ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Правителството няма да остави Пловдив без средства, пари ще има
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 18.10.2019Коментари (4)8340
© Plovdiv24.bg
Пари за града ни ще има. Пловдив е твърде важен за държавата и няма кой да си позволи градът да бъде лишен от необходимите му средства, коментира кандидатът за кмет на Плодив от ВМРО-БНД и НФСБ Славчо Атанасов. "В мандата ми аз получих от държавата 52 милиона. Сегашният кмет получи в първия си мандат 56 милиона, а във втория 50 милиона. Аз не виждам разлика. Но тази мантра за парите я слушаме от местното ръководство на ГЕРБ вече 10 години, особено по изборите. Нито една отговорна фигура на ГЕРБ на национално ниво не е казала тази глупост. В това число и премиерът Борисов. Вчера в Пловдив беше вицепремиерът Красимир Каракачанов и той също потвърди, че е абсурдно да се говорят подони неща", допълни Славчо Атанасов.

Кандидатирах се отново за кмет, защото голяма част от пловдивчани не приема начина, по който градът се управлява в последните осем години. Моделът Тотев остава, въпреки че самият Тотев не е кандидат за кмет. Иван Тотев е част от отбора. Той остана партиен лидер на ГЕРБ в Пловдив. На практика г-н Тотев е капитанът на отбора в Пловдив. А сегашният кандидат г-н Здравко Димитров и да иска, няма как да промени този модел. Как да го промени, съветниците са на г-н Тотев, районните кметове са на г-н Тотев, а г-н Тотев е партиен шеф на г-н Димитров в Пловдив. Как да стане промяната, коментира Атанасов.

На въпрос за данъчната политика, която смята да води като кмет, Славчо Атанасов отговори така: "Данъците ни са по-високи дори от софийските. Ще припомня, че в моя мандат Пловдив имаше най-ниските данъци и такси от големите градове и синдикатите го обявиха за най-социалния град в България. Високи данъци хазна не пълнят. Това е моето дълбоко убеждение. Най-напред трябва да се запозная с финансовото състояние на общината, а според моите финансисти то не е добро. За първи път в историята си, Пловдив има голяма задлъжнялост – 65 милиона са заемите в момента.

Заедно с това, общината не е успяла да си събере данъците в размер на 19 милиона лева. Но със сегашните данъци градът не може да се развива добре. Ще ви дам пример, данък МПС и такса смет са крайно несправедливи. И аз поемам като ангаживмент това да се промени. Пловдивчани отново ще имат справедливи данъци за всички. Абсурдно е да имаме по-вискои данъци от София", категоричен е Славчо Атанасов.

Той отговори и на въпрос за развитието на електротранспорта в Пловдив. "Предизборна манипулация е твърдението, че аз съм участвал в приватизацията на градския транспорт в Пловдив. Това просто не е вярно и лесно може да се провери. Приватизяцията се направи от моя предшественик д-р Иван Чомаков, а още тогава аз публично съм заявил позицията си, че това е огромна грешка за Пловдив. И сега ще трябва да започваме всичко отначало. Аз ще създам ново общинско дружество за електротранспорт, което да може да кандидатства за европейски средства, които тази година са в размер на 400 милиона за България. Ще привлечем част от тези пари за Пловдив и ще възстановим електротранспорта, с което ще облекчим и проблема със замърсяването на въздуха", каза Славчо Атанасов.

Той посочи и най-спешните за развитието на Пловдив задачи, които ще изпълни веднага, ако бъде избран за кмет. Първо ще стабилизираме финансово общината. Ще извършим задължителната ревизия на досегашното управление. След това ще реализираме няколко много важни инфраструктурни обекти – пробивът под Водната палата, за да премахнем задръстванията там, веднага ще започнем да правим и "Модър-Царевец“, задължително ще построим поне по една нова детска градина във всеки район на града. Също така ще върнем отново гражданите в управлението на града, както беше при мен, защото сега те са изблъскани грубо встрани и това не е правилно. Възстановяваме и гражданските съвети по райони, защото чрез тях пловдивчани активно участваха в управлението на кварталите си и на града.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хахаха...това,което сам си направиш никой не може да ти го направи.Значи си признава,че със същите пари дето му дали е свършил милион пъти по малко неща.Един кенеф и хиляди метли.Това са му вложенията от милионите.Той и затова пак се кандидатира...че не му е стигнало.е*ахти икономиста...Значи скандинавските страни дето са с най високи данъци са най зле по неговата логика.Не данъците са високи...доходите ВИ са ниски малоумник. Хвани всички дето не са с пловдивски номера да плащат за МПС в Пловдив и може да го намалиш тогава!
+3
 
 
Ха така! Значи със същия държавен бюджет, като Тотев не успя да свършиш и една десета от това, което той направи за един мандат, да не говорим за втория, че става още по-трагично? И то на по-ниски цени по онова време! Голем си, баце! И си нагъл! Не харесвам и Здравко, но тебе направо не мога да те дишам.
+2
 
 
Да така е няма да остане без пари.....както по време на твоя мандат!А с тях ти другарю боядиса една толаетна и купи сламени метли за 700хил.лева!Ще има пари но по важното е КОЙ ще ги разпределя за благото на Пловдив!И дай боже дано не си ти!Само да припомня ,че този некадърник дори шофьора си не можа да опази да не краде нафта от служебните коли ,а си представете как е "управлявал" Пловдив и как иска да го управлява....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: