ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
До там и обратно с градския транспорт на Пловдив
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 09:55 / 14.10.2019Коментари (4)17082
©
Снимка: Архив
До там и обратно с градски транспорт (но не от Билбо Бегинс) - така читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си до нашата медия. Даваме му думата сега: "Здравейте! Пиша ви, тъй като сте най-четената и най-авторитетна медия в Пловдив и региона. Материалите публикувани на сайта ви имат сериозен отзвук в общественото пространство.

Бих искал да споделя за неособено приятното изживяване, което имах преди дни - 09.10.2019 г., тъй като почти час от този ден аз прекарах в чакане по спирките.

Имах служебна задача, която трябваше да свърша. За целта се налагаше да отида до Стъкларския завод. Реших да използвам градския транспорт, както правят колегите ми от големите европейски градове в западната част на континента. Нали сме и европейска столица на културата. За добро или лошо градският ни транспорт предлага автобусна линия, която спира точно пред входа на завода - линия №93.

И така в 12:32 излязох на спирката и зачаках. Следващият ми служебен ангажимент изискваше в 14:00 часа да си бъда отново на робтното място. Сметнах, че имам предостатъчно време за да отида до Стъкларския завод, да свърша каквото имах да върша и да се върна, но уви... Чакам си аз и минутите си вървят.

През това време минаха три коли на 99, три коли на 44, две коли на 37, две коли на 17 и т.н. От 93 няма и следа. В един момент започнах да си мисля, че нещо не е наред. Мина ми през ума, че по някаква причина може да е променен маршрутът на автобуса, но аз да не знам за това. Според информационното табло, 93 шеше дойде след 21 минути, но тази цифра си остана непроменена в следващите 15 минути.

И така в 13:08 часа на спирката пристигна 93. Качвам се от предната врата, тъй като от години автобусите по тази линия са без кондуктори. Давам 1 левче на шофьора, а той учтиво ме попита дали отивам до Радиново. Отговорих му, че не отивам до Радиново, а до Стъкларския завод, след което той ми върна левчето и ми каза, че изпълнява курс до Радиново и ако искам да отида до Стъкларския завод, трябва да изчакам следващата кола. И това, след като бях чакал 36 минути.

Тук е моментът да кажа, че шофьорът се оказа изключително учтив, любезен и възпитан човек. Де да бяха повече такива като него. И така той потегли към Радиново, а аз си останах пак на спирката. Прецених, че няма смисъл да чакам следващата кола, тъй като просто нямаше как да отида и да се върна обратно преди 14:00 часа (освен ако следващата кола не дойдеше до 5 минути, което бе изключително малко вероятно). Отказах се и се върнах на работното си място.

По едно стечение на обстоятелствата това, което трябваше да го върша от 14:00 часа, го свърших по-рано от очакваното и около 15:10 часа ми се отвори друга дупка. На инат реших пак да тръгна за Стъкларския и няколко минути по-късно отново бях на спирката. Този път имах късмет, тъй като чаках само 11 минути. Отново дойде същата кола със същия шофьор. Качвам се, давам му левчето, той ми дава билетчето, но този път нищо не казва.

Потегли автобусът, но мен почна да ме гложди и реших да го попитам.... и се оказа, че той пак отива до Радиново, ми обясни, че цял ден той изпълнява курсове до Радиново. Попитах го колко коли се движат по линия 93 във въпросния ден. Той ми обясни, че носи отговорност за тази кола конкретно и не е в течение как стоят нещата с останалите коли. Даде ми указания да се прикача на 99, да сляза на гара Филипово, от там пеша да прекося линиите и така да стигна до Стъкларския завод. Взе ми билетчето, на гърба му написа някаква бележка и се подписа, след което ми каза на 99 да се кача с това същото билетче, за да не плащам за ново.

Благодарих му и застанах на вратата. Малко преди да сляза, той каза, че на следващия ден колегата му се връщал от отпуска и всички коли щели "да хвърчат" (това бяха думите му). Тук пак искам да подчетрая, че шофьорът беше изключително любезен и учтив човек, а и в крайна сметка той самият няма никаква вина за ставащото. Слязох на поредната спирка, последваха още 12 минути чакане за 99, после около 600 метра пеш от спирката на гара Филипово до входа на Стъкларския завод.

Сумарното време, което прекарах, чакайки по спирките, се равняваше на около час (плюс-минус една-две минути). Тук бих искал да се обърна към кандидатите за кметския пост, както и към кандидатите за местата на общинските съветници. Всички в момента обикаляте и приказвате, че сте "с лице към гражданите", че се вслушвате в техните проблеми и т.н. Така ли ще се борите с мръсния въздух и със задръстванията (което масово обещавате да правите)? Така ли ще стимулирате гражданите на Пловдив да слязат от колите си и да ползват градския транспорт? Ще можем ли някога като истински европейци да се придвижваме в града с обществен транспорт, без да се налага да губим часове от времето си, чакайки по спирки?"


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Някой от кандидат кметовете да Ви обещава, че ще оправи градския транспорт на Пловдив? Аз не виждам такъв. Транспорта е под всякаква критика за транспорт както е в "белите" страни, но кой му пука. Проекта е изпълнен, парите са взети. Виновни - НЯМА... Явно така ще я караме и с новия градоначалник...
+1
 
 
По лесно е да родиш отколкото да чакаш 93 !!! Този автобус е изпитание за всички нас ,които разчитаме на него ,по простата причина ,че друг не минава през кв.Гладно поле - от страната на комина.Как може всички др. автобуси да вървят един след друг ,а това 93 да го чакаме с часове ,ако дойде започват неприятностите - без кондуктори ,сърдити шофьори,блъсканица ,а когато искаш да слезеш от задната врата се започват едни полемики с шофьора - абе с две думи да пътуваш с 93 е повече от кошмар !!!
0
 
 
Да чакаш 93 е изпитание за нервната система. Чакала съм го по 45 мин, закъснявала съм, после виждам, че вървят едно след друго... Отказах се от тази ли ия
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: