ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Красен Кралев: Президентът за пореден път доказа своята некомпетентност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:17 / 16.10.2019Коментари (20)11175
© Plovdiv24.bg
"Президентът Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България."

Това написа в социалните мрежи спортният министър Красен Кралев във връзка с изказването на държавния глава Румен Радев, че футболът е огледало на състоянието на държавата.

В обръщението си той запита още дали това негово изказване защитава извършителите на престъпления в спорта и дали според него държавата трябва да стои безучастно при подобни престъпления и прояви. 

Кралев посъветва президента да се запознае с конкретните разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство и да не се изказва неподготвен.

Спортният министър напомня на Радев, че БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство.

В тази връзка той поясни на президента, че за вмешателство може да се счита директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет. 

В позицията си Кралев подчертава, че искането на оставката на Михайлов от страна на премиера и него самия, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на БФС.

Спортният министър поясни още, че премиерът е призовал президентът на БФС да извърши морален акт с оглед на незадоволителните ни резултати във футбола и събитията от последния мач на националите с Англия.

Кралев уверява, че след оставката на Борислав Михайлов, Българският футболен съюз ще избере по демократичен начин президент и ръководни органи, без вмешателство на държавата.

Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа, пише още министърът.

Той допълни, че ще се въздържи от по-нататъшни коментари и заключения по темата, тъй като предстои заседание на Изпълнителния комитет на БФС, тече разследване на БФС и СДВР провежда операция по издирване на феновете, предизвикали скандала.

Призовавам Румен Радев да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта, изтъкна още Кралев.

Той изрази надежда, че ако се използва неприятния случай от последните дни и успеят да изрежат тумора навреме ще постигнат оздравяването на българския футбол.

Plovdiv24.bg припомня, че по-рано през деня Румен Радев изказа мнение, че каквато е държавата, такъв е и футболът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.10.2019 г.
0
 
 
Казаха им истината в очите и свинчугите се разквичаха.министърче критикува Президент на държава....простотия и липса на всякакво чувство за мярка. Я дайте онова кадро на което са Бойко,тоя и оня със ,,схванатия,,крак дето сега го ,,гонят,, от БФС,трите дружки наредени един до друг. Тоя от снимката да направи едно коремно на лоста,тогава да плямпа много.
+2
 
 
Този да говори за компетентност, е някаква шега,та нали той предлагаше Боби като най-подходящ за президент на БФС.А за това ,че футбола ни е отражение на държавните дела, е факт не оспорим. То е все едно да кажем ,че хората от БАН, НЕ СА НАРИЧАНИ НЕНУЖНИ СТАРЧЕТА.Много бързо ни карат да забравяме.
0
 
 
Кралев-свиньо блатска, как може с такава наглост да критикуваш държавния глава !?! Много правилно го е казал президента, че сте отражение на случващото се в държавата! Освен за охрана на Националният стадион, за друго не ставаш!
на 17.10.2019 г.
+1
 
 
Боби Михайлов е отговорен за расизма по стадионите точно толкова,колкото и това прасе министъра на спорта а именно хич! Иначе и двамата са за махане защото спорта ни се крепи в момента на една спринтьорка,която гони 40те,едно туркинче в борбата и едно арменче в бокса и даже последната ни гордост отбора по волейбол се очертава да гледа олимпиадата по телевизията. Моите извинения,че пренебрегнах момичетата от ансамбъла и като стана дума за това може би от тяхната федерация трябва да се избере нов министър а този да го направят нещо по продоволствията щото какъвто е той такива са ни и играчите мърди!
на 17.10.2019 г.
-2
 
 
Дебелата свиня кралев какви очи има да взима отношение по въпроса че и даже да критикува държавния глава. Той прасето угоено дето не го е срам да се нарича министър на спорта, ако обръща внимание на на външността си, не помни ли как наляво и надясно лобираше за пияницата перукан и гърмеше че това е най-точния човек за шеф на футбола ни. Безсрамника трябва да бъде изметен на момента с цялата федерация а не да има наглостта да критикува и обвинява в некомпетентност държавния глава.
Aнонимен
на 16.10.2019 г.
+1
 
 
Чудя се защо Боко не поиска оставката на Кралев.Кой е длъжен да охранява мача и защо министъра се оправдава като пу т ка.Защото президента му каза истината на това прасе.
Aнонимен
на 16.10.2019 г.
+1
 
 
Те сега ли разбраха какво се случи.Нима президента трябваше да отговаря за мача.Кой допусна тези хора не е ли полицията която е държавата.
Aнонимен
на 16.10.2019 г.
0
 
 
Анонимен Какво.ако не намеса е да кажеш Подай си оставката! А не разбрах .че Кралев е много подготвен Досега къде е бил.че не е реагирал
Aнонимен
на 16.10.2019 г.
-1
 
 
Какъвто е футболът, такава е и държавата ни-абсолютно точно.Министърът себе си не може да оправи, седнал да оправя спорта-на години, без семейство, вратът му по дебел от главата.Премиерът същата история.
Aнонимен
на 16.10.2019 г.
-2
 
 
Не изопачавайте със свии умозаключения изказвания на президента, моля. Кралев прави свои тълкувания и то с неправилни внушения.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: