с Павел Михайлов, кандидат за кмет на община "Родопи", издигнат от местна коалиция БСП за България – АБВ:

- Защо се кандидатирате за кмет на община "Родопи"?

- Когато се захвана с нещо, държа да довеждам започнатото до край! И се чувствам отговорен и задължен към всички хора в община "Родопи", за това, което се случва през последните 8 години или по-скоро за това, което не се случва. Видяхме избраника на ГЕРБ какво направи за два мандата. Но това трябва да го преценят хората, като си зададат въпроса "По-добре ли се живее в нашето населено място?". По-асфалтирани ли са улиците или по-разбити. Получихме ли така желаната канализация. По-чиста ли е питейната вода и защо постоянно стават аварии с водопроводите. Аз съм активен гражданин!

В същото време, като гражданин със собствен бизнес – адвокат съм от 20 години, член съм на надзорния съвет на най-голямото тържище за плодове и зеленчуци в България от също толкова години, член съм на Адвокатския съвет в Пловдивската адвокатска колегия, в предишния мандат бях член на Контролния съвет, които защитават професионалните интереси на 1300 адвокати в пловдивска област, от 8 години съм общински съветник, имам достатъчно голям управленски опит за да се спрявя с всеки един проблем и с всяка една задача. За всичките тези 20 години, разбрах, че, за да се постигне нещо истински градивно, да е в полза на всички и да бъде трайно, устойчиво във времето – човек трябва да притежава нужните знания, опит, да има безупречен екип и да има неизтощима енергия и желание за работа.

На община "Родопи" й е нужна промяна. Затова създадохме местна коалиция – БСП за България – АБВ. Убеден съм, че в този формат ще спечелим изборите. "За доброто на Община Родопи" е нашия слоган, ето защо призовавам хората да гласуват с номер 68 в бюлетините за кмет на община, за общински съветници и за кметове на кметства.

- Как ще управлявате община "Родопи", ако спечелите местните изборите?

- Предлагам на жителите на община "Родопи" да управлявааме заедно. А това ще стане с местни референдуми. Това е реална възможност хората да участват пряко в управлението на общината. В момента има предпоставки да бъдат проведени местни референдуми в три населени места в Белащица и Брестовица заради кариерите замърсяващи околната среда и в Ягодово заради изграждането на компостиращата инсталация за растителни отпадъци. По този начин хората сами ще решават бъдещето на селата и своето бъдеще.

- Какъв е Вашия план за развитие на община "Родопи"?

- Ще спомена основните ни приоритети, а те са следните: Подобряване на инфраструктурата – изграждане на канализации, водопроводи, улици, ел., зелени площи и паркове. Трябва да бъде изготвен Общ устройствен план – той ще бъде в основата за развитие на инфраструктурата на общината. Ще създадем спешни медицински центрове във всяко село от Община Родопи. Ще осигурим навсякъде видеонаблюдение, с оглед сигурността по улиците и домовете хората. Ще децентрализираме управлението. Смятаме да създадем общестевни съвети по села и към общината с реални правомощия.

Обмисляме създаване на общинско предприятие, което ще има грижата да поддържа пътища, тротоари и озеленяване. По този начин ще бъдат привлечени нови инвестиции, а от там и осигуряване на нови работни места. В настоящия период на евроинтеграция ще бъде необходимо създаването на квалифициран екип за ефективно ползване на европейските средства за изпълнение на общинските планове за развитие и участие по програмите на европейските фондове.

Стремежът ни е да водим социално ангажирана политика, като разширим обхвата на млечни кухни, социален патронаж и клубове на пенсионера. Имаме програма за развитие на читалищата, училищата и детските градини. Внедряването на електронно обслужване на населението също е приоритет. Не трябва да забравяме и младите и активни хора. Целта е да осигурим безплатен интернет достъп във всички населените места.

Но с това няма да осигурим работа на младите хора, ето защо е крайно време да бъде осъществена идеята за осигуряване на първо работно място за тях. Това може да се случи, ако между общината и бизнеса се изгради взаимодействие за постигането на целта. Ще използвам личния си опит, като съвместно с общинския съвет, който е представител на законодателната власт ще направим нужната промяна в местната нормативна уредба.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Промяната ще дойде,като стане община Родопи,район Родопи на община Пловдив :) А такива,като теб червени мухоморки станат метачи!
0
 
 
А после някой се чудят защо вече 30 години не се оправяме.
+1
 
 
Павка познавам те, абсолютно нищо няма да направиш, жалък си и такъв ще си останеш, само гледаш да захапеш кокала и после духайте супата, със онзи където обикалят Първенец да лъжите хората да гласуват за вас няма да ви се получи, онзи и той кмет щял да става на Първенец, та той за нищо не става утрепката грозна.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: