ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Военните показаха какво могат! Пловдивчанка: Всичко се тресе!
Автор: Васил Динев 17:14 / 17.10.2019Коментари (22)24367
©
Атрактивни демонстрации в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Причината - градът е 27-ият, в който се провежда кампанията за популяризиране на военната професия "Бъди войник“. Проявите в него бяха своеобразна кулминация на празника на Военновъздушните сили (ВВС) по случай 107-ата годишнина от тяхното създаване (16 октомври) и Деня на военните парашутисти и празник на 68-а бригада "Специални сили“ (18 октомври). 

На тях присъстваха министърът на отбраната, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, началникът на гарнизон Пловдив и командир на Силите за специални операции (ССО) бригаден генерал Явор Матеев, командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) полковник Кънчо Иванов, Здравко Димитров и други.

От 16.00 ч на площад "Централен“ в Пловдив бе разположена информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. На нея са представени с информационни материали Сухопътните войски, ВВС, Военноморските сили, ССО, Регионалната служба "Военна полиция“, НГЧ, Централното военно окръжие. Присъстващите могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. В информационната борса участват и представители на Националния военен университет "Васил Левски“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшето военно училище. 

По същото време над площад "Централен“ се проведе динамичен показ на военнослужещи от ВВС от авиобазите в Крумово и Граф Игнатиево. Показът включва изпълнения на различни видове задачи, сред които: разузнаване и атака по земна цел, мисия по търсене и спасяване, симулиране на въздушна цел, мисия Air Policing и др. В него ще участват хеликоптери Ми-24 и Кугър, самолети L-39 ZA, C-27J, МиГ-29, Ан-2. 

Военнослужещи от ССО ще изпълнят парашутни скокове, както и други задачи от бойната и физическа подготовка като: спускане по способа "бързо въже“ от хеликоптер, стрелба с маркиращи боеприпаси, военни ръкопашни техники, демонстрация по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник и други. 

От 18.30 ч във Военния клуб в Пловдив започва традиционният концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на ВВС. Концертите на "Бъди войник“ са своеобразен жест към граждани и гости за дългогодишната подкрепа, взаимното уважение и неразривната връзка между армията и обществото. В концертите на "Бъди войник“ звучат обичани бойни маршове, патриотични и модерни музикални произведения на изявени български изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Към тях ще се присъединят и местните групи Клуб по спортни танци "Парадайз Данс“, танцова формация "Етноритъм“ и модерен балет "Електра“. "Бъди войник“ се реализира с любезното съдействие на Община Пловдив.

Преди началото на кампанията "Бъди войник“, от 15.30 ч в присъствието на военнослужещи и цивилни служители от гарнизон Пловдив бе отслужен благодарствен молебен.

В същото време в редакцията на Plovdiv24.bg позвъни пловдивчанка, за да сподели, че е възмутена от мястото на провеждане на мероприятието, а също и да съобщи, че у тях буквално всичко се тресе от ниските полети на самолетите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Честит празник на всички от ВВС. Честит празник и на тези които сме били част от ВВС навремето.
0
 
 
Това безумие над главите на мирни хора е поредния акт на простотия от страна на вмирисаните фатмаци!Хич не ми се мисли с тези бараки които летят ако се случи нещо лошо и някоя руска бракма се стовари върху главите на "групата дечица" ПЪЛЕН ПОТРЕС И ОЛИГОФРЕНИЯ ОТ СТРАНА НА ДРУГАРИТЕ ВОЕННИ!
0
 
 
Убедил съм се че в България все някой няма да е доволен. Мисля че подобни изяви няма да е лошо да има ежегодно, поне всички, които познавам се вълнуват и радват! А и за съжаление последните години няма авиошоу... поне малко да се порадваме на самолети и хеликоптери. Честит празник на ВВС!
+3
 
 
Страхотно шоу направиха. Случи се да бъда до една група дечица и те много се радваха.
+2
 
 
Ааа, голямо шоу си беше, особено се кефеха хлапетата на двата МиГ-29 с оглушителни "атаки" на Площад Центтален.
+1
 
 
Нямаше спускане по способа "бързо въже" от хеликоптер. Явно прецениха, че е твърде опасно да се снижи толкова хеликоптер сред толкова много хора. Иначе беше страхотно.
+3
 
 
Честит празник, момчета! Бъдете здрави и все така страхотни в професията!
+2
 
 
Тресе я климактериума пловдивчанката. Честит празник на ВВС! И браво за шоуто!
+2
 
 
Живея до кметството на район Южен, значи за това преди малко ми се въртеше един изтребител над блока. Честит празник на ВВС! И им благодаря за авиошоуто, МиГ-29 не бях виждал толкова от близо от бая време.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: